Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem o co chodzi

ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH....

Polecane posty

Co musi byc napisane na świadectwie pracy aby dostać od razu zasiłek dla bezrobotnych? A wiec chce aby zwolnił mnie pracodawca i tak będzie prawdopodobnie ale zastrzegłam,że nie chce aby mi nabazgrali w papierach-np.że podają powody,wiec powiedziałam że może to być za porozumieniem stron-ze ide na to,no to powiedzieli ze na inwentaryzacji abym napisała,że .....zgadzam sie że za poroz.stron zwolnienie. No ale czytałam że właśnie jak tak jest to dopiero po 90 dniach dostaje sie zasiłek.Czy na świadectwie jak napiszą że pracodawca mnie zwalnia ale za porozum.stron to dostane???

Zasiłek nie przysługuje : w okresie 6 miesięcy przed zarejestrowaniem w powiatowym urzędzie pracy rozwiązał stosunek pracy lub stosunek służbowy za wypowiedzeniem albo na mocy porozumienia stron, chyba że porozumienie stron nastąpiło z powodu upadłości, likwidacji pracodawcy lub zmniejszenia zatrudnienia z przyczyn dotyczących zakładu pracy albo rozwiązanie stosunku pracy lub stosunku służbowego za wypowiedzeniem lub na mocy porozumienia stron nastąpiło z powodu zmiany miejsca zamieszkania. Niestety nie dostaniesz jesli to było pozorumienie stron.

to mam sie nie zgodzić na porozumienie stron?to wtedy beda musieli mi powód podac??

Jesli wypowiesz umowe o pracę z zachowaniem przepisowych terminów to nie muszisz podawac powodu. A jaką masz umowę i od kiedy jesteś zatrudniona?

ale ja chce żeby oni mnie zwolnili bo jak sama odejde to całkiem od razu nie dostane zasiłku.Pracuje ponad 5 lat-umowa o prace

no własnie i to zrobia-bo tak wycudowałam,ale nie wiem czy lepiej byłoby gdybym sie zgodziła za porozumieniem-aby mi nie nabazgrali jakimis powodami, czy nawet jak bedzie za porozumieniem ale że oniu mnie zwalniaj to dostane-chyba musze isc do up sie spytac