Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asystentka-managera

jakie ubrania dla osoby pracującej jako asystentka?

Polecane posty

Gość asystentka-managera

nie mam pojecia, jak powinnam się ubierać. Niedługo zaczynam prace jako asystentka. Wiem, że elegancko, ale konkretnie , co to oznacza? nie mam raczej takich rzeczy w szafie. Co kupic? finanse niestety mam nieco ograniczone.

Gość badania badanie
ojejku!marynarka pod nia jakas koszula:moze byc biala, moze byc bladorozwa.....spodnica lub spodnie w kantke no i eleganckie buty

Gość wujek doobra rada
etam nie ma sie czym przejmowac. jak kto woli chyba ze jezdzisz poza biuro i sie widzisz z klientem czy inwestoeem. a jak nie to bez przesady koszula spudniczka czy spodnie cos na ta koszule i koniec.

Gość badania badanie
skoro ograniczone finanse to po koszule udaj sie do lumpeksu...swietny wybor i wcale nie zniszczone

Gość badania badanie
zainwestuj w ladna marynarke i buty a reszta just juz mniej wazna

Gość asystentka-managera
a co powiecie na płaskie buty ( czarne lub brązowe) z okrągłymi noskami ? sa ładne, ale nie mają obcasa, no i troszke przypomniaja baleriny. Mam tez inne czarne, z klamrą metalowego koloru, ale ich nie lubie bo maja szpilke i nie umiem w nich chodzić. Noski tez zaokrąglone, ale juz nie typ balerinek. Tamte czarne i brązowe płaskie są ze skóry, wiec nie jakies szmaciaki. Aha - i co powiecie na noszenie na takim stanowisku sweterków, np. czarnego, rozpinanego, a pod nim bluzka bardziej elegancka? czy ta marynarka to mus? A ze stawienie szare eleganckie spodnie i bialy sweter, rozpinany, pod spodem ładna bluzka.

Gość sekret Arka
mam dziś na sobie ładny sweterek w serek :) i prosta spódnice, do tego pantofle na obcasie uważam że wyglądam stosownie

Gość sekret Arka
poza wszystkim , ważny jest tzw dress code w biurze, czyli jak się w firmie ludzie ubierają. zorientujesz się :) na razie będzie bezpiecznie skromnie i elegancko

mozesz kupic np dwa zestawy marynarka plus spodnie lub spodnica np jeden zestaw gladki a drugi we wzory i zamieniac je miedzy soba.

no właśnie to zleży czy będziesz się spotykać z klientami/interesantami oraz jak też pozostali współpracownicy się ubierają, moim zdaniem płaskie buty mogą być (oczywiście nie mogą sie gryść z pozostałym strojem),

Gość asystentka-managera
:) dzieki z arady. Jednak propozycja kupienia 2 zestawów odpada - to by oznaczalo wydatek ok 450 zl - juz się orientowalam. I to nie w jakimś bardzo ekskluzywnym sklepie, ale np. w takim ORSAYu..poki co - musze najpierw coś zarobic aby taka kaską rządzic ;) mam w szafie: -spodnie z materialu - brązowe, szare, czarne - tych nie lubie, bo pogrzebowo mi się kojarzą, no ale są (dość eleganckie) - koszule - biała w prązki bordowo-brązowe ( krótki rękaw), biala w maleńkie błekitne kwiatki (rekaw 3/4), biala czysta (rekaw krótki) - 2 czarbe bluzko-koszule na dlugi rekaw - sweter czarny rozpinany, biały rozpinany na guziki - czarna (pogrzebowa marynarka -- od pogrzebowych spodni ;) )

Gość asystentka-managera
klientów nie będę przyjmowała, jakieś takie biurowe sprawy, telefony, poczta..

\"klientów nie będę przyjmowała, jakieś takie biurowe sprawy, telefony, poczta..\" jja do takiej pracy to czasem w adidasach śmigam (ale to bardzo sporadyczne przypadki i to jesienią jak jest zimno), a ubieram się różnie jak mi sie zechce czasem elegancko - szpilki i garnitur, a czasem dzinsy i jakaś fajna bluzka, zimą noszę często marynarki