Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivvvvka888

CO MYSLICIE NA TEMAT DZIEWCZYN, KTORE ZACZYNALY WSPOLZYCIE W WIEKU 13-14 LAT?

Polecane posty

Gość olivvvvka888

CZESC, KOBIETKI [KWIATEK] właśnie przyjechała do mnie kuzynka z Niemiec (mają teraz ferie)...ma ona 18 lat, ja 20... wcześniej widywałysmy sie głównie na uroczystościach rodzinnych, ale teraz jej rodzina mieszka u nas... z Jessica złapałam w miare dobry kontakt, dużo rozmawiałyśmy... wczoraj zwierzyłą mi sie, że pierwszy raz miała w wieku 13 lat!!!!!!!!!!!!!! BARDZO mnie to zszokowało!... dziewczyna z porządnej rodziny,dobrze sie uczy... jestem w szoku... nie wiem czy tylko ja... dlatego chciałam poznać Wasze opinie.. pozdrawiam

Gość niezłe--
brak więzi w rodzinie i brak nadzoru rodzicielskiego

eee... w Niemczech to normalka... tam średnia wieku rozpoczecia współżycia to własnie 13-14 lat... te małolaty nawet dostają tabletki antykoncepcyjne za darmo (od 13 do 21 lat)... dla mnie to jest chore! ja w wieku 13 lat brzydziłam sie chłopaków:)... a zauważyłyście, że taka przeciętna 14-14 letnia dziewczyna w Niemczech wygląda na jakieś 20 lat?

a przepraszam co ma do tego ze ona jest z dobrego domu, ze dobrze sie uczy? to chyba znaczy ze nie jest glupia nie? to znaczy ze na pewno sie zabezpieczyla nie mozna potepiac takiego czegos jesli ona sie czuej gotowa to jej sprawa, dla kazdego odpowiedni wiek jest inny dla ciebie 20lat a dla niej te 13:) i to prawda, czesto bywam w niemczech i tam nigdy nie widzialam 13latki tak samo wygladajacej jak u nas u nas to pewnie jeszcze w piaskownicy sie bawi a tam juz dyskoteki, papieroski, itp tam jest zupelnie inny swiat i ludzie tez sa inny a z tymi tabletkami to mysle ze to dobry pomysl wiesz co lepiej jest dac im te tabletki zeby pozniej nie bylo dzieci na smietnikach czy w beczkach tak jak to jest w polsce

fajna madchen- masz racje, tam jest inna kultura, inny świat, inne życie:) jednak nie uważam, że polska 13-letnia dziewczyna powinna czuć sie gorsza od jej rówieśniczki w Niemczech...dlatego, że nie pali, nie pije i nie sypia z chłopakami:)

Tabletki to dobry pomysł dla kobiety powyżej 18 roku życia. Faszerując nastolatkę tabletkami w pewnym sensie godzimy się na jej współżycie. 13-14 latki to dzieci i należałoby im to uświadomić, a nie dawać tabletki anty i pochwalać, albo chociaż tłumaczyć to, co robią. Nie jestem jakąś dewotą, ale ja w tym wieku bawiłam się lalkami.:( Współżycie w tak młodym wieku jest taką samą tragedią, jak ciąża u 16-latki. Nie chcę potępiać rodziców, bo to nie ich wina, że córeczka jest niewyżyta.

Gość co sie dziwicie dziewczyny
...! niemki to kurewki niewyżyte, tam seks jest jak podawanie ręki- każdy z każdym... a tabletki anty-jaki tic taki!!!!!!!!!! FAJNA MADCHEN- uważasz że to dobry pomysł, żeby 13 faszerowała sie tabletkami? poczytaj troche dziewczyno , jak działają takie tabsy...przeciez 13-latka nie jest w pełni rozwinieta ja jako facet w życiu nie wyobrażam sobie puknąć takiej dziewczyny! przeciez ona zamiast cipki musi mieć wiadro! boże;/ a to, że wyglądają na starsze to fakt, ale przecież to dramat! włosy farbowane, spasione po hormonach dupy i fajka w gębie;/ zero świeżości,naturalności i wdzieku dla mnie to syf Katis--- DOBRZE GADASZ

Gość niezłe--
ale bzdury piszecie. Inny swiat? Ale organizm dziecka taki sam i faszerowanie go tabsami w okresie rozwoju to jedna z większych głupot jakie można zrobić. I po co? Po to,żeby taka panienka mogła się przed koleżankami pochwalić? Każda myśląca matka uświadomi córce parę spraw...

znowu mnie atakujecie nie czytajac wszystkiego ja napisalam zeby lepiej im dac te tabletki i zeby ten seks z glowa na karku uprawialy niz tak jak u nas sie dzieje zobaczcie tam juz 13latki sie za seks biora a nie slysze zeby jakies dzieci na smietniku w wokrach byly czy zeby aborcja jakos wzrosla... a u nas? katowanie dziecka bo placze, dzieci pozostawione same sobie, zwloki dzieci w workach na smietnikach i w beczkach czy zamrazalniku o to mi chodzi! ja uwazam ze ten wiek to jest za szybko na seks ale wole sie zgodzic na ten tabsy niz zeby co druga usuwala ciaze

i prawda, 13latka nie powinna sie faszerowac tabsami bo to zle dziala na organizm ale czy tabsy dobrze dzialaja na organizm 25latki? nie! w kazdym wieku sa jakies skutki uboczne tabletek

