Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Spluwa

Nocne sikanie 3.5 latka.

Polecane posty

Cześć wszystkim.Mój synek ma 3.5 roku.W dzień wszystko jest w porządku nie trzeba używać pampersów potrzeby fizjologiczne załatwia w łazience,ale w nocy już musi mieć pampera bo jeszcze sika i nie może sie przestawić żeby podejść do łazienki.Czy jest jakiś sposób zeby go tego nauczyć.Prosze o porady.

moja córka ma 4 latka i tez zdaża jej się zsikać :o lekarka mówiła,że do 4 roku zycia dziecko ma prawo w nocy nie trzymać moczu ale dała mi skierowanie na badania-wyszły ok więc też mam kłopot,jak chodzę spać to ja wysadzam ale bywa,że nie zdążę i jest zlana

tez czekam na odpowiedzi, moj synek ma 2,5 roku i tez chce jego oduczyc sikania w nocy

Mój mały tylko 1 nocke przespał bez pampera ale potem budził sie w nocy z płaczem i osikany.Teraz jak idzie spać to sam woła żeby mu ubierać.Ciężka sprawa.

Gość mama25
Mój synek ma niecałe 3 latka. Kiedy miał 1,5 roku nie nosił już pampersów i sikał do nocniczka. Teraz też cały czas woła ale w nocy odlewamy go conajmniej 2 razy. Raz przed pójściem spać i potem w środku nocy. Po prostu sadzamy go na nocniczek wysiusia się i dalej idzie spać. Nie prowadzamy go do łazienki bo to bez sensu. Nocniczek mamy przy jego łóżeczku i gdy się w nocy przebudzimy to po prostu sadzamy go na nocnik i tyle . Radze tylko nie zapalać światła bo to rozbudzi dziecko i może doprowadzić do nocnej chisteri.

mama25 tylko,że ja czekam jak najdłużej,żeby ją wysadzić przed pójściem spać i później chciałabym normalnie spać a nie budzić się znowu za 3 godz :)moja córka wg mnie powinna poprostu przesypiać już noc i nie sikać bo nie w tym rzecz,żeby dziecko wysadzać tylko żeby ono nie sikało w nocy

Jestem mamą 3,5 letniej Karolinki. Od 2 miesięcy mała nie budzi się w nocy i przesypia całą noc bez siusiania. Ale jak zaczęłam ją odzwyczajać od Pampersa trwała to dobre 2 m-ce to potrafiłam w nocy wstać 3-4 razy aby małą w śnie posadziź na nocniczek wysiusiała się i spała dalej. Moja rada ograniczyć picie przed spaniem od 18 nie pdawać zbyt wielu herbatek, soczków. Barbamama nie zgadzam się z tobą , aby dziecka nie było trzeba w nocy wysadzać to trzeba je tego nauczyć, to tylko dzieci, a nie maszyny.

kurcze - jak wysadzic syna w nocy na nocnik?czy wasze dzieci nie budza sie i nie marudza??moj pewnie wpadlby w szal

Gość suchyporanek
Nie wszystkie dzieci w wieku 3,5 roku potrafia jeszcze kontrolować swoje poitrzeby fizjologiczne. Najlepiej skonsultować się z lekarzem kiedy dziecko skończy już 4 latka. Wtedy można mówić już o moczeniu nocnym. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl