Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

czy to nie trafne?

Polecane posty

Gość

Kiedy Stwórca skończył stwarzanie mężczyzny, zdał sobie sprawę, że zużył już wszystkie konkretne składniki. Nie było nic więcej trwałego, nic stałego czy mocnego, z czego mógłby stworzyć kobietę. Stwórca zastanawiał się długi czas, w końcu wziął: krągłość księżyca, gibkość pnącza winorośli i drżenie trawy, wysmukłość trzciny i kwitnięcie kwiatów, lekkość listków i jasność słonecznych promieni, płaczliwość chmur i niestałość wiatru, miękkość ptasiego puchu i twardość diamentu, słodycz miodu i okrucieństwo tygrysa, żar ognia i chłód śniegu, gadatliwość papugi i śpiew słowika, fałszywość lisa i wierność matki lwicy. Mieszając te wszystkie nietrwałe elementy, Stwórca utworzył kobietę i obdarował nią mężczyznę. Po tygodniu mężczyzna przyszedł i powiedział: \"Panie, stworzenie, które mi dałeś, unieszczęśliwia mnie. Bez przerwy mówi i niemiłosiernie mnie dręczy, tak że nie mam wytchnienia. Żąda, abym stale się nią zajmował i w ten sposób tracę czas. Płacze o każdy drobiazg i żyje bezczynnie. Przyszedłem, aby Ci ją zwrócić, bo nie mogę z nią żyć\". \"Dobrze\" - odpowiedział Stwórca i wziął ją z powrotem. Po tygodniu mężczyzna wrócił i rzekł: \"Panie, odkąd oddałem Ci z powrotem to stworzenie, moje życie jest takie puste. Ciągle o niej myślę - jak tańczyła i śpiewała, jak spoglądała na mnie kątem oka, jak przekomarzała się ze mną, a później mocno się do mnie przytulała. Była tak piękna i tak delikatna w dotyku. Uwielbiałem słuchać jej śmiechu. Proszę, oddaj mi ją z powrotem\". \"Dobrze\" - powiedział Stwórca. I mężczyzna wziął ją na nowo. Jednak trzy dni później znów wrócił i powiedział: \"Panie, nie rozumiem i nie potrafię tego wyjaśnić, ale po wszystkich moich doświadczeniach z tym stworzeniem doszedłem do wniosku, że sprawia mi ona więcej kłopotów niż radości. Błagam Cię, zabierz ją z powrotem! Nie mogę z nią żyć!\" \"Ale nie możesz żyć i bez niej\" - odparł Stwórca. Następnie odwrócił się plecami od mężczyzny i kontynuował swoją pracę. Mężczyzna zdesperowany powiedział: \"Co ja zrobię? Nie mogę żyć z nią i nie mogę żyć bez niej!\" Legenda Indyjska

Gość Nie jes tak zle...
Co cie trapi?

Gość
:) dzisiaj nic - tylko znalazłam fajną legendę i chciałam się nią podzielić :o no w sumie mam zmartwienie - spać mi się chce a jestem w pracy i muszę czuwać...

Gość Nie jes tak zle...
Mi tez sie nie chce spac,ale rano trzeba wstac wiec chyba czas sie zwijac? Zycie kreci sie wokol kobiet???

Gość
szczęściarz :o ile bym dała, żeby być teraz w łóżku... No tak się kręci - nie umiemy żyć ze sobą ale i bez siebie... miłej nocy!

Gość Nie jes tak zle...
Dziekuje i zycze milych snow po pracy! Jeszcze jestem,napisz cos?

Gość bardzo fajna legenda
:)