Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama z malenswem

Prawdziwy egzamin matura i dziecko

Polecane posty

Gość sama z malenswem

jestem w klasie maturalnej i zaszłam w ciaze, a on nie chce sie ze mna ozenic. co teraz poczne?

Gość zonki bajabongo
Zabajone korniszony wcinaj na zdrowie!!!!!!!

Gość sama z malenswem
matka chce mnie z domu wyrzucić

Gość sama z malenswem
jak go przekonac ze nie ylko moja to wina?

Gość to po co do dupczenia
sib brałaś jak nie masz o tym zielonego pojęcia?

Gość kakikii
:P:P:P trza było anala:):):):):)

Gość kakikii
pewnie dzieci maja dzieci :P:P:P 🌼

Czytam te wypowiedzi i zastanawiam sie jakie kompleksy maja ludzie ze musza sie wyzywac na nastolatce z dzieckiem.... Kazdy robi jakies bledy, moze jestescie bez grzechu co? Przykro mi bardzo, ale nie zmuszaj chlopaka do slubu bo i tak po kilku latach bedzie rozwod jezeli on Cie nie kocha a bedziesz cierpiec jeszcze bardziej.

Gość a mnie gonil tabaluga
ale on nie chce juz z toba byc ?

Lokki ---> nie chodzi o wyzywanie się, po prostu nikt nie będzie mówił, że czarne to białe tylko dlatego, żeby ktoś się poczuł usprawiedliwiony. Zdecydowanie lepiej jest powiedzieć prawdę, może dana osoba wyciągnie z tego wnioski na przyszość. Sztuczne słodzenie poprawi samopoczucie tylko na chwilę, ale nic nie zmieni, a może nawet pogorszyć sprawę, bo utwierdzi kogoś w błędnym przekonaniu, że może jednak nie do końca źle rozumuje w życiu osobiście też uważam, że \"dupy dawać\" (bo skoro facet ma ja i dziecko gdzieś, to o uczuciach i odpowiedialności raczej mówić tu nie można )to trzeba umieć - \"przyjemność\" nie dla dzieci (niestety)

klaudka jasne:o a skad wiesz jaki on byl skoro siedzisz tutaj na forum to powinnas przeczytac nie jedna taka hiostorie ze faceci to swietni aktorzy! nie wiesz jak dlugo ze soba byli...co sie tak naprawde stalo wiec nie mow tutaj o dawaniu dupy i nie praw moralow bo sama dziewica napewno nei jeste :o i niekt nie mowi o slodzeniu ale przynajmniej pocieszyc i dadz rade :o chcialabys miec problem i bc tak zjechanym watpie:o

Gość no wlasnie klaudka
przyganial kociol garnkowi

Gość malgorzatkaaaaa
amant sam sie usun z tego swiata, wrrrrrrrrrrr nienawidze takich pustych cymbalow

Gość Mam podly nastroj i chetnie
sie z kims pokloce.

Gość malgorzatkaaaaa
a dziewczyna w tym roku ma 18, nie jest jakas 14-latka wiec skonczcie prawic glupie moraly, zaszla w ciaze, facet to swinia. A wy tylko na nia najezdzacie, nie wiem czemu jak ten jej pozal sie boze facet jest tu najwiecej winny. Zrobil dziecko i zostawil to jest dopiero brak odpowiedzialnosci, mam nadzieje, ze wystapisz do sadu o alimenty, niech gowniarz chociaz tyle zapamieta

Gość malgorzatkaaaaa
aman elementem to sam sie mozesz nazwac, masz racje mogli cie usunac, jakby wiedzieli jaki bedziesz zapewne by tak zrobili

pain au chocolat ---> nie chodzi o to, że trzeba być dziewicą - wcale nie piszę, żę seks jest czymś złym, wecz przeciwnie, ale pewne zeczy w życiu trzeba robić z głową a jeśli chodz o pocieszanie - no jasne, że mogę napisać, że będzie oki, że prędzej czy później sie ułoży (bo tak zapewne będzie), ale przedtem dziewczyna nieźle w dupe dostanie, taka prawda. Według mnie więcej jej pomoże tutaj konstruktywna i obiektywna krytyka, niż biadolenie w stylu \"nie przejmuj się\" jeśli chodzi o taką syuację, to najbardziej optymalna sytuacja jeste wówczas, kiedy są dwa stanowiska - w tym przypadku tzw. \"pocieszacze\" i \"krytykujący\". Wówczas można wyciągnąć wnioski. Ja się ustawiam w tym drugim szeregu ;)

