Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy zauważyliście też

Ludzie z PiS wyglądają jak z ubiegłej epoki

Polecane posty

Gość czy zauważyliście też

albo z Białorusi. Widzieliście fryzury Szczypińskiej i Rokity? O Kaczyńskich nie wspominam, nad nimi cały sztab stylistów pracuje od dwóch lat i ledwo widać jakąś poprawę :o No i ten ich histeryczny ton przemówień: piszcząca Szczypińska, histeryzująca Rokita, krzyczący kaczyński, no i najlepszy - Cymuś, grożący i cytujący wierszyki Tuwima :D Powinien wziąć się jak Dorn za pisanie bajek, bo to Pisiorom najlepiej wychodzi :)

Gość Dobry Warszawiak
Rokita jest a raczej był z PO

Gość taaaaaaaaaaa
Adaś M wraz z Bronisławem Popijają sobie kawę I ze smutkiem potwierdzają jak niewdzięczny naród mają My im wolność w Magdalence Przynieśliśmy. A w podzięce Dziś ten naród nadwiślański Pluje na gest wielkopański I wybiera se Kaczora, Choć na Tuska była pora Oj, to prawda redaktorze Mówi Bronek, jak on może? Nachapać nie mogę się dziś do syta Bo oderwano nas od koryta... Co to w ogóle są za maniery? Zrób coś Adamie do cholery! Ah! Bronisławie, drogi mój druhu Nie mam już chyba żadnego ruchu Psują nam szyki straszne potwory Okrutne, krwawe, bezwzględne Kaczory. Od wielu miesięcy wysilam głowę Lecz mówi nam przecież przysłowie ludowe: "Niczego dawne układy nie dadzą Kiedy Kaczor jest w Polsce władzą". Nie czas Adamie na ludowe mądrości Trzeba jakoś przepędzić tych gości Zrób coś, bo sprawa staje się gardłowa... I na tym skończyła się ich rozmowa. Co zrobią? Obaczym. Rąk nie opuszczą Umieją sprawnie kierować tłuszczą Lecz miejmy nadzieję że naród mniej głupi I więcej już tych farmazonów nie kupi. (c) Adam Pietrasiewicz

Gość Rokita.....
nie tylko w PO byl. On obskoczyl wiele partii.

Gość mnie ci z pis przypominają
takie klasowe sieroty.... z których się wszyscy śmiali i popychali na przerwie :D myslę, ze dlatego są tacy sfrustrowani..... a że w Polakach niestety zawiść jest głęboko zakorzenona.... to ci ziejący nienawiścią, do wszystkich którym się choć trochę w zyciu udało ludzie.... mają spore poparcie :(

Gość oo cymuś przyszedł
mowa jest o małżonce Janka Rokity

{My im wolność w Magdalence Przynieśliśmy. A w podzięce Dziś ten naród nadwiślański Pluje na gest wielkopański I wybiera se Kaczora, Choć na Tuska była pora } Wielkopański gest.. hmm... czniam ten gest, może odbyłoby się to wtedy jak w innych krajach. A tak do dziś nie rozliczyliśmy się z tamtym okresem. To nie był gest to byl dobrze przemyslany manewr polityczny.

to jak wyglądają to akurat najmniej ważne :O nie ocenia się ludzi po pozorach - np. picuś glancuś (pijus maiestaticus) ex prezydent

Gość frk-0999
Ludzie dawnej opozycji wyglądają często niekorzystnie, nie potrafią się ubrać, uczesać. Zgadzam się ALE gdy oni siedzielli w więzieniach, drukowali podziemną prasę, ukrywali się przed ubecją, ludzie tacy jak Kwaśniewski, Szmajdziński i tak dalej wstępując do PZPR i robiąc karierę, mieli dostęp do lepszych ubrań, kosmetyków a także wzorców, wziętych z zachodu, bo mogli na ten zachód wyjeżdżać. Jeśli widzi się różnicę, nalezy też dostrzec przyczynę tego zróżnicowania. Przyczyna leży w niesprawiedliwości i przemocy, którymi to posługiwała się władza PRL. Srodowiska dawnej ellity PRL (i częśc dawnej opozycji) robi wszystko co może, aby tę PRZYCZYNĘ, zamazać, zbagatelizować. No cóż, oni także znają prawdę trafnie ujętą przez Orwella: KTO PANUJE NAD PRZESZŁOŚCIĄ, PANUJE NAD PRZYSZŁOŚCIĄ.

Gość jak cię widzą tak cię piszą
:D z Kwachem przynajmniej się ktoś chciał napić, a Kaczyńskiemu pewnie nawet niekt nie zaproponował- dlatego taki wściekły :P bo kto by chciał pić z gościem, co ciągle się wywyższa i wie wszystko najlepiej :P

jakby taka Nelly zakładała Partię Kobiet razem z Manuelą to wszystkie by zaraz cmokały z zachwytu nad jej niepowtarzalnym stylem :D

Gość z tego co wiem w PIS
jedynym realnym działaczem opozycyjnym jest Dorn :P któego pis żre meble w domu- ale sejmowe mu nie smakują (?) więc samego w domu nie można go zostawiać :P Kaczyński nawet internowany nie był..... a byłych członków PZPR jest w PIS chyba więcej niż w SLD :P

Gość taaaa D
szczegolnie nasze kaczorki siedzialy w wiezieniach :D Tylko ktorych ? Gdzie byli gdy rozpoczal sie stan wojenny ? Czy to nie dziwne, ze majac ojca akowca, w tamtych czasach dostali sie do tv i do filmu ?? Przeciez takie rodziny byly dyskryminowane ...a oni raptem glowne role w filmie dostali :P

Gość Jak to że kaczor się
wywyższa? koreańscy przywódcy są od niego wyżsi o jakieś 15 cm :o

Gość taaaa D
Kazdy kurdupel leczy kompleksy :)

Gość canbera nie porównuj
kobiety do stracha na wróble dobrze?

