Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubassek

ciążowe staranka

Polecane posty

iDĘ CHYBA DO ŁÓŻECZKA ;) Troszkę powypoczywać.....bo latam dzisiaj jak najęta to tu to tam...roznosi mnie muszę się jakośogarnąć i wyciszyć idę zaraz na wiadomości...;) A później m jak miłość.... Jeśli chodzi o moją pracę to nikt nic nie wie na razie o mojej ciąży nawet mucha na ścianie......aż mnie korci aby im powiedzieć ale nie powiedzialam sobie: po wizycie u lekarza....:) Na razie o tym bardzo nieliczni wiedzą jak wy do tego podchodzicie : Kołderko, Validosku i inne zaciążone dziewczęta...;)

nio tak pózno:) lekarz był 2 tygodnie na urlopie i od wczoraj ma ful pacjenek! własnie tak do pózna:) cóz wyspałam sie pojadłam za chwile do wanny i sie szykuje:)

malwinko w pracy ja tez nie mówiłam! ale pewnie jutro sie dowiedza:) pokaze zdjecie:) i powiem zeby mnie nie denerwowac:)

Validos a Ty do pracy chodzisz ja chętnie bym poszła n azwolnienie teraz....ale jak myślicie to ginekolog powienien zaproponować?????Jak to jest????

malwinko ja to moge isc nA l4 jeszcze dzis:) pogadam z lekarzem!!!!!!!!!

Validosku ja też powiem dopiero prawdopodobnie w poniedzialek bo w piatek idę na usg mam nadzieję......;) Aha Validosku masz jakieś dolegliwości...ja mam lekkie mdłości z rana.....dzisiaj tak mi się odbiło w pracy...że az mi głupio hhehehehe Ale co tam niedługo będą wszyscy wiedzieć dlaczego!!! :)

Ja pracuje w firmie państwowej to w każdym momencie mogę ...;) Tak myślę,...;)

alez piekny mamy dzien!!!!!! Anus Ty mi tu ze slodkosciami nie wyskakuj! po ogorkach przynajmniej nie mdli! ;p hihihih Validosku wszystko jest w nalezyte normie! bez paniki bo ja tu zaczne ja siac i to sie nam zamieszanie zrobi! :p Dziekuje za fluidki, choc moj brak @ to chyba oznaka starzenia! chyba go gubie... A ty jakie miewalas cykle przed \"zlotym\" strzalem? :p Koug pisalam ze w lipcu a pozniej dodalam miedzy 6-22! i to wcale nie sa godziny otwarcia monopolowego!!!! jak sadzi Cebus!!! :D :D :D w moich rejonach sa calodobowki!! :D :D :D ale co do wyjazdu dam znac bo jeszcze nic pewnego... Kolderko lekarz rzeczywiscie na medal to sie nie spisal a raczej na kopa w doopsko! Malwina do piatku przecie nie daleko... ja swojej pierwszej wizyty sie nie balam... test pokazywal gruba czerwona kreche a cale to spotkanie to bylam taka podekscytowana ze nie wiem, poszlam na nie z moim M i sam pomogl gince wydrukowac pierwsze zdjatko, a jak uslyszal bicoe serduszka to sie bidol poplakal... zreszta ja tez... wiec zero stresu, bedzie dobrze!

malwinko ---- kazał mi lezeć bo poroniłam w grudniu , a potencjalnie każda ciąża po poroniuniu jest zagrozona:( validosku ---- trzymam kciukasy!!!odwiedz nas koniecznie jak wrocisz!!! Titowa---- z tego cow wiem to ten lekarz taki wlasnie jest , slyszalam od innych jego pacjentek ,ale bardzo dobrze prowadzi ciaze, jest ordynatore szpitala w mojej miejscowosc, zobacze , jak nie bede zadowolona to zmienie/

Cebus dziekuje za fotki!!!! no kochana jak Ty taka stojke robisz to na blizniakach sie nie skonczy!!! :D :D :D mnie to by kuper ramiona powiginal! podziwiam! corcia urocza! oj bedzie wokol niej mase kawaljerow oj bedzie! :D Fisai a gdzie moja "gwiazdeczka"? jak sie miewa nasza Martusia?

kołderko --- jak ja byłam na wizycie w 5-tym tyg ciazy, tez mnie ginek nie badał i tez powiedział ze jesli nie bedzie zadnych plamien to z usg czekamy do 8 tyg i mam je planowo 19 maja (choc juz miałam jedno na ostrym dyzurze jak zaczełam plamic), zreszta ja i tak chciałam robic usg tak by nie było watpliwosci czy powinno byc widac bijace serduszko. zreszta z tym badaniem ginekologicznym to nie ma sie co spieszyc czesto lekarz tak wczesnie nie jest w stanie stwierdzic ciazy a tym bardziej tego czy prawidłowo sie rozwija. kazał zrobic progeseron i przepisal duphaston. co do lezenia to powiedział ze na zapas nic ono nie da, z tym ze ja wtedy nie poroniłm sama (nie miałam krwotoku) tylko dzidzia umarła we mnie. lezec kazał jak wystapiły plamienia a teraz jak ich nie ma to mam sie po prostu oszczedzac. validku --- daj znac po wizycie i nie martw sie tak, wszystko bedzie dobrze,

maniu , to troche mnie uspokoiłaś, zreszta to jest lekarz z 40 letnim stazem to chyba wie co robi:) ja mam usg 28 maja , bardzo sie boje , a przed tą wizytą to chyba zejde na zawał, ale co ma być to bedzie!

