Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olo333

Błagam, pomórzcie mi trądzik

Polecane posty

A u dermatologa byles? To chyba najodpowiedniejsze wyjscie wiesz...Sam sobie z tym nie poradzisz...Wiem,ze to bardzo trudne dla Ciebie...Sama przez to przechodze.A wiadomo,ze u chlopakow tradzik przebiega znacznie gorzej.Ale moja rada to wizyta u dermatologa.Nie wydawaj pieniedzy na kosmetyki bo nimi tradziku nie zlikwidujesz.Moga Ci pomoc utrzymac higiene,ale nie zlikwidowac tradzik.Dermatolog oceni Twoja skore i na tej podstawie zapisze odpowiedni lek.A zeby zalagodzic troche ten tradzik to rob maseczke z drozdzy.Nawet codziennie.Ona jest bardzo dobra.Nie chce mi sie podawac przepisu :) Wpisz w Google MASECZKA DROZDZOWA.Na pewno znajdziesz przepis. 3maj sie .Dasz rade :) 🌼

Gość henk1
Dermatolog a i zdrowe odżywianie,bo w przeciwnym razie skórę bedziesz miał jak ten prezydent ze wschodu

Gość konstanz
Mi pomogła maśc Acne-derm (smarowałam twarz na noc) a miałam taki trądzik jak ty. Do mycia twarzy polecam żel Mydlnica Lekarska do cery tłustej. Ten żel doradziły mi dwie aptekarki i naprawdę jest bardzo dobry. Jak jesteś w domu to możesz też się smarowac maścią cynkową,wysusza. Nie używaj do mycia twarzy zwykłych mydeł,nie dotykaj twarzy brudnymi rękami,nie używaj żadnych toników i płynów z alkoholem. Nie wyciskaj a jeśli już musisz to przez chusteczkę a potym zdezynfekuj to miejsce. Powodzenia!

Acne derm....Ludzie bez przesady.Nawet nie ma sensu kupowac acne dermu.To nie lek na taki tradzik.Moze pod koniec leczenia gdy zmiany sa juz niewielkie i jest ich malo.Ale nie w takiej sytaucji.Naprawde wiem co mowie....

Gość nadziejka4793
Wiem co czujesz, ja wczoraj przechodziłam załamanie, mimo tego ze lecze sie u dermatologa od lipca i mam za soba dwa zabiegi mikrodermabrazji. Moze nie mam az tyle krostek, ale slady po nichi ogolnie moja skóra nie wygląda zdrowo. Tak bardzo chciałabym miec czysta cere, to jest moje najwieksze marzenie, bo gdyby nie tradzik zyłabym pełnia zycia tak jak kiedys. Problem z buzia zmienił mnie bardzo, juz nie jestem pewna siebie, udaje tylko radosc, choc mam bardzo duze powodzenie u chłopaków. Niektórzy mowia ze przesadzam z tym problemem, ale dla mnie to najgorsze co moze spotkac nastolatki i nastolatkow. Tak jak napisałes...tradzik bardzo ogranicza i niszczy wiele chwil, które moglibysmy przezywac z radoscią!

Gość patrycja oi
vishy normaderm bardzo dobre kremy toniki zele stosowalam na tradzik lepsze od antybiotyku! polecam goraco!

Wiesz wszystko zalezy od radzaju tradziku, na kazdego działa cos innego co mozna wywnioskowac po wpisach na kafe... trzeba próbowac az w koncu uda sie wyleczy, ja postanowiłam tym razem sie nie poddawac i jak narazie udaje mi sie juz 4 miesiace lecze sie u jednego lekarza

Stosowałam Duac ok. 1,5 miesiaca pozniej lekarz zmieł na inna masc. Dauc calkiem dobry jest! Ale w moim przypadku napewno nie wystarczyl by cera sie polepszyła, mam doustny antybiotyki i witaminy

