Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja kaja

mulaci w Polsce

Polecane posty

Gość maja kaja

czy znacie osoby, ktore majá mieszanych rodzicow- np.Murzyn i Polka i mieszkaja w Polsce? czy sa dyskryminowani?

Gość nie wiem czy sa
dyskryminowani

Gość zjuhzgttt
sa dyskryminowani, dzieci smieja sie z kogos kto jest "inny", znam chlopca, zamkniety w sobie, zlosliwy bo ma wpojone ze nikt go nie lubi i nastawiony jest na obrone, bo ciagle tos go "atakuje". Zalezy tez oczywiscie od otoczenia w ktorym przebywa

Gość w TV paru wystepuje
i ci chyba nie sa dyskryminowani. Ale w POlsce sie dyskryminuje kazda innaosc ( grubych, homo itd) bo to nietoleracyjny choc niby katolicki kraj

Gość widocznie to zależy od
otoczenia, bo wszyscy mulaci, murzyni, itp. w polsce, z jakimi miałam okazję się spotkać cieszyli się gigantycznym wrecz powodzeniem;)

Gość zjuhzgttt
to prawda, maja powodzenie, ale wierzcie mi ze dla malego dziecka mulata to katorga,oczywiscie ze jesli podrosnie ta sytuacja sie zmieni

ja jestem mulatką :) mój tato urzodził się we Włoszech a jego rodzice w Mexyku. Mama jest Polką. Rodzice od dawna mieszkają w Polsce i tutaj ja się urodziłam. Nie jestem czarna ale mam ciemną, złocistą karnację, dużą pupę i wcięcie w talii. Zawdzięczam to chyba latynoskim dziadkom :)

Gość dyskryminują dzieci i idioci
więc chyba nie warto sie z nimi liczyc

Gość ojjjj mulatki czemu ich tak
mało w polsce :D:D:D

Gość magdulka22
ja mam synka mulata ma dopiero roczek jak narazie nie spotkałam sie z dyskryminacją wręcz przeciwnie wszyscy zachwycają sie jego urodą

Gość Niki9
pogodynka z pogody widzialam w tv cribs i pokazywala zdiecnie czranego i bialej i mowila ze tata z afryki ozenil sie z polka

Gość magdulka22
zapomniałam dodac że jestem dumna gdy ide po ulicy z czarnoskórym facetem oraz naszym synem mulatem!Czarni są cudowni i piękni -kocham ich!

moja siostrzenica sie przyjazni z mulatka (13 lat)sa w jednej klasie itd to jest jej najblizsza przyjaciolka i nie slyszalam zeby narzekala na dyskryminacje czy cos tam ale to nie corka czy siostra tylko przyjaciolka siostrzenicy ;)

Gość magdulka23 niestety
moje dziecko ma juz prawie dwa latka i juz nie jest tak słodko jest coraz ciemmniejszy i spotkałam sie z dyskryminacją nawet u 5 latków oj serce boli ale ja go kocham najbardziej na świecie i damy rady

Gość Gagi
Hej hej spokojnie...! Ja jestem Mulatką i mam 14lat. Od urodzenia mieszkam w Polsce i mam mnóstwo znajomych dzielących moją 'dolę'. Muszę powiedzieć, że żadko kiedy mam kontakt z rasizmem to samo moi przyjaciele. Nie trudno nam nawiązywać kontakty z innymi. Naturalnie są ludzie, którzy nas nie akceptują, ale jest ich na prawdę niewielu i spotyka się ich bardzo żadko. Moim największym problemem jest nazwisko, a nie kolor skóry. To z jego powodu najczęściej słysze jakieś docinki. Proszę mi wierzyć Mulatom w Polsce żyje się na prawdę dobrze. Nawet w 'gorszych' dzielnicach miasta w którym mieszkam nikt nie pozwala mi odczuć, że jestm inna. Mogę nawet powiedzieć, że jest nam łatwiej, ludzie boją się, że nas urażą. Trzeba też umieć odróżnić rasizm, dyskryminację od jakiegoś zdziwienia np. ze strony dzieci czy ludzi starszych. Poza tym to, że ktoś nie lubi Mulata nie oznacza, że jest rasistą tylko może po prostu nie lubi go z charakteru... :)

Gość ev884
Ja chcę jakiegoś Mulata 17-19 lat ;DD

Gość ciołki
przestancie paplac ze w polsce wielk irasizm itd wyjedzcie do uk albo najlepiej usa i zobaczcie jak czarni NIENAWIDZA bialych niedawno znowyu zginelo biale dziecko zabite przez czarnych bandytow powod ?kolor skory:O

