Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takAmałaMis

TUTAJ WCINAMY OWSIANKę! ZAPRASZAM!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość takAmałaMis

Zaczynam dietę owsiankową, Wam też polecam, jest jak najbardziej skuteczna, dlatego, że płatki owsianke zawierają dużo błonnika, mało tłuszczu i mają niskie IG, oczywiście należy jeść w zdrowych ilościach, aby nie było odwrotnego skutku:D płatki mają za zadanie oczyścić układ pokarmowy, przez co przyspieszyć metabolizm, i odchudzić:D napiszę kilka punktów których należy się trzymać. 1. Nie jemy po 19. 2. Owsianka tylko i wyłącznie z mlekiem odtłuszczonym 0,5 % 3. Dużo ruchu ( w moim przypadku, podnoszenia nóg w leżeniu 3 serie po 20 dziennie + hula hop + bieganie jak mi się chce.) 4. Zero słodyczy. 5. Dwa kubki czerwonej lub zielonej herbaty LIśCIASTEJ dziennie. 6. Owsiankę jemy 2 razy dziennie. Na obiad o godzinie 14-15, oraz na kolację ok 18, śniadanie we własnym zakresie wykluczając białe pieczywo oraz inne tuczące rzeczy tego typu. 7. Pomiędzy posiłkami jemy warzywa, owoce w małej ilości, oraz produkty białkowe typu Serek Wiejski odtłuszczony. Przygotowanie owsianki: dwie porcje za jednym razem, do ok. 150ml mleka wsypujemy 7 łyżeczek owsianki, dopuszczalna jest połowa łyżeczki cukru. Gotujemy , wyłączamy z gazu chwilę przed tym jak mleko zacznie kipieć. To jest porcja na obiad oraz kolację. DO PRZYłąCZENIA ZAPRASZAM WSZYSTKICH, KTóRZY NIE ZNIKNą Z TEGO TOPICU PO JEDNYM DNIU, ORAZ Są WYTRWALI. Ten, kto się przyłączy, niech napisze : WZROST WAGę, ZAMIERZONY CEL. Jeśli chcecie wprowadzić jakieś poprawki do tego co napisałam, to prosze bardzo:) pozdrawiam i zapraszam do chudnięcia. Zapisuję się pierwsza, 162cm/53kg, cel 50 kg.

Gość dodzik
oo... ja się chętnie przyłącze, całkowicie mi odpowiada, nie będzie tak źle :D 168cm/ 60kg. Cel: 53kg.

witaj takAmalaMis:) chetnie sie przylacze. mam nadzieje, ze uda mi sie wytrwac... jesli chodzi o cwiczenia to krece hula hopem i zakladam rolki, wtedy gdy tylko pogoda dopisuje:) mam 179 cm wzrostu i waze 68 kg, chcialabym wazyc jakies 64, moze nawet 62, w sumie najbardziej chcialabym schudnac z okolic brzucha, bo tam najbardziej odklada mi sie tluszczyk...

Gość takAmałaMis
no to tak jak ja:) marzę o całkiem płaskim brzuszku, z lekko wyrzeźbionymi mięśniami. Boczków nie mam ale kręce :) Talia osy to jest to:D zjadłam już pierwszą porcję owsianki, trochę wcześniej.

dokladnie - talia osy to jest to:) ja mam boczki i wlasnie brzuszek dosc zaokraglony,na inne miejsca specjalnie nie narzekam... walcze z hula hopem, bo naczytalam sie,ze to najlepsze na brzuch i jakos nawet jak wpadne w trans to moge krecic i krecic;) ja z ta owsianka zaczne od jutra, bo nie mam jej w domku, ale i tak malo jem ostatnio, mam nadzieje, ze schudne choc troche...

Gość takAmałaMis
napewno się uda:) a hula hop to raczej na talię. Więc na brzuch robie te podnoszenia, od wczoraj:)

aha, dzieki za info:) a probowalas np. aerobiczna 6 Weider\'a? sporo o tym czytalam, ale nie jestem do konca pewna czy to na schudniecie czy na wyrobienie miesni,wiec nie wiem czy zaczac cwiczyc teraz czy poczekac na spadek wagi... a ile masz lat w ogole jesli moge spytac?:)

Gość takAmałaMis
A6W głównie wyrobi Ci mięśnie, jeśli w ogóle zejdzie tłuszcz, to troszkę. na spalanie są najlepsze aeroby typu wolne biaganie. Ale jeśli masz dietkę i ćwiczysz, to też zejdzie tłuszczu. Tylko od A6W zrobi Ci się kaloryfer, dlatego ja robię podnoszenia, aby nie wyglądać jak pudzanowska i spalić głównie tłuszcz:) Lat mam 16.

Gość takAmałaMis
kto jeszcze się przyłączy?

Gość hello_kittyXD
takAmałaMis -----> to napisz prosze jadlospis na np. dzisiejszy dzien, co juz jadlas ico bedziesz jeszcze jadla. Bo napisalas ze miedzy posilkami mozna jesc owce, chudy nabial ale z nim tez nie mozna przesadzac:D

Gość kakakaa
Pogięło was z tą owsianką, po pierwsze same węglowodany, poza tym monotonna dieta i brak innych substancji odżywczych.

