Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darianka

Do posiadaczy kotów

Polecane posty

Witam. Posiadam dwuletnią kotkę. Od 3 dni mam z nią problem, ponieważ zaczęła oddawać mocz na kanapę i fotele. Dodam jeszcze że kicia jest jeszcze niewysterylizowana, ten nie przyjemny zabieg :D czeka ją wkrótce. Czy fakt, iż jest ona niewysterylizowana może powodować sikanie w innym miejscu niż w kuwecie???? Może mi poradzicie i podpowiecie. Aaaaa, zapomniałabym. Za komentarze typu - wawal śmierdziela itp. serdecznie dziękuję :)

Gość smazona cebulka
po wysterilizowaniu powinno sie zmienic, my mamy kota faceta, lal na lozko, straszny problem, materac musielismy wywalic!!!!mialam ochote go uspic, choc bardzo go lubialam, w koncu wystrilizowalismy go, szkoda bylo bo rzadka rasa(bombay), ale nie sika nigdzie indziej jak tylko do swojego kibelka:)

Gość sadsada
jak kota wysterylizujesz to tylko mocz nie bedzie smierdzial. Zeby sikal tylko do kuwety - musisz go przyuczyc. Pokazac mu etc. Inna sprawa ze znaczy sobie teren. (ale jak go nie przyuczysz to i tak bedzie sikac)

Dzięki cebulko :) No ja właśnie też mam taką nadzieję, że to się zmieni, tylko że ona nigdy nie sikała poza kuwetą. A teraz jakby jej odbiło.

Heehhe, jak mam ją przyuczyć skoro ona ma już dwa lata i dwa lata sika do kuwety. Tylko teraz jest taka niedobra i szukam przyczyny :(

Gość mialam kotke
ktora robila doslownie to samo zesikala mi sie na deske do prasowania-rozlozona,na fotel i koldre taka fajna musialam wyrzucic bo byla cala oszczana lezala powleczona na lozku i nie uzywana,kiedy chcialam zmienic posciel myslalam ze padne kotke wydalam,nie stac mnie aby co rusz kupowac nowe rzeczy:( a zauwazylam ze koty sa zlosliwe teraz mam spokoj na szczescie spodziewam sie dziecka i to byl tez jeden z powodow nie wyobrazam sobie zeby zalatwiala swoje potrzeby w lozeczku niemowlecia!!!!!

No wlaśnie, ja zaczynam miec dość. Liczę tylko na to, że po sterylizacji jej przejdzie, bo w innym wypadku będę musiała chyba ją oddać, a tego chcę uniknąć :(

Gość mialam kotke
a dodam jeszcze ze moja miala 4 lata i tez jej nagle odbilo nie wierze w takie bajki ze koty sa czyste-moj bynajmniej nie byl zycze ci powodzenia,moja byla wysterylizowana i tez takie rzeczy ale kazde zwierze jest inne zwroc uwage czy poswiecasz jej wystarczajaco czasu,czasem gdy czuja sie odrzucone to moga tez tak robic,aby zwrocic uwage

Hmmm, no właśnie siedze i dumam. Fakt, byłam z nią przez 3 miesiące wakacji non stop. Teraz zaczął sie rok akadem. i kicia zostaje sama, ale.... no kurcze, możliwe że robi to po zlosci.

Gość smazona cebulka
darianka a czy ty czasami nie zostawiasz tego kota samego w domu??? jest jeszcze tego typu opcje ze koty sikaja kiedy czuja sie samotne, albo czegos jej brak, powietrza, zielonej trawki, witamin

Gość smazona cebulka
hehe nie doczytalam, no wlasnie, one nie lubieja same byc......

a tak by the way, kiedy się kota i kotkę sterylizuje? tzn w jakim wieku? mam teraz 3 maluchy, jeden już ma nowego własciciela który na niego czeka, a dwa (parka) zostają u mnie.. i nie wiem, kiedy się je poddaje temu zabiegowi

Gość właścicielka Sisi
problem nie minie od zabiegu. my mamy kotkę. oburarła ciąża sprawiła,że musieliśmy poddac ją zabiegowi. po pewnym czasie zaczęła strasznie siusiać na kanapę. okazało się, że takie zachowanie jest wynikiem braku opieki nad kotkiem. tak nam powiedział lekarz. kotka czuła się odtrącona, my zajęci pracą, nie mieliśmy dla niej tyle czasu co zawsze i ona nam pokazała na co ją stać! nie pomagało bicie, karcenie. zaczeliśmy poświęcać jej więcej uwagii, przytulać itp. itd. z czasem wszystko wróciło do normy. musisz jednak pamiętać, by pozdyć się materaca. sam "zapach" będzie ją dalej zachęcał ...

Gość trililil
moja kotka tak robi jak ma ruje,wiec naprawde lepiej wysterylizowac ale moze tez to oznaczac cos innego,koty nielubia zmian,moze ich to denerwowac,albo nacos sie obrazaja,albo nielubia ktoregos z czlonkow rodziny

Uwagi poświęcamy jej tyle co zawsze, ale tak jak pisałam wyzej, zaczęła sie szkoła i rano wychodzimy. I zamykamy drzwi od pokoju, a ona ma dla siebie łazienkę i przedpokój. Co prawda w łazience upatrzyła sobie jakiś czas temu miejsce i tam zaczęła spać, więc tam też zanieśliśmy jej budkę :) Ale nie wiem co jej nagle odbiło. Normalnie to już mi się płakać chce :(

Gość trililil
a ty wrozko zmykaj z tad klamczucho,same bzdety odpisujesz ludzia

Gość powrshoot
"(...) my kota faceta, lal na lozko, straszny problem (... ) mialam ochote go uspic" :O bez komentarza.

Gość smazona cebulka
i kolejny co nie wie a ocenia........ powrshoot bylam w ciazy , a to szkodzilo malemu, w dodatku ciagle spalismy w smierdzacym lozku , w dodatku mieszkalismy w jednym pokoju a wiec panie/i powrshoot, prosze podaj mi inne rozwiazanie na ta sytuacje mielismy szczescie ze moglismy zmienic mieszkanie, jestem pewna ze kazdy wzialby tego typu opcje pod uwage a to ze mialam ochote nie znaczy ze chcialam.

Gość powrshoot
a dlaczego nie pomyslalas wtedy azeby kota oddac w jakies inne rece? tylko uspyiac!!! trudno, jak sie bierze zwierze to trzeba byc z anie dpowiezialnym, dziecko tez bys oddala albo zabila bo jest niegrzeczne?