Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miaa

Jak Malować Oczy ? - znany niestety problem

Polecane posty

Witam:* Jak mam malować oczy.. Nie wiem jak długie mają być kreski.. Nie lubie tuszu wiec chce dać samą kredke.. Juz setny raz maluje te oczy i kreski sa krzywe i brzydkie.. A chciałabym zeby to łądnie wyszło znacie jakies sposoby.. i gdzie te kreski mają... do ktorego miejsca.. wiem ze to zalezy od tego kogos ale błagam prosze doradzcie mi .. Pierwszy raz sie maluje tak na wyjscie i nie chcialabymzeby to głupi wygladało.. A raz jak pomalowałam to wydawało mi sie ze jedno oko jest duze a drugie o wiele mniejsze hihi ;) Szukałam na roznych stronach ale nie ma nie ma poprostu.. Niby tak wiele odpowiedzi a jednak jej nie znalazłam;( I jak zrobic kocie oczka? Mam bardzo niebieskie oczy i jasny brąz włosy..

Gość plamkaa
Hmm przede wszystkim podłóż coś pod kredkę to dłuzej bedzie się trzymała - puder, baze pod makijaż, cień. Co do malowania kresek to najłatwiej chyba ją zrobić kredką z wysuwanym sztyftem, sa najbardziej miękkie. Zasada jest taka ze nie robi się obwódki całego oka vo to optycznie pomniejsza. Ja maluję dolną powiekę gdzieś od połowy oka do kącika a górną całą i wyjeżdzam lekko do góry kącik. Ale mi akurat tak pasuje:) Poza tym wcale nie musisz mieć równej kreski, możesz ją lekko rozmazać, przypruszyc cieniem i wyjdzie ci efekt "przydymionego" oka

Oh:) Dziekuje Wam dziewczyny.. :D \"plamkaa\" i \"tu masz wszystko krok po kroku\" Juz zaczynam się malować:*:* Moze coś z tego wyjdzie:*