Gość takAmałaMis
Ciebie pogięło, jak byś przeczytała, to byś wiedziała, że są inne składniki odżywcze. A owsianka ma same łatwo przyswajalne węglowodany, więc nie gadaj, bo już byłam na tej diecie :O

Gość hello_kittyXD
napiszesz mi ?:D

nie chce was tu martwic dziewczyny ale rozgotowana owsianka ma juz wyskoki poziom IG i jest latwoprzyswajalnym weglowodanem dlatego lepiej ja jesc na zimno z zimnym mlekiem i jogurtem naturalnym oraz cynamonem. cnamon zwieksza wrazliwosc takanek na insuline a tym samym obniza poziom cukru. no zycze powodzenia w diecie !

Gość takAmałaMis
NO więc dzisiaj: o 12.00 4 łyżki owsianki na śniadanie + czerwona herbata+ dwie kulki winogrona. 0 15.30 zjem następną porcję owsianki, a w przerwie między kolacją trochę twarogu ze szczypiorkiem i może jakiś owoc, lub warzywo:) no i o 18.30 owsiankę + czerwona herbata i jakiś tam dodatek. Jutro już nie będe 3 razy dziennie jadła, na obiad zjem warzywa gotowane , lub smarzone na oliwie :)

Gość takAmałaMis
dlatego nie rozgotowuję jej, tylko wyłączam zanim mleko się ugotuje :) Ale na zimno oczywiście też można:)

Gość hello_kittyXD
ja nigdy nie jadlam rozgotowanej owsianki(a jem codziennie na sniadanie od ponad pol roku :D). Ja ja zawsze robie tak: 1 lyzka platkow owsianych,2 lyzki otrebow granulowanych,1 lyzka platkow pszennych--->zalewam to wrzatkiem i zostawiam na ok15min. Daje tyle wody zeby owsianka mogla napeczniec i zebym potem mogla dolac troszke mleka. Taka nie tuczy, zapycha na 3h jest smaczna i niskokaloryczna(ok110kcal porcja) :)

Gość takAmałaMis
:) Ale itak nie wiem, czy uda mi się wytrzymać napady chcicy na słodycze:O

Gość hello_kittyXD
aj tam damy rade:DXD no dobra mam juz plan:D WPROWADZE GO W ZYCIE OD JUTRA co nie oznacza ze dzis bede jadla co chce:P do tej pory zjadlam: jajecznice,jablko i troszke kislu,1 kromke chleba z makrela i troszke suchej kielbasy. Na obiad mam kurczaka z surowka ana kolacje pewnie zjem serek wiejski light z banankiem ;) A OD JUTRA BEDE JADLA TAK :D: Ś:owsianka II Ś: serek wiejski light z jakims owocem(1/2) O:chude mieso z warzywami K:owsianka w razie glodu ---- >jablko lub marchew ;) :D:D

Gość kakakaa
Jest to jedna z najidiotyczniejszych diet, o jakich czytałam na kafe. I co z tego że w owsiance coś tam zapewne jest oprócz węglowodanów, chodzi o to że monotonne diety są zawsze wyniszczające dla organizmu. Plus mleko, które dla wielu dorosłych osób jest po prostu niestrawne. Owsianka ponadto jest kaloryczna, więc już w ogóle bez sensu. A błonnik znajduje się w tysiącu innych produktów, tudzież można go dostarczać w tabletkach.

Gość hello_kittyXD
ale bzdura! owsianka NIE jest kaloryczna!!!!!!!!!! Ja zawsze robie taka ktora ma ok 120kcal ! a zapycha jak niewiem co :P

Gość kakakaa
Mogę ci z góry powiedzieć, ze ci się nie uda, bo po kilku dniach tak monotonnej diety dostaniesz dzikiego apetytu nie tylko na słodycze ale na wszystko inne.

Gość kakakaa
120 kcal to ma może mleko w tej owsiance. Pomyśl przez chwilę, rzadko który jogurt w 100 ml ma tylko 120 kcal.

Gość takAmałaMis
kakaka, weź idż:):) Ja byłam pół roku temu na tej diecie, takiej jak napisałam i schudłam w tydzień 2 kg, owsianka nie jest kaloryczna, jeśli je się w takich ilościach jak napisałam, to oczyszcza organizm. I się nie kluć jak nie próbowałaś.

Gość hello_kittyXD
dobra juz mam plan swojej dietki :Dzaczne od jutra Ś: owsianka II Ś: serek wiejski light+1/2 jakiegos owocu O:chude mieso z warzywami K:owsianka gdy dopadnie glod mozna ratowac sie----->jablkiem lub marchewka ;) a dzis zjadlam do tej pory Ś:jajecznica II S: jablko + troche kislu i w miedzyczasie 1 kromke chleba z makrela i odrobinka kielbasy:P =ok 550kcal na obiad zjem kurczaka z surowka=200kcal ina kolacje serek wiejski z bananem=150kcal = ok 900kcal wwiec jest ok ;) A OD JUTRA WIELKI STARTTTTTTTTTTTTTTT

wrzuć sobie do tej owsianki rodzynki lub pokrojone suszone morele żeby nie miec potem chcicy na słodycze.

Gość hello_kittyXD
CO TY bredzisz kobieto ?:D ja nie robie jej na mleku tylko zalewam wrzatkiem ipotem jak napecznieje to dodaje no doslownie odrobineczke mleka nawet nie wiem czy 30ml :P hehe

Gość hello_kittyXD
to bylo do : kakakaa :P

Gość takAmałaMis
jeny jeny, niech już minie ten tydzień o 2 kilo mniej marzenieee, a 4 to już w ogóle ; d