Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_lama

wolne w piątek po Święcie Zmarłych

Polecane posty

Gość smutna_lama

Cześć wszystkim! Obiło mi się o uszy, że w przypadku dnia roboczego między świętem a weekendem jest on ustawowo wolny, znaczy należy się od pracodawcy. (tak wypada w tym roku, czwartek to 1 listopada, potem jest \"pracujący\" piątek i weekend). Czy ktoś się może orientuje w prawie pracy i zna odpowiedni przepis mówiący o tym? Dzięki z góry i pozdrawiam :)

Gość ja wiem że będę pracować
normalna rzecz

Gość smutna_lama
to nie zazdraszczam :) a my właśnie chcemy zamknąć biznes i się zastanawiamy jak to rozwiązać...

przepis jest tylko taki - jak dzień ustawowo wolny wypada w sobotę, to należy dać pracownikom inny dzień wolny czyli jakby np. 11 listopada był w sobotę a nie w niedzielę, to wtedy mielibyśmy jeden wolny dzień w zapasie, który firma mogłaby dać np. 2 listopada

Gość smutna_lama
hmmm.. chyba masz rację, bo szukam właśnie czegokolwiek na ten temat w necie i nic nie ma..trzeba będzie wziać urlop :P

Gość smutna_lama
dzięki Ewa, a orientujesz się, czy przysługuje coś wolnego w związku z tym, że np. 11 listopada wypada w tym roku w niedzielę?

Gość smutna_lama
bardzo leniwe lenie :P

niestety nie, jak święto wypada w święto (czyli w niedzielę), to nie nalezy się dzień wolny za to :(

Gość smutna_lama
rozumiem, dzięki bardzo za informacje ale jak przystało na lenia i tak coś wymyślę, żeby mieć długaśny weekend