Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOBIETA*

Dlaczego warto glosowac na partie kobiet?

Polecane posty

Gość KOBIETA*

PIS albo wygra albo lekko przegra ale potrzebny jest ktos do obrony kobiet przed klerykalna wizja swiata z jaka wystepowal LPR i wszelkie srodowiska Rydzykowe I to jest zadanie dla Partii Kobiet- niech zastapi przystawki Samoobrone i LPR w sejmie a nawet jak nie wejdzie ale uzyska 3% otrzyma dotacje i bedzie dzialac na rzec uswiadamiania politykom spraw zwiazanych z edukacja, zdrowiem i praca kobiet i to nie tylko ,,na pozor,, jak to robi obecna marionetka pisu Nelly Rokita

Gość
a jak PK chce obronić kobiety przed klerykalną wizją świata? :)

Gość KOBIETA*
oddzielajac panstwo od religii religia to prywatna sprawa w dodatku z najnowszych sondazy wynika ze mamy oklo 50% katolikow a nie ponad 90 skoro 47% badanych poparlo aborcje.

Ja poprosze cos wiecej, jakis konkretny program, bo na razie slysze tylko same bzdury. Wczoraj na kablowce natknelam sie na partyjne nawijanie makaronu na uszy i co z tego wyszlo. PSL mial w zanadrzu zdjecia kandydatow z listy i ich krotki opis. Zero konkretow, nic. Potem na tapete weszla Samoobrona, najpierw krotkie przemowienie Leppera DO LUDU LUDU MOJ LUDU JA JESTEM itd znowu zadnych konkretow. Nastepnie wyskoczyla ekipa z Hojarska na czele ale tak nudzili, ze ok godziny 18 mialam ochote na wieczorny sen. Pozniej wyszla Polska Partia Pracy i uslyszalam, ze za ich rzadow beda place na \"europejskim, swiatowym poziomie\" za 35-godzinny tydzien pracy. Hę??? Reszty juz nie doczekalam, wole moje ksiazki. Taka sama ilosc fantastyki, jestesmy krajem fatalistow.

Wiec prosze o jakies info, co zrobi PK oprocz rozbierania sie na tabloidach?

Gość
Powiedz mi więc :) jakie mam w tym kraju przywileje jako katoliczka? Mam wyższą pensję? Lepszy dostęp do służby zdrowia? Łatwiej mi znaleźć pracę?

Gość KOBIETA*
http://www.polskajestkobieta.org/index.php/?p=66 tu deklaracja programowa przywileje katolikow wliczanie religii do sredniej wprowadzanie biografii papiezy do kanonu lektur nieopodatkowany kosciol czlonkowie Opus Dei w rzadzie umieszczanie ludzi Rydzyka na listach

Gość frk-0999
PK i jej członkinie są niewiarygodne... To jest jasne dla każdego kto ma oczy...

Ten \"program\" to lanie wody, żadnych ciekawych propozycji, nic nowego. \"1.Dostrzegając bezsprzeczne osiągnięcia samorządów Partia Kobiet opowiada się za dalszą decentralizacją państwa. Partia Kobiet będzie zmierzać do zwiększenia liczby i roli kobiet we władzach samorządowych.\" Idiotyczne. Partia posiada jakieś dane na temat dyskryminacji kobiet w samorządach? Na przykładzie mojego powiatu można śmiało wywnioskować, że kobiet jest nawet więcej... Poza tym, tutaj nie chodzi o to kto rządzi, ale JAK rządzi. Mnie to wsio ryba, czy facet czy kobieta, przecież to nie ma znaczenia :o \". Polityków i urzędników nie mogą rozliczać wyłącznie wyborcy i historia. Partia Kobiet proponuje wprowadzenie skutecznych mechanizmów egzekwowania odpowiedzialności polityków i urzędników publicznych za swoje decyzje.\" Co to są te skuteczne mechanizmy? Może jakieś przykłady? \"7. Będziemy dążyć do zmniejszenia zatrudnienia w administracji poprzez zwiększanie efektywności jej funkcjonowania; w tym celu warto wykorzystywać m.in. szkolenia zagraniczne oraz klarowny i jawny system nagród oraz konsekwencji w przypadku niepowodzeń. 8. Chcemy wprowadzić zakaz przyznawania medali dla pracowników szeroko rozumianego sektora publicznego za czynności, które mieszczą się w ich zakresie obowiązków\" 8 punkt zaprzecza idei punktu 7. I tak można w nieskończoność. Dużo tego, z każdej dziedziny liźnięte, ale zero konkretów. MNie to nie przekonuje.

Gość frk-0999
To także dowód ale chodziło mi o coś innego. Członkinie PK, poprzez znany plakat deklarują, ż enic nie mają do ukrycia. Jest to jednak POSTAWA KŁAMLIWA. Gdyby nie miały nic do ukrycia nie chowałby się za logo partii :D ZApewne cellulit poczynił postępy :p Widziałem wczoraj Gretkowska w tvp. Kobieta sama siebie ośmiesza, deklarując że jest katoliczką a tymczasem żyje w wolnym związku, jest zwolenniczką aborcji. Bez sensu :O Dodam, że ja nie jestem katolikiem i nie przejmuję się nauką KK.

Gość
wliczanie religii do sredniej - jestem już po szkole :) wprowadzanie biografii papiezy do kanonu lektur - jak wyzej... poza tym siostra jest polonistką i o tym nie słyszała... nieopodatkowany kosciol :) czyli ksiądz z kasą fiskalną bierze pieniązki za ślub i wystawia paragon? czlonkowie Opus Dei w rzadzie - tzn. chciałabyś jeśli dobrze rozumiem, żeby w rządzie byli sami ateiści? Jak dla mnie mogą tam być przedstawiciele wszystkich religii. umieszczanie ludzi Rydzyka na listach - teraz nie mówisz o KK lecz o niebezpiecznej sekcie Ojca Tadeusza :D Jakoś nie wymieniłaś żadnej rzeczy, która faktycznie byłaby moim przywilejem jako katoliczki... :o

popieram autorkie w pelni, chce mieszkac i zyc w kraju gdzie panuje rownosc a nie kraj islamski, gdzie panuja chlopy, choc wiadomo ze kobiety sa biologicznie bardziej przystosowane. Wiec moze jakos lepiej bedzie sie zylo.