Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia samosia 222

Co myślicie o czerwonej sypialni?

Polecane posty

oh nie wrzucaj juz wiecej linkow, bo marze o wlasnym mieszkaniu urzadzonym tak jak mi sie podoba i jak widze takie zdjecia to mnie skreca :D a tak calkiem powaznie to jak zrobisz zdjecie wrzuc koniecznie :) do ciemnych paneli musi bosko wygladac. z ciemna czerwienia podobaja mi sie zestawienia kolorow takie jak: czern, biel, ecru/kosc sloniowa i pomieszanie elementow przytulnych takich jak np. papierowe lampy, ciemne drewno z nowoczesnymi grafikami czy czarnymi metalowymi fiugrkami/wazonami. podobaja mi sie tez klimaty indyjskie i afrykanskie, ale wlasnie z duza domieszka nowoczesnosci

Gość jenny70
my mielismy czerwony pokoj. na poczatku myslalam, ze bedzie niemozliwie, ale okazalo sie byc swietnie! dokupilismy sporo czerwonych dodatkow, pokoj byl cieply i bardzo energetyczny. jak kiedys bedziemy mieli swoj dom albo duze mieszkanie - syplialnia na bank bedzie czerwona/

Gość Angels
Ale ludzie pisza tu glupoty, placha na byka, my mymy wlasnie czerwony kolor scian w sypialni i wyglada super, a w poprzednim mieszkaniu mielismy super czerwona posciel....i bylo extra przyjemnie i nastrojowo....nie rozumiem po co ludzie pisza takie bzdury, jak ktos chce niech tak maluje. Naprawde goraco polecam ten kolor, wyglada slicznie. Pozdrawiam i zycze milego dnia

Gość może-----j
a ja planuję sypialnię w kolorze przybrudzonego ciemnego wrzosu.

To może zależy indywidualnie od danej osoby. Ja kocham kolor czerwony, przez długie lata miałam w pokoju czerwone żaluzje, dywan, meble i inne dodatki i spałam w czerwonej pościeli, i jakoś dobrze się czułam, nie miałam żadnej nerwicy, wysypiałam się i wsio było OK:) a teraz mam sypialnię w kolorach żółtym, brąz i zielonym, i już mi się wydaje nudna;)

ja mialam kiedyś czerwoną kuchnię,też wszyscy robili oczy,jak mówiliśmy,że czerwona,było w niej też dużo drewna i była bardzo przytulna,poki nie zmieniliśmy mieszkania była czerwona :-) i w żaden sposób nie czułam oddziaływania na psychikę koloru czerwonego zresztą w sypialni przecież się nie siedzi przez cały czas,więc wg mnie kolor nie będzie miał kiedy podrażnić,ale ludzie są różni-jak przeczytałam w którymś poscie,że dziewczyna nie mogła spać w poscieli w czerwone serduszka :-),więc moze tak,jak radziła kup najpierw czerwoną posciel i sprawdz,czy nie zdewastuje Ci psychiki :-)

Gość Bo kolor trzeba czuć
Doskonały pomysł. W listopadzie zmieniliśmy kolor z jasnofioletowego na kuszący rubin Magnata. Kolor naprawdę kuszący:) To jest czerwień delikatnie wchodząca w pomarańcz. Mąż nie lubi zmian, ale ku mojemu zdziwieniu kolor bardzo mu się spodobał. Doskonale pasuje do białego łóżka i drewnianych okien.

Gość Emila Fiołek
Kant dupy - naprawdę dobry pomysł.

Gość ewkaaaa
wlasnie urzadzam swoje mieszanko.. i stanelam na sypialni.. planowalam pomalowac dwie sciany na czerwien flamenco i dwie na ciemny grafit... podoba mi sie takie zestawienie ale w salonie mam juz ten sam schemat.. dwie sciany fiolet jasny, dwie ciemny i nie chcałabym tego powtarzać w sypialni. Pomalowałąbym jedną sciane, na ktorej bedzie lozko - na czerwono a pozostałe 3 na jakis inny... no wlasnie, ale jaki ? Czy czekoladowy brąz bedzie pasował, jak myslicie.. na pewno pasował by kolor kosci sloniowej.. ale jak dla mnie za jasno by chyba bylo... doradzcie coś.. sufit bedzie bialy, panele ciemny brąz....

Gość andulcia
ewkaaaa ja pomalowałam jedną ścianę na głęboką czerwień s-24 magnat i pozostałe na jasny beż! Wygląda rewelacyjnie!

Gość Zwierzakowa
Mi też się podoba taka opcja że jedna ściana ta przy której jest łóżko jest bordowa bądź czerwona a reszta jasna. Zastanawiam się tylko żeby wyjść z tym kolorem tyć dalej czyli jakoś tak jeszcze po 30 cm ścian przylegających i sufitu pomalować (sufit poza tym ma być biały). Widzieliście może u kogoś jaki to da efekt? Zaznaczam że pokój jest nieduży i na tej ścianie mieści się tylko łóżko i dwie małe szafeczki po bokach.

