Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boż.......

ciąża

Polecane posty

Gość boż.......

witam jestem pieć dni po stosunku i obawiam się że jestem w ciąży. Jak mam rospoznać pięcio dniową ciąże pomórzcie?

kup sobie test ciazowy np pre test za ok 10 zł bo na badanie krwi chyba jeszcze za wczesnie innej metody nie ma

Na test tym bardziej za wcześnie.Poczekaj 3 tygodnie od stosunku i wtedy zrób test.

nie prawda nie jest za wczesnie pre test wykrywa ciaze nawet 3 dniowe ! wiem bo sama mialam taki problem ii sam ginekolog prosil o zrobienie testu ( chociaz na oko to moglby byc 7 dzien ) wyszlo ze jednak nie jestem w ciazy noo i lekarz to potwerdził ;-)

Jasne a termin ciąża, to nic innego jak ZAGNIEŻDŻONA, zapłodniona komórka jajowa. A najpierw musi dojść do zapłodnienia.Zapłodnienie może nastąpić w kilka dni po stosunku to raz, a dwa, że do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem po zapłodnieniu. Policz sobie - choćbyś chciała- nie da to 3 dni OD STOSUNKU a koleżanka pisze o dniu stosunku.

do zaplodnienia dochodzi do 72 h aa ja tylko pisze to co powiedzial mi lekarz po drugie przeczytaj ulotke testu ciazowego

Dla jasności - antygen hCG wykrywany przez test jest produkowany dopiero od czesu wydzielania hCG. Natomiast produkcja hCG rozpoczyna się dopiero po zagnieżdżeniu, gdy tworzy się łóżysko.

Do zapłodnienia może dojść nawet max 7 dni po stosunku - przeczytaj o rozrodczości człowieka.