Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psycho-jakk

Jak zosac psychoterapeutą??

Polecane posty

Gość psycho-jakk

plis... wie ktos?? Czy zawsze trzeba miec ukonczone studia medyczne, psychologiczne?? Bo ja jestem po administracj... ale slyszala, ze czasami wystarczy wykształcenie humanistyczne..

chyba ...musisz ukonczyc studia psychologiczne....moze medycyna...a potem odp kursy....

Gość ughjhkj
Możesz ukończyć psychologię, pedagogikę z terapią pedagogiczną, albo coś w tym kierunku... Potem zeby zacząć pracowac musisz się podszkolić bo po studiach to wiesz tyle ile w książkach wyczytasz - zero praktyki. Na upartego po studiach już możesz pracować, ale to wiąże się z tym, że możesz komuś powazną krzywdę zrobić... Ogólnie to jeśli chcesz zostać dobrym terapeutą to po drodze tysiące kursów. całe zycie nauki - nie tylko studia.

Gość kasicaM_
Ten link co wkleiłaś to studium a nie studia. Moim zdaniem to nadaje sie do osób, które chcą się podszkolić w konkretnej dziedzinie a nie osób, które zaczynają od zera. Najpierw podstawy - potem doszkalanie

Gość ppsycho-jakk
tak wiem, ze to studiim.. ale przeciez nie ma studiow psychoterap. ...Sa tylko kursy po studiach.. i zz tego co sie orientuje to nie koniecznie psychologicznych(po psychologii nie masz uprawnien terapeutycznych). A to co wkleilam po prostu forma kursu... trwa 2,5 roku. Zostaje sie specjalista psychoterapii... Ale certyfikatu po tym nuie ma. Bardzo mnie to interesuje.. czytalam wiele ksiazek.. i zaluje ze poszlam na administracje.

Gość psycho-jak
ok..czyli co moge robic konczzac takie studium ktore wkleilam w linku??