bez przesady, facet jest tak samo winny jak laska - 50proc jego winy i tyle samo jej. obiektywnie, jak było nie wiadomo. oburzacie się jak facet laskę w ciąży zostawi, ale jak laska planuje faceta w dziecko wrobić to już inna polityka.. jak świadomie odstawia pigułki czy dziurawi prezerwatywę (tu na kafe nie raz czytałam). to laska super bo ona ma prawo swój instynkt macierzyński rozsiewać i faceta zmuszać do roli ojca itepe itede. taka dygresja na marginesie. na dzień dzisiejszy Autorko musisz sama podjąć decyzję. faceta ewentualnie pozwiesz o ustalenie ojcostwa (po porodzie) i o alimenty. a do porodu musisz sobie radzić

Gość malgorzatkaaaaa
no tak tylko nie mozna pisac o kims puszczalska, dala dupy itp itd jesli nie wiemy jak bylo dokladnie. Przeciez kazdemu sie moze zdazyc taka sytuacja, moze byc z facetem ktory dobrze bajeruje, ze cie kocha, jestes dla niego najwazniejsza i nawet nie bedziesz miala pojecia ze to nieprawda(idzie to poznac ale napewno nie samemu bo jest sie wtedy nieobiektywnym), wiadomo ze nikt nie bedzie czekal z sexem do slubu, nie ma tez 100% srodkow antykoncepcyjnych, za kazdym razem jest ryzyko ciazy, wystarczy chwila zeby zrobic dziecko, potem facet cie rzuci, rodzice nie pomoga.... Jak widac nie trzeba byc kurwa, dlatego nie mozna jeszcze bardziej dolowac takiej osoby zycie juz jej dalo w dupe

\"ten jej pozal sie boze facet jest tu najwiecej winny\" - są tak samo odpowiedzialni za ten błąd, i nikt tu nie jest bardziej czy mniej winny. A że facet ma ten \"komfort\" i może się wypiąć - no tak to już jest nie od dziś, dlatego dziewczyna zawsze powinna myślami wyprzedzać faceta o krok w tych sprawch, bo niestety w 99 % przypadków więcej ryzykuje. Ten ja zostawił z dzieckiem, ale to jeszcze nie koniec życia - jak się ją będzie tylko pocieszać i nic poza tym, to tak samo może zrobić kolejny - i wtedy będzie już samotną mamusią z dwójką zawsze najpierw \"głowa\", potem \"tyłek\" - jak juz się dojdzie do pewnej wprawy, można sobie pofolgować, ale to nie w klasie maturalnej. Niestety ;)

Gość malgorzatkaaaaa
tez mnie oburzaja takie dziewczyny ktore wrabiaja faceta w dziecko, robiac dziecku wtedy najwieksza krzywde... Nic na sile. Ale facet moim zdaniem jest bardziej winny, poniewaz ja zostawil i w dupie ma co ona biedna teraz pocznie, nie ponosi za to zadnych konsekwencji, a powinien

Gość malgorzatkaaaaa
tez jestem w kl maturalnej i sama sie zastanawialam jakby to bylo jakbym zaszla w ciaze, naszczescie mam chlopaka z ktorym jestem ponad 3 lata, mieszkamy razem i wiem ze by mnie nie zostawil, czesto nawet rozmawiamy o tym ze chcielibysmy miec dziecko, ale wiem ze na to musze jeszcze poczekac

poniesie konsekwencje. finansowe. Klaudka ma rację - faceci mieli ten komfort wypięcia się od laski i dziecka od daaaawna, i z niego korzystali. teraz są badania DNA więc już tak łatwo nie mają. i popieram również to, że dziewczyna powinna być o krok przed facetem, bo jak widać na przytoczonym tu przykładzie - ma więcej do stracenia. dziecko zawsze można facetwoi podrzucić - do domu dziecka raczej sam nie odniesie - swoich genów, przedłużenia rodu itd ;):)