Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy zauważyliście też

Ludzie z PiS wyglądają jak z ubiegłej epoki

Polecane posty

wiesz - ja tez uważam że z naszej kadry politycznej mało kto się do rządzenia nadaje szkoda że nie daje się ich wysłać zbiorowo na polityczną emeryturę :D

Gość frk-0999
prawica lewnica ależ ja się z Tobą zgadzam :) tak samo to widzę!

Gość prawica lewnica
ale jakoś trzeba żyć.... widomo że narzekanie, to to co Polacy potrafią najlepiej.... ale ono niczego nie zmienia.....

zobaczcie że w praktycznie nie ma u nas wymiany ludzi - ciągle te same twarze odchodzą tylko rzeczywiści emeryci (np. Mazowiecki) a z nowych twarzy tylko ludki na poziomie Leppera czy Giertycha. Jeszcze trochę to będą ogłoszenia w prasie: \"Wykształconego, kulturalnego, sympatycznego, umiejącego posługiwać się językiem polskim do rządu zatrudnię od zaraz\" :D:D:D

Gość frk-0999
Canberra nie ma na to rady po prostu oni się uczą a nauczą się ich następcy brak nam ciągłosci państwa i instytucji państwa brak nam tradycji nowoczesnego państwa brak nam tych 200 lat od czasów Oświecenia

Gość frk-0999
To prawda, brak wymiany pokoleniowej. Wina jest w nas samych. Jesteśmy bierni. Demonstrujemy obrzydzenie do polityki, nie rozumiejąc, że polityka to po prostu sprawy publiczne a nie nazwa własna dla określonego zespołu zachowań osób sprawujacych funkcje publiczne.

Gość prawica lewnica
to wszystko nie zmienia faktu, że przecież musimy jakoś funkcjonować.... czekanie tydzień na byle zaświadczenie to paranoja, wypisywanie 10 kartkowego zgłoszenia dziecka do przedszkola to paranoja, zamykanie szpitali, bo zamiast zreformować służbę zdrowia, rząd zapewnił nam show w mediach z łapówkarstwa lekarzy to paranoja itd itd itd dlatego wnoszę, że pis samodzielnie nie sprawdza się kompletnie, a przez źle pojętą dumę, nie potrafi się do tego przyznać..... idzie w zaparte..... a to fatalne w polityce, mam nadzieję, że nie wygrają tych wyborów.....

ano - co do braku kultury politycznej (wypracowanej! przez pokolenia) to masz rację a poza tym - ludzie nie potrafią logicznie powiązać zależności polityki i naszych kieszeni i nie rozumieją że brzydząc się polityki i zagłębiania się w nią jednocześnie sobie szkodzą

nudna z tym jestem wiem ;) ale ja to bym chciała żeby do decydowania dorwało się młode pokolenie UPR (młodzi działacze i zwolennicy) już bez JK-M (bez staroświeckich poglądów) i bez fatalnych decyzji o ligach z LPR-em :O ciekawa jestem czy byłabym zadowolona z tego co mi się podoba teoretycznie - tzn rozwiązań gospodarczych, administracyjnych itp

Gość frk-0999
Oni jednak wygrają. Ale ja pociągnę wątek dalej... Jeśli nawet wygrałaby PO to nie oszukujmy się, nie zrobią tego cudu :D nie byliby tak agesywni ale będą się identycznie babrać w państwie jak PiS. Między nimi, róznice doświadczeń i mnetalne nie są aż tak wielkie. Cenię PiS za to mocne uderzenie w sensie także medialnym w problem korupcji, nie cenię za wykonanie. Cenię PO za swego rodzaju skłonności liberalne w gospodarce, nie cenię za brak jasnego przesłania... I tak dalej i dalej... Tak masz racje, trzeba żyć, trzeba reformowac państwo. Tak się składa, ze do wyboru jest tylko PiS i PO...

wiem że opcja jest PO i PiS LiD mnie nie interesuje (moralnie i gospodarczo), szczególnie że ich \"lider\" ostatnio ma kłopoty z nóżką :O

Gość frk-0999
Nie znam tej młodej gwardii UPR. Ale bliska mi jest postawa liberalna w gospodarce. Ale widzisz, w Polsce wygrywa się wybory głosząc populistyczne hasła, PiS robi to lepiej niż ktokolwiek przedtem. PO nie wie jak na to odpowiadać, gubi się w sporze z PiS. UPR jest mała i pozostanie mała, lepiej by było gdyby, młodzi liberałowie zsilili PO a może i PiS.

Gość prawica lewnica
ja się nie spodziewam cudu.... ja się spodziewam SPOKOJU... tak tak z mojego 20 mertowego salonu w bloku :P też mi się podoba program UPR.... jestem liberałem, uważam, że powinno się promować ludzi zaradnych, dać max wolności gospodarczej i ograniczyć państwo... i fakt, nie podobają mi się poglądy Janusza, szczególnie w stosunku do kobiet.... tyle, że ta partia po prostu nie ma poparcia :( głosowałabym na nich, ale obawiam się, że to bedzie jakby poparcie dla pis.... a ja bardzo nie chcę żeby wygrali.

Gość frk-0999
Popatrzcie :) powinni z nas brać przykład :D nie kłócimy się i przegoniliśmy zwolenników osoby, która ma kłopoty z nóżką :D

Gość frk-0999
Popatrzcie :) powinni z nas brać przykład :D nie kłócimy się i przegoniliśmy zwolenników osoby, która ma kłopoty z nóżką :D

często czytam ich gazetę \"Najwyższy czas\" (też w necie) i właśnie widać po niektórych artykułach że jest trochę młodych sensownych bo naczelni się zagubili niestety (JK-M, Michalkiewicz) problem jest gdzie indziej - ludzie ich nie wybiorą (bo trzeba zacząć uczciwie pracować a nic za darmo od państwa nie będzie) wiesz co jeszcze jest fatalne - że nas się nie uczyło nigdy ekonomii a jeżeli to np. Keynesa a nie Hayeka, von Misesa czy innych o bardziej liberalnych poglądach ludzie nie rozumieją tych najprostszych zasad - po cholerę komu budowa dżdżownicy skoro nie wie co to popyt, podaż, system podatkowy, obieg pieniądza itp

Gość prawica lewnica
SLD rządził przez 2 kadencje można powiedzieć, pokazał co potrafi, nie wiem dlaczego Kaczyńscy dają je teraz jako altrnatywę.... dużo stracili przez to w moich oczach, bo wyczuwam w tym zabiegu tylko chęć zdobycia władzy.... a nie realne myślenie o Polsce.

Gość prawica lewnica
canberra>> no niestety, to komunistyczne przyzwyczajeni, że Polakowi się wszystko nalezy za darmo.... leczenie, szkoły, wszystko za darmo..... a przecież to fikcja- choćby te łapówki dla lekarzy.... a szkołą- kup to, zapłać za wycieczkę, dodatkowy angielski itd....płacimy już dziś.... tylko nie wiadomo dlaczego ludzie nie chcą tego przyjąć do wiadomości?

prawica lewnica - bo nie rozumieją mechanizmów działania państwa niestety i zrozumieć nie chcą bo to za duży wysiłek dla niektórych

w Angorze był ostatnio reportaż o objazdówce wyborczej Ligi Prawicy (podaję tylko jako źródło wiedzy :D) JK-M - czy widzieliście kiedyś pijanego weterynarza, który operuje konia? weterynaria jest sprywatyzowana - łapówek nie biorą bo i za co a co będzie z lekarzem który zoperuje po pijaku? - może się pożegnać z kasą bo ludzie przestaną do niego przychodzić leczyć zwierzaki i to jest zdrowe podejście niech mi oddadzą to co płacę na zdrowotne to sobie wykupię prywatne ubezpieczenie (i kto wie - może mi jeszcze coś zostanie na waciki :D)

Gość frk-0999
przegoniliśmy z forum przegonimy ich z kraju canberra, zacząłem odczuwać do Ciebie pociąg powiedziawszy szczerze, to nawet mi stanął co Ty na to, abyśmy sobie urządzili małe figo fago w końcu to dobre miejsce dla nas - ludzi z kompleksami :)

zajęta jestem ;) a pociągają cię ciężarne? :D:D:D a serio - o wszystkim da się kulturalnie pogadać niektórzy niestety rozumują wyłącznie na poziomie rynsztoka

Gość frk-0999
ciężarna nie ciężarna wsadziłbym nawet w dziurę w płocię taką mam chcicę a duży masz ten brzuch?

Gość frk-0999
nie jestem podszywaczem mówię szczerze tak jak jarek k.