kołuderko ja juz mam zawał:):):):):):):) pieknie wypachniona:) ubrana ide:) aaa maz powiedział ze idzie ze mna na badanie:) hmmm cóz za postepy za chwile bedzie chciał rodzic:) ze mna!

hihi przezyjesz validosku!!! ( łatwo mi mówić:) ) a co do meza to pamietaj ze faceci zawsze bardziej wszystko przezywają od nas , tylko tego nie okazują! to dobrze ze chce z Tobą isc , przynajmniej bedzie kto mial Cie trzymac przed gabinetem:)

dziewczynki a propos pracy --- ja dzis musiałam isc niestety, bo kolezanka z ktora wymiennie pracuje musiała jechac na uczelnie bo miałysmy prezentacje na zaliczenie i ktos (albo ja albo ona) musiał ja przedstawic, wiec i tak to lepsza opcja była bo mogłam siedziec sobie. ale martwie sie troszke bo czuje sie na maxa wymeczona a lekarz kazła sie oszczedzac, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Dziewczyny,gdzie wy znajdujecie takich lekarzy co Was nie badają ginekolog.Ja całe życie odkąd chodzę do gin. miałam raz taką wizytę,że babie się nie chciało wstać od biurka i od razu dała lekartstwa.Ale nie zdarzyło mi się,żeby mnie nie macali,choć tego nienawidzę najbardziej ze wszystkiego.Ostatnio jak byłam w ciąży to lekarka zbadała mnie,stwierdziła 3-4 tydzien,ciekawe jak ja byłam po okresie ok.1,5 mies.,nie wiem jak ona to wyliczyła i nawet mi nie założyła karty ciąży,nie mówiąc,że wcale jej nie obchodziły moje plamienia.Przyjęła je za coś normalnego,nie zleciła żadnych badań typu beta czy progesteron.Także czuję,że dzięki m.in. tej babie straciłam ciążę.(zapłaciłam 60zł za wizytę) Jak się dowiedziała,że poroniłam to powiedziała,że mam się nie przejmować,nic się nie stało,ona też 3 razy poroniła wysokie ciąże.Więcej do niej nie poszłam.Lekarze są do bani.Tylu niby lekarzy w moim mieście (wojewódzkim zresztą) a nie mogę trafić na normalnego,ludzkiego lekarza.Wam życzę znalezienia dobrego lekarza na okres ciąży.

validosku trzymam kciuki! chce miec foto fasolki pamietaj!!! i nie stresuj sie kochana bierz Arka za reke i idzcie na maly filmik swojej gwazdeczki:)

Maniu23 a czy znasz przyczynę dlaczego Twoje malństwo przestało żyć u Ciebie w brzuszku, to straszne co przeżyłaś ...;(

robur --- ja sie teraz do tych lekarzy zdystansowałam, poprzedni do ktorego chodziłam w tamtej ciązy, badał mnie od razu i co to dało.

malwina --- nie wiem, lekarze powiedzieli ze prawdopodobnie przy zapłodnieniu zaszła jakaś nieprawidłowość która nie pozwoliła dalej rozwijac sie Maleństwu, nie proponowali mi zadnych specjalnych badan, a ja na własna reke tez nie chciałam ich robic, chyba było by mi tak jeszcze ciężej :( ale nic, teraz mam nową nadzieję dla tej Dzidzi która rosnie w moim brzuszku i pragnę i wierze z całego serca ze bedzie dobrze!

Maniu u mnie było to samo , lekarze zgodnie stwierdzili ze to był błąd juz w fazie połączenia komórek, mam nadzieje ze tym razem bedzie ok , trzymam kciuki również za Was wszystkie!!

A u mnie byla Toxoplazmoza... Maniu ja tez wierze ze Malenstwo ma sie dobrze! i wcale a wcale nie wychodz z domu no chyba ze na spacer na zwiezym powietrzu o to tak! ale do pracy bron Cie panie Boszeeee! A tak to co powiecie Dziewczeta???? jakies zmiany w jadlospisie? :p ogoreczki slodkosci? Validosku jak po wizycie? niedlugo dotrzesz do domciu, daj znac jak poszlo... i pierwsza fotke dzidzi poprosze! ❤️

titku --- no jutro rano na badanka lece, morfologia i te sprawy, w poniedziałek byłam u endo, to i tak sie po samych lekarzach na chodze validku --- wszystkie czekamy :)

validek bo mnie tu juz wszyscy opierdzielają za włączony komputer a ja nie usne póki sie nie dowiem :P ot taka moja ciekawskość:)

Mam wieści od Validoska:) -wszystko superancko,dzidzia rośnie jak żydowski procent-ma 14 mm i pięknie widać bijące serduszko:D

no nareszcie, bo spać nie mogłam... :) Cieszę się Validosku i gratuluję szczęśliwym rodzicom ❤️ Już nie mogę się doczekać mojej wizyty u gina :)

nio moja dzidzia ma 14 mm:):) serduszko biło jak zwariowane:) tatus patrzył sie w monitor jak zaczarowany:) dziekuje za kciuki:) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` fluidki od 14 mm:)