Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odchudzaczka wojownicza

Dieta 500kcal. Start 11.10.2007 do uzyskania wymarzonej wagi.Zapraszam chetnych

Polecane posty

Hejka! waze za duzo... mam nadwage a nawet otylosc i postanowilam z tym skonczyc.... od jutra dieta 500kcal, jedzenie tylko do godziny 17. ruch i woda mineralna. kto chce sie do mnie przylaczyc? zapraszam....

Gość a czemu nie..
1000kcal? z otyłości chyba nie należy odchodzać sie "drakońską" dietą. przecież za chwile rzucisz sie na jedzenie. a na 1000kcal schudniesz dokładnie tyle samo. no i powinnaś stopniowo ograniczać ilość kcal. jak teraz jest 3000 tys to jak myślisz jak zachowa sie twój organizm jak dostanie tylko 500 kcal?robisz sobie krzywde...

chce sprobowac tka diete... wiadomo ze jest mozliwosc, ze sie wyloze ale miejmy nadziej ze tak sie nie stanie.... duzo osob robi tak ze nic nie pije podczas diet... ja bede pila ok 2 litrow wody i jadla 500kcal. chce sprobowac owej metody. pospieszy mi ktos z pomoca i bedzie mnie wspieral? :-)

Gość veraaa.
ja sie chetnie dolacze! a powiedz ile wazysz i przy jakim wzroscie? ja 165 cm, 65 kg od prawie trzech tygodni stosuje diete warzywno owocowa dr ewy dabrowskiej (schudlam 5 kilo) slyszalas moze o niej? o do 'a czemu nie' - kazdy organizm chudnie inaczej, jesli odchudzaczka wojownicza chce stosowac diete 500 kcal to co cie to obchodzi. jej.

mam 175cm i waze 92-93 kg. jasne, ze slyszalam... to jak zaczynamy od jutra? slyszalama, ze na niej chudnie sie 2kg na tydzien :-)

Gość ja chudlam nawet
3-4 kg. na tydzien na takiej diecie.

do ja chudlam nawet-----------kiedy to bylo ile schudlas w jakim czasie?> ile teraz wazysz?

Organizm na potrzeby związane z utrzymaniem przy życiu zużywa ok. 600 kcal na dobę. Dieta 500 kcal stosowana dłuższy czas (a jak mniemam, nie mówisz o kilku dniach) grozi po prostu zniszczeniem organizmu. Zacznie zjadać sam siebie. Na pierwszy ogień pójdą mięśnie, bo przecież skądś to białko musi być brane, więc sflaczejesz (samym tłuszczem nie da rady). Polecą Ci włosy, skóra, paznokcie. Zaburzysz sobie przemianę materii, gospodarkę hormonalną. No i oczywiście dużo pewniejszy jest wówczas efekt yo-yo. 1000 kcal to jest wartość energetyczna będąca optymalną wypadkową chudnięcia i respektowania zapotrzebowania energetycznego organizmu. I przede wszystkim pozwala na taki dobór produktów, by nie była monotonna i dostarczała cennych mikroelementów.

bardzo chetnie dołacze do was jesli moge? stosowalam juz ta diete 500kacl ale przytylam znow ale nie tak bardzo duzo przez to ze pojechalam do chlopaka na wakcje i dobrze mnie karmil:P

oczywiscie zapraszamy! to jak, od jutra zaczynamy mam nadzieje? i trwamy? oki? napisz ile masz wzrostu i ile wazysz:-)

mam 166 wzrostu i 80kg wagi ale wygladam gdzies na 70 tylko dlatego ze ja mam strasznie rozbudowane miesnie ud bo trenowalam karate i tak wyszlo...