Gość bajkowalola
Klopoty z cera…tez to znam. Generalnie walka z tradzikiem zajmuje mi niestety duzo czasu wiec żeby się odstresowac robie sobie konkursowe komiksy, perfecta squad ma taki konkurs na epuls.pl może choc raz dostane takie kosmetyki za free

Gość Diana17
ja tez się bawie w ten konkurs ale ja to bym chciała laptopa wygrac, te kosmetyki i tak sobie kupuje bo przy mojej cerze to jedyny ratunek...daje linka do konkursu http://www.epuls.pl/?/perfecta.php

Ja uzywam duacu:) Ale nie kazdego dnia.Ale szczerze to watpie aby Ci pomogl.Nie kombinuj tylko idz do dermatologa...Jesli tak Ci zalezy na tym to idz i nie czekaj.Tu nikt Cie nie wyleczy.Dostaniesz rady,mozesz sie dowiedziec co pomaga,a co nie,ale to kazdego indywidualna sprawa,bo kazdy ma inne problemy z cera

koniecznie idz do dermatologa. ja walczylam wiele lat z tradzikiem i bylo raz lepiej raz gozej. iedys bylam u dermatologa ale nie pomoglo, to co mi przepisal wiec po dlugim czasie poszlam do innego i przepisal mi emulsje do mycia IWOSTIN (sprobuj bo to bez recepty w aptece) i taki zel na recepte i krostki znikly w ciagu tygodnia nie mecz sie tylko idz do dermatologa - jesli calkowicie nie usunie tego to na pewno pomoze. tylko lekami z apteki sie wyleczysz, a nie kosmetykami ze zwyklego sklepu

Gość ciasteczko z kardamonem
Koniecznie idz do dermatologa, powinienes brac jakis antybiotyk. Absolutnie nie uzywaj zadnych kosmetykow na tradzik!! tylko kosmetyki do pielegnacji niemowlat, delikatne mydelko i krem (polecam firmy HIPP - nie zawiera gliceryny ani parafiny) i niech twoja noga nigdy nie postanie w gabinecie kosmetycznym bo mozesz sobie jeszcze gorsze kuku zrobic. Pij ziola - kupisz w aptece albo zielarskim. Mozesz tez zaczac brac ziolowe leki na prostate np. poldanen - obniza poziom testosteronu we krwi, na pewno ci nie zaszkodza a moga naprawde pomoc. Zycze duzo wytrwalosci i konsekwencji.

Gość ghjaeeeeeeee
przez dwa tyg rob maseczke z cebuli po tygodniu bedziesz mial 50%pryszczy mniej

Gość ciasteczko z kardamonem
przez dwa tyg rob maseczke z cebuli po tygodniu bedziesz mial 50%pryszczy mniej ooooo wlasnie, maseczka z ugotowanej cebuli - rewelacja, tylko bardzo klopotliwa w nakladaniu :-) i trzeba ja trzymac najlepiej ze 2 godziny, ale szybko sa efekty.

Gość beztroska_007
mi pomógł brevoxyl, ale mi czasem wyskoczy jakaś pojedyncza krostka i tyle :/ moja przyjaciółka zażywa jakiś antybiotyk i wyglada lepeij :) idź do dermatologa, bo sądzę, że twój problem sięga znacznie dalej niż tylko z zewnątrz

Gość no rzeczywiscie lepiej gratulu
widac ze Ci pomaga ...za jakis czas bedzie pewnie juz calkiem dobrze ;) pozdrawiam

hej olo. Wyglądasz o wiele lepiej. Wiesz mój braciszek też był w takiej sytuacji. Próbował wszystkiego i żadnej poprawy więc namówiłyśmy go z mamą żeby spróbował wyleczyć to domowym sposobem a mianowicie ( może Ci się to wydać obrzydliwe)własnym moczem. Smarował twarz wacikiem przez kilka tygodni i są rezultaty. Wygląda świetni czego i Tobie życzę.