Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rosaleen

Niedługo zaczynam praktyki w szkole i umieram ze strachu...

Polecane posty

Gość fsf
a wiesz kto bedzie opiekunem?

Gość fsf
jak bedzie fajny opiekun to i w dwa tyg dasz radę ;-)

Gość kolezanko
Nie staraj się z nimi zaprzyjaźnić. Ty jesteś tam po to, żeby uczyć, a nie szukać towarzystwa. Jak pozwolisz im sporo na dzień dobry, to po dwóch dniach będziesz miała ich dosyć. Tez miałam praktyki na wszystkich szczeblach. Podstawowkę wspominam najmilej- dzieciaczki :). Największy stres jest przed, ale po pierwszych zajęciach ci przejdzie!! :)

Gość fsf
podpisuje sie rekami i nogami pod tym co ktos na gorze napisał ;-)

Gość kolezanko
Klasy trafiają się rozne... Nie da się przewidzieć wszystkiego. Jeśli masz fajnego opiekuna, na pewno wybawi cię z opresji, gdy znajdziesz się w potrzebie ;)

Hej Chodzę jeszcze do szkoły i na każdej lekcji mamy studentów. Ogólnie lekcje są fajne, jedyne, co Ci poradzę to nie odpytuj uczniów, bo na kolejnych lekcjach nie będą mili dla ciebie... Z historii mieliśmy dwóch studentów, na początku lekcji zaczęli pytać i poleciało parę jedynek i nie było tak fajnie :(

na piatym roku mielismy praktyki w kursie pedagogicznym, i czort mnie podkusil wziasc udzial, od tego czasu organicznie nie znosze nastolatek, ale to bylo 100 lat temu za czasow ciezkiej komuny

Gość jamonia
przede wszystkimmusisz byc stanowcza ;] i będzie dobrze... dzieciaki widzą jakie jest podejście. i jak zobaczą ze ejstes cicha i nieśmiała... to koniec ;) więc przede wszystkim nie bój się przecież to ty masz tam rządzić :D bądź konsekwentna. dzieci szybko zobaczą ze nie wejdą Ci na głowę. powodzenia!

nie martw sie podstawowka dasz sobie rade, ja mialam w liceum i tez nie bylo zle, najgorzej jest w gimnazjum, widzialam jak niektore gowniarze sie zachowywali na lekcji mojej kumpeli, szkoda slow

Kiedys to przezyłam. W podstawówce było ok, ale miałam tez w technikum męskim i to mnie skutecznie zniechęciło do zawodu. Teraz nauczycielką jestem tylko na papierze. Powodzenia!

Mam jeszcze pytanie do tych, którzy juz przeszli przez piekło praktyk ;) : czy zrobiliście wszystkie godziny jakie mieliście do zrobienia, czy trochę się ugadywaliście z opiekunami, żeby było tych godzin mniej?