Gość duża mi
witajcie:D waże zaledwie 68 przy wzroście 160 :/ okropieństwo... więc startuje razem z wami:) można?;D

no jasne!zapraszamy... im wiecej tym lepiej ;) wygramy z glodem i kilogramami! jedna za wszystkie! wszystkie za jedna! ;-)

Gość veraaa.
tak tak, zaczynamy od jutra :) ja diete warzywno-owocowa bede stosowac dopoki mi nie minie te 6 tygodni, czyli do 3 listopada. no i w ramach tych 500 bede jadla same warzywa i owoce (oczywiscie tylko to co dr dabrowska pozwala). a potem co tydzien bede dodawac 50 kalorii, zeby uniknac efektu jojo. a wy, jak dlugo zamierzacie stosowac te diete?

nomina - nie wiem skad ty czerpiesz informacje ale swego czasu w podreczniku medycznym wyczytalam, ze kobieta srednio zuzywa 24 kcal na kilogram masy ciala na dobe na podtrzymanie podtawowych funcji zyciowych. 400 kcal z tego zuzywa sam mozg na sterowanie wszytkimi procesami zyciowymi bez udzialu naszej woli. wedle tego wzoru autorka potrzebuje 90 x 24 = 2260 kcal. do tego jeszcze kalorie zuzyte na rozne codzienne czynnoscvi - chodzenia do szkoly czy pracy, praca umyslowa, porzadki, zmywanie, sprzatanie, jedzenie tez zuzywa kalorie ... do tego autorka jest otyla wiec po prostu kazda czynnosc wymaga od niej wiecej energii. mysle, ze spokojnie mozna zalozyc, ze jej dziennie zapotrzebowanie to 3000 kcal. jesli nie tyje, to je mniej wiecej tyle, a jesli tyje systematycznie to je zapewne ok. 3500 kcal dziennie. moglaby teraz spokojnie przejsc na diete 2000 kcal w tym, ze zdrowych produktow z duza iloscia blonnika, ktory przeczysci dokladnie jelita i usunie wiele zlogow. a potem ew. mniej ale jak stanie waga. do tego troche ruchu na poczatek, niestety na intensywne sporty jest za gruba i za jakies dwa miesiace powinna wazyc ok. 78 kilo a wtedy moze pomyslec o intensywniejszym sporcie i diecie 1500 kcal. dieta 1000 kcal wychodzi juz z mody wsrod dietetykow bo jest naukowe udowodnione ze to zazwczaj za malo do prawidlowego funkcjowania organizlu, chyba, ze u niskich i drobnych osob.

mi marzy sie odchudzanie jak najdluzej marzy mi sie by schudnac 15kg gdzies tylko niewiem czy dam rade 2lutego mam studniowke ale chcialabym z chlokaiem kupic sukienke na sylwka odrazu w grudniu

Gość E W E L A
ja jestem na diecie 800-1000kcal od dzisiaj i staram sie cwiczy dzisiaj np godznka porzadnego aerobicku:D moge sie przylaczyc czy ja za duzo kalori jem??

jesli o mnie chodzi to mam lat 20...i bede zywym dowodem na to ,ze da sie schudnac na 500kcal :-) moja ciocia schudla 12kg w miesiac na tej diecie... zaraz ktos napisze, ze jest nienormalna ale ze ja tez zapewne... ciocia jest lekarzem ... dobrze wiedziala ze grozi ogromne jojo, mimo to podjela sie tego bo wie, ze ma silna wole i wytrzyma... po diecie sie bedzie trzymala.. i tak bylo dopoki.................................. nie zaszla w ciaze:-) no i teraz znow probuje :-) z troszke mniejszy mskutkiem ale skutkiem ;-)

jasne, ze mozesz! i co z tego... wazne aby probowac, nie? ;-) to ile wazysz i ile masz latek? a wzrost?

dokladnie tak samo uwazam:) ej super jak 12kg:)moj misiu by mnie nie poznal:P a macie chlopakow?meżów? a moj mis to wcale nie mis tylko lekkoatleta wiec niewiem co we mnie widz:p zartuje:) z tym ze sie zastanawiam:)

no wlasnie. ciocia zaszla w ciaze i diete diabli wzieli. a przeciez to nie chodzi o to, zeby utrzymac wynik przez miesiac ani nawet rok tylko na reszte zycia. sorry, ale prawda jest taka, ze ktos cale zycie jest grubym to nie zmieni tego w kilka tygodni. po drugie organizm bedzie sie bornil przed tak ogromna utrata masy i chociaz wiesz, ze grozi ci jojo i wiesz, ze musisz byc simna to przyjdzie taki, ze dzien ze podlamiesz. cos pojdzie nie tak. jedna kanapka, dwie potem 5 i jeszcze chipsy i nie bedziesz umiala przestac. jak ktos doprowadzil sie do takiej wago to nie jest to wynik choroby tylko nadmiernego jedzenia. nie da sie jednego dnia jesc 3000 kcal a drugie raptem 500 i zeby wszytko bylo jak trzeba; to sie udaje tylko nielicznym. popatrzcie na statystki - 97% odchudzajacych sie w rok po diecie wazy tyle samo albo wiecej niz przed dieta. dziewiecdziesiat siedem procent. czyli udaje sie tylko nielicznym.

Gość E W E L A
latek 17 wzrost 166cm waga 60kg;// chcialabym wazyc ok 48-50:) wszysyc mi mowia ze to za malo ale ja mam taki plan i chce go osoagnac zaczelam od dzis i chcialabym do konca roku pozbyc sie tego sadelka

ja nie mam narazie meza... chlopaka tez nie... ie szukam... schudne to pojde w tany;-) nie zartuje.... daje szanse losowi :-)

Lady dobrze prawisz... ale wiesz czym zaraz sie to skończy?...spalą cię na stosie!ja tylko popatrzę co sie stanie z topikiem za parę tygodni.

Gość E W E L A
ja w obecnej chwili tez jestem sama;/ i przeznaczam ten czas zimowy kiedy wszysy przybieraja tluszczyku na pozadne odchudzanie i to nie prawda ze bedziemy miec jojo bo to tylko zalezy od nas czy rzucimy sie na jedzenie i powrocimy do starych nawykow czy bedziemy madrzejsze i bedziemy wybierac zdrowe malo kaloryczne produkty

aaa i jeszcze jedna rada - nie odkladaj zycia na pozniej po schudnieciu bo mozesz nie dozyc. poszukaj sobie faceta juz teraz. jak cie pokocha z naproogramowymi kilosami to bedziesz wiedziala, ze za charakter a nie za chudy kawalek dupy. czytalam tu czasm topiki w stylu \'moja dzieczyna utyla, co mam zrobic\'. albo zalila sie laska w dziewitym miesiacu ciazy, ze facet jej powidzial, ze nic tylko lezy a dupa jej rosnie i czy po porodzie bedzie tak samo bo nie ma zamiaru mieszkac z pasztetem. wykorzytaj ten czas zanim nie schudniesz i idz w tany juz teraz. nie wiesz co cie moze spotkac a moze akurat to bedzie milosc zycia?

ciocia schudla i trzymala tak ok 3-4 lata, potem zaszla w ciaze . to nie byl efekt krotkotrwaly :-P

Gość veraaa.
lady, chyba troche przesadzasz z tym wymadrzaniem sie. przeciez zupelnie nie znasz autorki topicu. wiec nie wiesz czy by schudla na diecie 2000 kcal. nie wiesz jaki obecnie prowadzi tryb zycia. mnie to troche denerwuje jak osoby wchodza na takie topiki jak ten i sie przemadrzaja, odradzaja nam tego typu diety, itp. HALO. w temacie jest jasno napisane dieta 500 kcal, wiec jesli wam nie pasuje tego typu dieta, to po co wchodzicie na topic?? a co do efektu jojo- GROZI KAZDEMU KTO STOSUJE JAKAKOLWIEK DIETE, niewazne czy 1500 kalorii czy 1000 czy 500 czy 100 czy 0! wazne jest to jak sie wychodzi z diety! ja rok temu stosowalam 1000 kcal plus codzienne bieganie, schudlam w 2 miesiace 6 kg, ale jak przestalam cwiczyc to mi wrocilo. KAZDY ORGANIZM JEST INNY. a do moich dziewczynek- trzymajcie sie! do jutra! :)

ja uwazam ze trzeba chciec tylko. trzeba jak najwiecej dostarczac organizmowi nabialu witamin i bedzie ok ...to co lepiej jak niektorzy robia ze sie glodza naprawde glodza i wpadaja w anoreksje....schudne ok przybedzie potem tez dobrze ale bede sie starac zeby nie wrocic do wagi obecnej...zreszta bedzie mobilizacja by pobiegac czy cos....ludzie moze niektorym przychodzi czas w zyciu na radykalne zmiany czasem nawet nie zdrowe ale szanujmy wszyscy to