Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu ja pytam

zespół piramidowy w mózgu

Polecane posty

Gość poprostu ja pytam

Gość poprostu ja pytam
jakis czas temu a nawet dawno mdalałam praktycznie codzien teraz tez sie to zdarza ale bardzo zadko raczej czesciej mam bole głowy! robiłam wtedy duzo badan i miałam wiele wynikow, jedne z nich niegdy nie został opisany mi przez lekarza bowiem lekarz zmarł czas mijał o wszytskim sie zapomniało i tu moje pytanie bo poswieciłam duzo na szukanie tego moze w złych miejscach szukaął chciałbym sie dowiedziec co to jest dyskretny zespół piramidowy w mózgu

Gość poprostu ja pytam
Naprawde ejst to dla mnie bardzo wazne Prosze o dopowiedz jesli ktos wie

Gość breenn
Choroba neurologivzna, objawia sie niedowładem kończyn

Gość aga321
PODSTAWOWE ZESPOŁY NEUROLOGICZNE- podano jedynie objawy najbardziej typowe dla danego zespołu;- najwa niejsze zespoły neurologiczne oznaczono wykrzyknikiemZespół górnego neuronu ruchowego (piramidowy) !- osłabienie siły mięśniowej (niedowład → pora enie)- wzmo one napięcie mięśniowe typu spastycznego (spastyczność)- wygórowanie odruchów głębokich (+ klonusy, np. stopotrząs)- brak lub osłabienie odruchów skórnych (np. brzusznych, podeszwowego)- objawy patologiczne (np. objaw Babińskiego, objaw Rossolimo Polecam google.pl moze sie przydac

Gość poprostu ja pytam
ale że co że miałabym miec niedowład konczyn???

Gość poprostu ja pytam
to teraz moje drugie pytanie czy skore te badania i taki wynik miałam postawiony około 6 lat temu czy do tej pory mogło sie to w jakis sposob pogłebic czy ta choroba w ogole sie pogłebia ??????? czy powinnam nalegac na ponowne badania rezonansu ?????

Gość aga321
www.google.pl watpie zeby na forum dyzurowal lekarz neurolog.