Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fionaa21

ile mieliscie lat jak wyprowadziliscie sie z domu rodzinnego?

Polecane posty

Gość fionaa21

ja mam 21 i strasznie zle sie czuje, ze mieszkam jeszcze z rodzicami, mysle, ze juz dawno powinnam sie usamodzielnic...

Gość fionaa21
ale to byl wyjazd na studia, czy juz wyprowadzka na swoje i utrzymywanie sie samemu?

Gość fionaa21
ja teraz zaczynam 3 rok studiow, teraz bedzie duzo zajec i dosc ciezko, ale od przyszlego roku chce znalesc prace i wynajac cos z ukochanym..

Gość kaaaarolciaaa
wyprowadzka. Ile można rodzicami mieszkać?

Gość fionaa21
to nastepne pytanie- czy studiowalyscie wtedy, czy pracowalyscie, czy dostalycie cos od rodzicow( kasa, mieszkanie, samochod itp) ile macie teraz lat i jak wam sie wiedzie( chodzi mi glownie o sprawy finansowe, stanowisko, pensja itp)

Gość ja miałam 20latek..

wtedy byłam na 3 roku studiów, zamieszkałam z chłopakiem (wynajmowaliśmy mieszkanie) dostawałam od rodziców kasę co m-c, potem nam kupili mieszkanie, teraz (mam 24 lata) skończyłam studia, poszłam na staż, a rodzice dawali mi kasę do tej pory (postanowiłam że dość tego brania od nich - tym bardziej że skończyłam sie uczyć), ale chłopak pracuje , moje \"zarobki\" są śmieszne, ale z kasą jest raczej ok :)

Gość fionaa21
no ja mam takie plany za niecaly rok.. potem( po studiach) tez moze rodzice kupia mi mieszkanie, ale do skonczenia studiow nie mam co na to liczyc... coz, w tym roku zostalo mi dobrze sie uczyc, zeby miec stypendium na przyszy rok( u mnie sa wysokie400-500 zl) i zrobic prawko, potem znalesc jakas prace na pol etetu i zamieszkac z nim..:)

Mialam 19 lat wyjechalam na studia. Po pierwszym roku wyjechalam na wakacje do Londynu i sama juz od tej pory pracuje w wakacje na swoje utrzymanie. Wynajmuje pokoj z chlopakiem, rodzice dodaja mi jakies 400 zl/miesiac, jego mama dala nam samochod, cinquecento, ale zawsze cos. Teraz mam 23 lata i jakies 1800 zl/miesiac dla siebie. Mamy osobna kase z moim chlopakiem i pracujemy tylko w wakacje, obydwoje studiujemy dziennie na panstwowych uczelniach.

Gość fionaa21
na wakacje moze tez uda nam sie znalesc prace gdzies za granica:)