Gość dokladnie tak jak mowiciee
dziecko to dziecko! obojetnie czy wyglada na 20 czy 13 lat...w srodku organizm u kazdej 13-latki jest taki sam...!!! moze sobie pofarbowac te kudły, nalozyc tapete, palic fajki i chodzic na dyskoteki!!! to nie zmieni tego, ze jest nierozwiniętym w pełni dzieckiem przecież okres dojrzewania płuciowego u kobiet w wieku 13 lat jeszcze trwa! nie powinna taka dziewczyan współżyć ani tym bardziej zażywać hormony

Gość bogini zosia ze szczecina
w tym wieku to naprawde przesada,dla mnie to chore,ja w tym wieku w ogole nie myslalam jeszcze o takich rzeczach...Szanujace sie dziewczyny zaczynaja duzo pozniej takie rzeczy,taka prawda. Temperament mozna pokazac przy kims kogo naprawde sie kocha,a szacunek do siebie samego jest wazniejszy od chodzenia do lozka z kims tak po prostu.Ale coz,malo osob pewnie ma takie zdanie jak ja, a szkoda,bo tylko takie dziewczyny zasluguja na szacunek

Gość niezłe--
fajna: z mojej strony byłoby NIE!!! Poza tym 13 latce żaden lekarz nie przepisze tabsów, bo karalne jest współżycie z dzieckiem w tym wieku... równiez w Niemczech

Gość dokladnie tak jak mowiciee
fajna madchen- jest różnića między kobietą która ma 25 lat, a DZIECKIEM, ktore ma 13 lat:| 25-latka jest w pełni rozwinięta..a jeśli 13-latka zacznie brac w tym wieku tabletki, to co? bedzie je brała np. do 30 roku życia to jest 17 lat brania antykoncepcji!

ja tez uwazam ze 13lat to nie czas na seks jak juz napisalam wiekszosc 13latek sie jeszcze w piaskownicy bawi ale sluchajcie tam ludzie inaczej do tegfo podchodza, tam te 13latki maja tak jakby \'\'przyzwolenie\'\' na seks ale jak juz wspomnialam ja sie godze na tabletki jesli aborcja nie wzrasta, nie ma dzieci na smietnikach, itp tak naprawde trzeba wybrac mniejsze zlo tabletki sa mniejszym zle ale tez nie przesadzajcie w druga strone wiele jest 13latek tak samo wygladajacych jak 20latki ale to nioe znaczy ze kazda juz ma za soba pierwszy raz;)

nie przepisze? chyba u nas tam one maja te tabsy za darmo wiec wiesz jak juz pisalam tam jest zupelnie inaczej niz u nas!! ludzie inaczej mysla, lekarze tez! co wy myslicie ze ja nie wiem ze 13latka to jeszcze dziecko?

tabletki są za darmo w Niemczech własnie od 13 lat;) lekarze przepisują je bez problemu- tego jestem w 100% pewna... seks z 13-latka jest karalny, jeśli partner jest starszy... ale np. seks 13-latki z 15,16,17-latkiem KARALNY NIE JEST!

Gość niezłe--
fajna: sex z laską poniżej 16 lat podpada pod pedofilię, także tam

Gość hgfdsa
fajna madchen nie kozakuj bo bzdury piszesz, sama jestes malolata, i z niemcem sie puszzczas to je bronisz

Gość bogini zosia ze szczecina
to te Niemcy to chory kraj pod tym wzgledem...

niezle, widac jak jestes poinformowany/a :P jak sie pisze ze tam tabsy sa za darmo to znaczy ze kazdy lekarz je przepisze logiczne chyba nie:P

moze i chory:) ale ja wybralabym mniejsze zlo i wybralabym tabletki:;) a teraz powiezdcie mi czym sie rozni organizm 15, 16latki od organizmu 13latki? jakichs wielkich zmian tam nie ma a u nas juz 15latki biora tabletki (znam mnostwo przypadkow wiec nie zaprzeczycie)

Gość hgfdsa
ja sie z nikim nie puszczam

ja 2-lata temu byłam na szkoleniu w niemieckiej szkole... nie wiem jaka to klasa, ale w każdym razie młodzież miała tam ok. 14-15-16 lat... w większości dziewczyny wyglądały na starsze ode mnie;)... w szkole wyznaczony był specjalny pokoik na palarnie...-myślałam, że dla nauczycieli, ale uczniowe także z niej korzystali! (w tym samym czasie co nauczyciele!!!)... ja nawet w liceum jak chciałam zapalić fajeczke (swiętoszką nie jestem:D) to musiałam czaić sie w kibelkach lub za jakimś winklem...

poza tym powiedzcie mi co wybieracie seks do woli 13latki ktora nie bierze tabletek a kazda ciaze moze usunac czy dziecko zostawic w szpitalu czy seks 13latki ktora jest uswiadomiona (skoro bierze tabsy) i uprawia ten seks z glowa?

kalinka, dlatego mnie takie cos nie dziwi bywam w niemczech czesto i widze co sie dzieje idzie sobie ulica 14latka a wyglada jak 25latka, cos tu chyba nie halo nie? ale my tego nie zmienimy

myślę sobie że dzieci bo nie dziewczyny w tym wieku to powinny zajmować się swoim małym światem a nie zaczynać współżycie. ale tak, ja jestem taka stara i tego nie zrozumiem. :-o

fajna madchen- ej, fajna dziewczyna z Ciebie, fajnie piszesz... ale to, że Polacy są brudni i pijani a Niemcy czyści to najgłupszy tekst jaki tutaj przeczytałam...!

a dla mnie najglupszy tekst ze bedac z chlopakiem poltora roku sie z nim puszczam po prostu mi zarosnieta cipa zazdrosci:P nauzyka nikt nie mowi ze jestes stara i glupia pytynie jest co myslicie i kazdy mysli inaczej ale to nie powod zeby kogos od razu wyzywac