Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tralalala taka lala

chyba odeszly mi wody....skad mam wiedziec

Polecane posty

nie jestem pewna czy sie posikalam jakos bardziej obficie czy to wody...wacham i nie wiem...w razie gdyby to byly wody, to nastepne powinny nastapic skurcze tak? najgorzej, ze polozna mowila, ze jak odejda to tak w ciagu godziny do szpitala przyjechac kto cos wie?

Gość to ja tez sie przylacze
a czop ci odszedl??? jak nie to to nie sa wody.

Gość ejj noooo
mi czop nie odszedl a wody tak wiec nie mieszaj dziewczynie

jedz do szpitala.nawet jesli to nie wody to cie zbadaja i najwyzej odesla.wody moga sie saczyc a skurcze zaczna sie dopiero za kilka godzin.moze tak byc

jak mi poszły wody to nie miałam wątpliwości, bo chlustało wręcz ze mnie. No a skurcze musieli mi wywoływać, bo się nie chciały same z siebie zacząć. Wcześniej jak miałm wątpliwości, to położna kazała założyć mi suche majtki i się położyć. Jeżeli to idą wody to majtki miąły się zrobić przemoczone w szybkim tempie.

Lepiej jedz do szpitala,po co ryzykować.Nie chce Cie straszyć,ale szwagierka niedotlenione dziecko urodzila i go reanimowali bo caly dzien chodzila,a rano jej wody odeszly. Zbadają Cie i jak bedzie ok to pojedziesz do domu. I nie zawsze skórcze sie pojawiają po odejsciu wód. Co do czopu to mi nic nie zeszło(no chyba że wtedy jak sikałam i nie zauwazylam)

Gość facet a doradzi
przede wszystkim oddawanie moczu ,a odejscie wód znacznie się różnią,wątpię bys nasikała w majtki,prawda? Załóż suche i zobacz czy wody się sączą,skurcze mogą się nie pojawić,więc nie jest to regułą[potem wywyołuje się oxytocyną]

Gość radaaaaaaaaaaaaaaaa
Trallalala!No to sie zaczelo.Pomalutku nie ma co panikowac.Wez sobie prysznic i jesli jestes juz spakowana to jedz do szpitala. Urodzisz w ciagu 24 godzin.Powodzenia!:):):):) Nie boj sie!To prawda,ze porod boli,ale jak zobaczysz swoje malenstwo to o wszystkim zapomnisz:) 🌻🌻🌻

W aptece można kupić specjalne testy w postaci wkładek, do sprawdzenia czy odchodzą wody płodowe. Jak ich nie będzie w aptece to pojedź do szpitala.

Gość facet a doradzi
prawdopodobnie w niedzielę odszedł Ci czop,obserwuj czy moczysz ubranie i nie panikuj

No to bardzo prawdobodobne, ze się zaczyna :-) Poobserwuj się jeszcze chwilkę i jeśli będziesz miała jakiekolwiek wątpliwości, czy to nie ą wody, to jedź do szpitala, najwyżej powiedzą po badaniu, że to jeszcze nie czas i wrócisz spokojna do domu.

jednak to jeszcze nie to....sprawdzili, czy nie wyciekaja i zrobili ktg-wszystko ok ale dzis kupie sobie testy w aptece, zebym wiedziala na nastepne dni powiedzieli, ze jak dziecko naciska glowka to moge nie kontrolowac i troche popuszczac i chyba tak bylo, bo nic nie czulam a mokro mi sie zrobilo jak nie wiem..... :)))))))))))))))))

Gość siabadabada
hehe dla nie ktorych to moze byc okropne ale dla mnie słodkie:D

Gość czytalam w książce
ze wody mają zapach świeżej ryby, można też sprawdzić to specjalnym papierkiem, jesli taki otrzymałyście od ginki

ten specjalny papierek to moze tez byc zwykly papierek lakmusowy;-) lekko niebieski odcien to wody plodowe;-)

Gość wody płodowe
od wczoraj gdy zakładam majtki to za chwile mam mokre.dzisiaj to rano sie kapałam i jak założylam bieliznę to znowu mam mokre co chwile,a termin mam na 22 września.czy to mogą mi odchodzić wody płodowe?