Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kulaj czukerek

Nosicie okulary?

Polecane posty

Mi sie podoba styl twoich ale niestety mi nie pasuja:( Wlasnie w takich ,,kociaowatych\'\' mi najlepiej, moze dlatego ze mam drobna twarz

No to faktycznie, nie jest źle skoro będziesz je dłużej uzywać. Ja średnio co rok, półtora wyłudzam nowe okulary;) Kiedys miałam takie gdzie oprawka byla tylko u góry, takie \"sowie\" i niestety czyjaś stopa mi je połamała:D ale tak to jest jak się kładzie okulary bele gdzie;)

ja mam takie co maja ramke tylko u gory,sa ok,ale mimo ze powinnam nosic okulary bo juz nie poznaje znajomych to jednak ciezko mi sie przemoc mimo ze wygladam ok,sama ich obecnosc na nosie mnie troche drazni bo nie moge sie przyzwyczaic.no ale samochodem to bym bez okularow daleko nie zajechala...a powiedzcie,czy jak powinno sie nosic okulary a sie nie nosi to wada szybko sie poglebia? ja jestem krotkowidzem

pa Hakuna MaRcYcHa------------ to zalezy, np niektórzy okulisci jesli ma sie mała wadę tak do 1.0 dioptrii , odradzają chodzenie w okularach cały czas zeby oko się nie przyzwyczaiło i nie rozleniwiło. Ale wada i tak i tak się pogłębia, szczególnie kiedy dużo siedziesz z nosem w ksiązkach albo przy komputerze. Ja nie miałam problemu z okularami bo zawsze chciałam je nosić ale faktycznie na początku czułam ze mam coś na nosie i to było swego rodzaju dyskomfortem. Ale teraz jest ok, nie czuje ze mam coś na twarzy. Najlepsze są szkła plastikowe bez oprawek, na żyłce-ich sie prawie w ogóle nie czuje, no chyba ze na początku ale później noski przystosowuja się do nosa;)

Gość tyśka
ja nosze od 3 roku zycia a wiec już naście lat więc troche mi to zbrzydło:P a wada w lewym oku +4,5 a w prawym +3,5, Ostatnio coraz rzadziej nosze okulary,zachowuje sie jak nastolatka,która sie ich po prostu wstydzi..chyba mi odbija na"starość" ale taka prawda..staram sie ich nie nosić.