Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradzicie

MAM NADZIEJE ZE KTOS COS DORADZI

Polecane posty

Gość Doradzicie

No wiec, z moim Tz wybieramy sie na slub (cywilny) i wesele ok 80 osob. Zeni sie jego brat i tutaj pojawia sie problem... Ile powinnismy im dac w kopercie?? Oni mieszkaja i zyja w Anglii ok 4 lat, my tutaj jestesmy ok 7 miesiecy, co prawda odlozylismy troche kasy ale raczej zbieramy ja na cos dla nas... Nie mamy pojecia ile dac!!! Myslicie ze 1000 zl bylo by okey??? Naprawde nie wiem i prosze o pomoc!!

Gość Doradzicie
zapomnialam napisac ze slub i wesele beda w Polsce...

Gość esmeraldita
myślę , że tysiak będzie ok ;-)

Gość Doradzicie
esmeraldita dzieki za odp:) a myszlisz ze lepiej dac 1000 zl czy rownowartos 200 f ??

Gość Randaff
Zdecydowanie lepiej dać 1000zł niż 200 funtów. Po pierwsze - może zechcą coś kupić od razu w Polsce za ałotówki, bo funty i tak maja swoje. Po drugie (wydaje się ważniejsze) 1000zł poważniej wygląda niż 200 funtów w kopercie. I nie chodzi wcale o kurs wymiany :) Miłej zabawy na weselu !

Gość gafkaaaaa
Dzieki:) a moze lepiej dac wiecej?? juz sama nie wiem wszyscy mowia ze 1000 jest ok... ale wlasnie 200 f nie bardzo. Mysle, ze w Polsce nic nie bede kupowac bo maja zamiar zostac w Angli na stale;) Swoja droga to w Anglii na wesela (angielskie) daje sie gora 50 f..... a w Polsce tylko kasa sie liczy-taka prawda:)

Miałam dokładnie taką samą sytuację - dostałam 200 f i uważam, że tak lepiej, bo skoro oni i tak mieszkają w Anglii to będzie bez sensu, jak Wy zamienicie w Polsce funty na złotówki, a oni potem z powrotem zamienią je na funty.

Gość dziekuje ci bardzo kochana

Gość panczurka głębia twej
stopki powaliła mnie na kolana :O

Hehe - bo to stopka dla domyślnych... jej głębia polega na tym, że opisuje ona pewnien zawód. Ciekawe czy domyślisz się jaki... podpowiem, że jest bardzo \'krwisty\'.