Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość paulison

Prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość paulison

zanik miesiączki-pomocy!!! Bardzo proszę o fachową poradę i może jakieś pocieszenie, ponieważ jestem zrozpaczona brakiem miesiączki.2 lata temu rozpoczełam zbyt destrukcyjne odchudzanie, ważąc56kgprzy165cm, schudłam do46kg,miesiaczka zatrzymala sie i musialam brac leki hormonalne by ja wywolac,dzieki nim pojawila sie,od tego roku wystapila jakies 4 razy, juz bez wsparcia medykamentami, juz zaczynalam sie cieszyc, ze moze wszystko wraca do normy,lecz chyba moje nadzieje były płonne, gdyz po raz ostatni miesiączka wystąpiła u mnie pod koniec czerwca. Bardzo martwię się tym faktem, tym bardziej, że nie rozumiem dlaczego okres mi się nie wyregulował skoro zmądrzałam, wiem, że trzeba jesc rozsądnie, by móc sie dobrze rozwijać, nie wystrzegam sie niczego i waże 50kg. To chyba optymalna waga? Ginekolog zapisał mi po raz kolejny już Duphaston, miesiączka nie pojawiła się, aktualnie przyjmuję Cyklo-Progynovę,i podobnie, nie widać oczekiwanych rezultatów. Co robić? Czy to normalne? To zaskakujące, jak niewiele potrzeba mi do szczęścia, pragnę tylko jak większość kobiet normalnie funkcjonować, czy to wygórowane oczekiwania? Czy jest dla mnie jakaś szansa? A co w przyszłości, bardzo obawiam się, czy przez ten mój problem, nie będę miała kiedyś problemów z zajsciem w ciąże? To chyba sprawa priorytetowa dla mnie , jak i dla mojej domniemanej rodziny... Tak bardzo się tym dręczę, nieustannie niemalże rozmyślam. Wiem, ze popełniłam ogromny błąd, że sposób odchudzania który wybrałam był może skuteczny dla osiągnięcia wymarzonej figury, ale za to jak bardzo szkodliwy dla organizmu. Mama mówi, że wszystko bedzie dobrze, że przecież nigdy nie popadłam w anoreksję, choć nie przeczę, że byłam jej bliska, ale czy ona może to wiedzieć?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować