Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ekro

Czy któryś z tu obecnych chłopaków nie uprawia seksu ani się nie masturbuje?

Polecane posty

Chcąc szczerze przestrzegać zaleceń kościoła katolickiego osoba, która nie jest w związku małżeńskim, nie ważne czy jest samotna czy ma partnera, nie powinna ani oprawiać seksu ani się masturbować. Jest to jak wiemy trudne, ze względu na napięcie seksualne. Istnieją jednak stowarzyszenia katolickie i w ogóle widuje się w kościołach trochę młodych ludzi, którzy chodzą co niedzielę do komunii. Czy w takim razie oni naprawdę potrafią nie uprawiając seksu powstrzymać się od masturbacji? Proszę, niech wypowie się ktoś, kto nie uprawia seksu ani się nie masturbuje. Chodzi mi szczególnie o chłopaków, bo może jeśli dziewczyna jest nierozbudzona to nie ma problemu z powstrzymaniem się ale chyba dla każdego chłopaka, który nie uprawia seksu powstrzymanie się od masturbacji jest trudne. A może nie? Może można do tego przywyknąć? O to właśnie pytam i będę bardzo ale to bardzo wdzięczny za poważne odpowiedzi.

Gość 12346532
ja juz ani to ani to niestety amputowano mi penisa z powodu nowotoru zyje takjuz od czterech miesiecy