Gość la fortune
z jednej strony Wasze wypowiedzi sa pocieszajace, a z drugiej..... wrecz przeciwnie.... wyglada na to, ze w Polsce mozna byc gorzej traktowanym ze wzgledu na kolor skory... juz za kilka miesiecy bede samotna mama mojego czekoladowego malenstwa - gdy okazalo sie, ze jestem w upragnionej ciazy, jego czarny tata stracil zainteresowanie nasza dwojka. wrocilam wiec do Polski, staram sie jakos ogarnac, zaplanowac najblizsze miesiace, lata - zeby mojemu malenstwu zylo sie jak najlepiej. i chociaz na co dzien jestem zazwyczaj dzielna i sie nie poddaje, to mam chwile, gdy naprawde sie martwie.... czy moje malenstwo nie spotka sie z dyskryminacja, ze zlym traktowaniem ze wzgleud na kolor skory, na to ze ma tylko mnie, biala mame, w dodatku rozwiedziona.....

Gość Gagi
No cóż z czarnymi facetami tak jest, w dużej części. Oni lubią mieć kilka kobietek naraz. I wcale ich nie dyskryminuję. Mój staruszek jest czarny ( ja jestem mulatką). Wszyscy koledzy mojego ojca, których znam albo są rozwiedzeni i mają drugą żonę, albo mają kochanek na pęczki. Moj tatusiek nie lepszy wlasnie rozwodzi sie z moja Mamą, jedna z przyczyn- zdrada... :(

Gość bzdura...
dzieci w podstawówce śmieją się z każdej odmienności, jak mogłyby przegapić kolor skóry?

Gość Gilraen
WItam, Jestem mama mulatka , obecnie mieszkamy w Polsce ale zastanawiam sie czy to bedzie dobre dla mojego syna. Od wrzesnia poszedl do przedszkola ma 5 lat, niestety dzieci strasznie mu dokuczaja z powodu koloru skory i mieszania dwoch jezykow. za kazdym razem ktos powie booo murzyn przyszedl, albo jestes durny czarnuch i wile innych. jedna z wychowaczyn nie zwraca na to uwage i pomimo moich prosb i uwag nic nie zmienia a ona twierdzi ze nic takiego sie nie dzieje. Kilka razy pokazalam jej na goraco co sie dzieje i mnie zignorowala. dzisiaj odprowadzajac synka, i czekajac w szatni jedna z mam przyniosla zaproszenia na urodziny swojej corki i wreczyala je wszystkim tylko nie mojemu dziecku. Alex podszedl do mnie z oczami pelnymi lez i powiedzial MAMUSIU CO JA IM ZROBILEM ZE MNIE NIE CHCA. Staram sie mu tlumaczyc ale nie jest to proste a tata Alexandra nie mieszka z nami od 4 lat. Poradzcie :(

Gość mulat
Droga pani Gilraen z malymi dziecmi tak jest ze dokuczaja wiem to z wlasnej autopsji tez mialem z tym problem jak bylem malym chlopcem moja mama tez wychowywala mnie sama co moglbym pani doradzic to poslalbym syna na jakies sztuki walki bo ja trenowalem od dziecka i to mi pomoglo bo potrafie sie obronic w dzisejszych czasach w Polsce niema juz takiej dyskryminacji jak jeszcze 15 lat temu ale patologie sie zdarzaja dlatego radze poslac syna na treningi

Gość nie chce mi sie logować
znam chłopaka, matka jest biała a ojciec czarny. chlopak jest mmulatem i czesto slysze komentarze dotyczace jego, nawet na uczelni, a niby mlodzi tacy wyksztalceni i tolerancyjni :o

Gość Nasze dzieci nasze zycie
Jestem mama 2 letniego Korneliusza moj maz mieszka w ghanie Ja w polsce jestesmy w trakcie rozwodu. Mam obawy o przyszlosc synka ale czy kazda matka takich niema? Czlowiek,ludzie bialy czy czarny dla mnie wszyscy jestesmy ludzmi. Dzieci widza róznice tylko wtedy gdy wyniosa je z domu i my mamy naszych dzieci tego niezmienimy. Ale zyjemy nasze dziebi zyja i trzeba nauczyc je cieszyc sie kazdym dniem. A co do ludzi ktorym brak tolerancji to oni ponizaja samych siebie i sobie wystawiaja wizytówke. Zyjemy w 21 wieku nie w sredniowieczu.heh

Hej strasznie sie ciesze ze znalazlam to forum. Jestem studentka Nauk Spolecznych i pisze prace magisterska o sytuacji Mulatow w Polsce. Poszukuje Mulatow/Mulatek ktorzy mieliby chwile na krotki wywiad ok 30 min w milej atmosferze o ich zyciu i ich wizji Polski. Czy ktos ma ochote na spotkanie? Podaje takze mojego maila gdyby ktos chcial napisac bezposrednio- alis66@gmail.com