Gość frk-0999
Tak jest :D najlepiej zanegować wszystko, wyśmiać, wyszydzić nie licząc się z faktami. Pytam się kurwa? Środowisko PiSu i PO to generalnie byli działacze opozycji czy nie? Pytam się??? A SLD to generalnie dawne PZPR i sympatycy PZPR??? Napiszcie, ze nie lubicie Kaczyńskich za to, za tamto, że są szkodliwi w tym czy tamtym. Ale nie wypisujcie bredni. Większość z was nie miałoby odwagi nie pójść na pochód, a co dopiero wziąć do ręki ulotkę ze znakiem KOR czy Solidarności, nie mówiąc o drukowaniu. I prawdę mówiąc, jedno mnie cieszy, ze osoby nie mające zbyt wiele w głowie, nie pamiętające i nie chcące pamietać, mają choćby przez chwilę GÓWNO DO POWIEDZENIA.

Gość taaaa D
ot i kultura Pisowa

frk-0999 nie \"nerwuj\" się tak :) a co do odwagi - tego nie wiemy dopóki nie staniemy przed takim problemem to jak zarzucać że ktoś na wojnie nie walczył bo miał 10 lat i nie zdążył :O a bierzesz może epod uwagę, że nie każdy kto ma odwagę walczyć ma również zdolności do budowania i rządzenia? i za to jest krytykowany

Gość prawica lewnica
powinno być tak lewica- to socjal prawica- liberalizm a u nas? pis lansuje solidarne państwo dla zwykłych ludzi, a w programie ma płatne uczelnie czy służbę zdrowia.... równocześnie grzmiąc na PO, że to liberałowie i podając LID- jako realną alternatywę, ale komunizm przedstawiając jako zło wcielone! nikt nie nie czepiałby się historii gdyby sami Kaczyńscy nie zaczęli.... ich polityka to pomieszanie z poplątaniem... z tego co widzę, jedyne na czym im realnie zależy to WŁADZA- i własnie dlatego nie będę na nich głosować.

Gość to są kpiny z narodu
Kaczyńscy podzielili Polskę, ujawnili podział, który istniał od zawsze - na tłuków i wykształciuchów

Gość frk-0999
Tak się akurat składa, ze głosowałem na PO od chwili gdy się pojawiła. Tak sie akurat składa, ze idiotyczne podziały i głupie konflity pomiędzy PiS i PO nie przekreślają ich wspólnej przeszłości opozycyjnej. I oni sami dają dowód pewnej jednorodności obu tych środowisk, tymi wzajemnymi transferami. Tak się również złozyło, że PO w sprawie IPN, lustracji wypowiadało się w zasadzie jednym głosem z PiS. Żadna awantura pomiędzy rozhisteryzowanymi politykami PiS i PO nie zmieni FAKTU, że zaledwie kilkanaści lat temu Polska była policyjnym państwem pod sowieckim panowaniem. Ludzie, którzy myslą, zę taka niedawna przeszłość nie rodzi konkretnych i negatywnych konsekwencji są po prostu baaaaaaaaardzo naiwni, więc cieszy mnie, ze przez jakiś czas ich głosy nie będą się liczyć...

Gość prawica lewnica
i prawdą jest, że ich wygląd sposób wpwiedzi zdradza dla mnie frustracje pisowców.... zauważcie, Kaczyński zawsze podkreśle mówiąc o czymą "pfff JA tam byłem", "JA to widziałem" (mimo, ze to nic nie wnosi do dyskusii zawsze odnosi się do siebie) albo w debacie z Kwachem "to wysoko MNIE pan ceni"....

Gość frk-0999
Canberra :) "a bierzesz może epod uwagę, że nie każdy kto ma odwagę walczyć ma również zdolności do budowania i rządzenia? i za to jest krytykowany" tak to jest trafne, ale niech krytykują za konkrety, a nie za wygląd, niech nie podważają WARTOŚCI CZYJEJŚ ODWAGI gdy sami jak napisałaś nie wiedzą (nie mogą wiedzieć) czy byliby tak odważni. Ja nie twierdzę, ze ja byłbym, wiec tym bardziej wyrażam szacunek dla odważnych.

a PO też nie pojawiła się znienacka - przypominam, to kontynuacja m.in. KLD to ciągle ci sami ludzie i te same poglądy i tez już rządzili

też szanuję odwagę i nie krytykuję za wygląd - krytykuję za pomysły na nasz kraj i za formę ich realizacji

Gość prawica lewnica
frk-0999>> no włąśnie wspólne korzenie PIS I PO... ale dla mnie PO jest pozbawione wad pis które wieeele psują, fruztracji, złosliwości i zawiści i złej dumy.... dlatego nie powinni rządzić samodzielnie, moim zdaniem świetnie sprawdzą się za to w roli mniejszego koalicjanta- takiego sprawdzającego czy wszystko idzie dobrze, lub dużej opozycji.

Gość frk-0999
Nikt w Polsce nie potrafi rządzić, sprawować władzy. NIKT w sensie grupy i niewiele osób indywidualnie. Jest to zarzut słuszny ale dotyczący wszystkich ugrupowań politycznych i środowisk. Nie potrafią, bo: a/ byli komuniści zarządzali w imieniu Sowietów b/ opozycjoniści walczyli z policyjnym państwem, nie mając żadnej konkretnej wizji poza samą walką c/ przed wojną wychowana elita został wymordowana przez Niemcy i Sowiety.