Gość adlenn
witam mamn prosbe napiszcie mi prosze jakie sa najlepsze farby i odcienie czerwieni bo po duluxie " puchna mi sciany" pomozcie:))

Do poprzedniczki- czy wcześniej na scianie była inna farba tj. snieżka, normalna emulsyjna farba- jeśli tak, to trzeba zedrzeć do tynku. Dulux ma inną strukturę i farba emulsyjna to zbyt słabe podłoże, dlatego ściany puchną

Gość adlenn
sciana jest swiezo szpachlowana i to jest pierwsza farba wiec jestem w dolku bo w drugim pokoju tez puchnie czy to jest moze wina farby czy jak zmienie farbe to pomoze oczywiscie sciany byly gruntowane:) dziekuje ruda22

Gość bjdsba
Ja pomalowałam sypielnię na czerwono. Po tygodniu przemalowałam. Ale jeśli chcesz to eksperymentuj.

super pomysl, maz mial taki kolor w swojej sypialni za czasow kawalerstwa, byl ekstra. teraz mamy ciemna sliwke i blady roz ale to ze wzgledu na lozeczko dzieciece w sypialni. Czerwien ekstra pomysl!

Gość dora p
Nie wiem czy zdecydowałabym się na czerwoną sypialnie. Bardzo lubię ten kolor, ale faktycznie kojarzy się dość jednoznacznie, szczególnie w sypialni. Trzeba zamatować do tego dobre zasłony, żeby w nocy przy zapalonym świetle, ludzie na prawdę nie pomyśleli, że prowadzimy najstarszy biznes świata :) W swojej sypialni, zastanawiamy się nad ozdobieniem ściany za łóżkiem cegłami. Coś jak tu: http://bit.ly/7YCI26 tyle że w sypialni a nie w salonie. Jedyna obawa to czy nie zrobi się sypialnia za zimna...

Gość sia la la la la
ja posiadam czerwony pokój. Mam tapetę, bez wzorów, ale prażkowaną. Jest cudnowa! do tego czerwone łóżko, granatowe/czarne/zielono-butelkowe. Uwielbiam moj pokój

Gość sia la la la la
te granatowe/czarna/zielone to oczywiście dodatki ;)

Gość adlenn
sciana z cegiel jak najbardziej wcale nie bedzie zimna jak odpowiedznio dobierzesz kolor tej cegielki no i oczywiscie dodatkow!!!! SUPER POMYSL

Gość jestem za czerwonym
mam czerwień od kilku lat, łaczę z beżem i z szarością, nigdy nie żałowałam. A, i ostatnia rzecz o której myślę malując mieszkanie, to co sobie sąsiedzi pomyślą o moim życiu seksualnym... W sypialni czerwony jak najbardziej, jest ciepły i ciało ładniej wygląda!

Gość adlenn
dla mnie to wogule jest kolor milosci i energii wiec jestem juz przekonana dzieki za poomoc:) maluje na czerwono

Maluj na czerwono, maluj. Czerwony to piękny kolor. Sama chciałabym w takich barwach zrobic sobie sypialnie. Byłaby wówczas istną Mekką miłości :D Wklej jakieś zdjęcia :)

Ojejku, czerwony kolor w sypialni? Fajnie, że masz odwagę robić takie rzeczy, ale jednak wydaje mi się, że kolory w sypialni powinny być bardziej stonowane. zobacz sobie na multizakupy.pl - tam mają bardzo duży wybór mebli do sypialni. Może znajdzie się coś fajnego, co nie koniecznie jest czerwone...

Gość do was obu
czmabałamba i dejzi to ta sama osoba, obie natrętnie reklamują tę stronkę z zakupami. nawet sama ze sobą już rozmawia :O

Gość hermenegilda z...
Stary topic, ale sie wypowiem. Mam wymalowany duzy pokoj tzn. dzienny wlasnie Nobiles jarzebina. Masakra jak przeswituje choc jest dwukrotne pokrycie :/ I jestem Nobilesem rozczarnowana, fatalna farba :/ A kolor mial byc troche jasniejszy, bo chcialam taki przedpokoj, ale ciemno by bylo jak w d.pie :/ wiec wypadlo na pokoj.

Gość Angels
Hey wszystkim mieszkamy w stanach i my mamy czerwona sypialnie i jest super, nic nie przytlacza, nie jestesmy agresywni jak to niektorzy pisza o tym kolorze, i jest super,a naszym przyjaciolom b. sie podoba. Ci ktorzy mowia ze to beznadziejny kolor do sypialni.....bym powiedziala w realu pare slow....no ale to kazdego indywidualna sprawa. Takze jezeli tylko chcecie sobie pomalowac goraco polecam nam z mezem naprawde sie podoba i jestesmy b. zadowolenia. Pozdrawiam

Gość nudka
Odważne kolory w sypialni, czy nawet w całym mieszkaniu to coś co bardzo lubię. Zmęczona jestem już trochę tym, że wszystkie mieszkania i sypialnie są podobne - są nudne! czerwona sypialnia ? jak najbardziej! nawet całe mieszkanie w czerwieni jest dla mnie dobrym pomysłem! Podoba mi się na przykład to czerwone mieszkanie: http://bit.ly/4SXm11 z sypialnia wściekle zielona! Nudzie mówimy stanowcze NIE!