Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rosaleen

Niedługo zaczynam praktyki w szkole i umieram ze strachu...

Polecane posty

Gość neverending
w jakiej szkole jakie praktyki?

Gość sssssaaaaa
dzieci beda sie cieszyc, bo praktykantki i ne sa wymagajace;) zobaczysz szybko zleci a fajnie bedzie:P

To zalezy od szkoly, najgorzej jest w gimnazjum. Ja mialam w liceum i bylo calkiem znosnie :) A jaki przedmiot?

W podstwowce powinno byc spokojnie :) Teraz to tylko do 6 klasy to jeszcze nie takie wyrosniete dzieciaki :) Gorzej w gimnazjum, wiek dojrzewania, ledwo od ziemi odrosly i mysla, ze im wszystko wolno... A niestety czasy sie sluzyly i w calym wychowywaniu nauczyciel ma ostatnie slowo... albo nie ma wcale...

Najgorsze jest to, że ja nie chcę nigdy być nauczycielką, ale na filologii angielskiej niestety praktyki są obowiązkowe..

Gość jeszcze niedawno
spokojnie, ja też wariowałam z przerażenia a nie było źle, miałma praktyki na wszystkich szczeblach edukacji, tylko, że miałam fajną opiekunkę za każdym razem. Teraz pracuję w szkole i nie jest najgorzej, przeżyjesz i będziesz się z tego śmiała.. ;-)

To nie tak zle angielskiego teraz dzieciaki chca sie uczyc :) Ja mialam gorzej, bo biologie albo sie lubi albo nie... no i tych na nie jest niestety wiecej...

Gość fiolecik22
Popracuj nad pewnoscia siebie, bo dzieciaki Cie zjedza...

Jeszcze zorientuj sie czy w szkole jest laptop i rzutnik, takie \"nowoczesne\" lekcje robia wrazenie na dzieciakach :)

zapytac warto, czasami jest w szkole jeden egz, a nauczyciele zwykle nie uzywaja takich rzeczy. Jezeli nie ma, to moze przygotuj im jakies fajne zabawy? Krzyzowki? Musisz ich jakos zaintrygowac na wejsciu :)

A myślicie, że powinnam do nich podejść bardziej jako kumpel czy od razu tak jako nauczyciel?

Gość fsf
jakos pozno na praktyki, normalnie to we wrzesniu zawsze są.

Gość fsf
jak nauczyciel, nie ma nic gorszego jak traktowanie dzieciakow jak kumpli. Na glowe ci wejda, a opiekun praktyki raczej tego nie pochwali

Gość fsf
Praktyki ocenia nauczyciel. Ty masz ich uczyc, masz byc otwarta, miła sympatyczna ale stanowcza, konsekwentna., wymagajaca. Będąc kumplem nie mozesz spełnic tego drugiego kryterium.

Gość wombatq
ja mialam praktyki we wrześniu i o Boże nigdy więcej!!!Dostałam gimazjum i podstawówkę.Na dzień dobry usłyszałam od 4-klasisty "ale ma pani fajne cycki"Było potwornie!!!!

Gość fsf
ciekawi mnie czemu w pazdzierniku, jest mozliwos pogodzenia praktyk z zajeciami na uczelni ?

Gość metua
ja tez mam niedlugo i tez umieram ze strachu :/ na drugim roku bylam na obserwacyjnych a i tak czułam sie jak intruz, chociaz tak niedawno sama chodzilam do tego liceum :)

We wrześniu mi się nie chciało, a teraz mam tylko 3 dni zajęć na uczelni, więc spokojnie dam radę z czasem.

Gość fsf
a rozmawiałas z opiekunem praktyk, czy on sie zgadza abys chodzila 3 dni w tyg?

Gość fsf
''....Raczej nie ma takich rzeczy. Ta szkoła jest mało nowoczesna.....' no co ty, na pewno szkoła jest zaopatrzona ;-)

Gość fsf
nie wiem, ale jak ma na listopad nowa osobe wyznaczoną na praktyki. Wiesz, rozni sa ludzie.

Gość fsf
ja kiedys miałam praktyki ale az 75 godzin i musiałam 5 dni w tyg chodzic przez cały miesiac :-( Moze bedziesz miała wiecej szczescia co do opiekuna praktyk.