Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łuszczyca

Na kolanach i łokciach pojawiłya się taka sucha zrogowaciała skóra co to jest ?

Polecane posty

nie to nie luszczyca też tak miałam i wyładnniało po kremie z oriflame w takim małym pudełeczku, krem uniwersalny czy jakoś tak

Gość Nie bądź taki
i witamin mało

Ja tez mam baaardzo przesuszona skore na łokciach. Zwlaszcza od swetrow jak sie lokcie opiera o blaty. Zaczelam stosowac kremy do stop, a nie o rak. Sa gęstsze i maja duzo skladnikow zmiekczajacych. naprawde wielka ulga. polecam.

Gość łuszczyca
witaminek może i mało ale moja mama zjada mnóstwo witamin i też takie coś posiada

Gość łuszczyca
ale ja to mam i na kolanach , można to zdrapać ale i tak nowe narasta

Gość mi pomaga...
smarowanie zwykłą maścią z witaminą A. Nazywa się maść witaminowa ochronna, ma w składzie 20 000j.m dostępna w każdej aptece i kosztuje raptem 2.45 :)

Gość myślę że to może być
łuszczyca, ale niekoniecznie czasem tak się objawia alergia, niekoniecznie kontaktowa, czasem pokarmowa nawet Aha - łuszczce dziedizczy się po dziadkach, co drugie pokolenie, więc jeśli dziadkowie nie mieli, to raczej nie jest to.

Ja odziedziczyłam łuszczyce po ojcu i babci i mam ją na łokciach.Najlepszym środkiem na łuszczyce jest krem CLOBEDERM tylko na recepte działa natychmiast!!! :-)

Gość Aniula wiesz że to steryd
i po dłuższym używaniu - niektórzy muszą niestety - owoduje poważne skutki uboczne? np trądzik posterydowy, i mamy dwie przewlekłe choroby zamiast jednej

Gość Jullcia
Mi na taką bardzo wysuszoną skórę na łokciach pomogła maść Dardia, poleciła mi znajoma która też miała taki problem, bo właśnie w takich miejscach jak łokcie, kolana czy stopy skóra jest znacznie grubsza i zwykłe kremy nawilżające niewiele dają. Są jeszcze chyba dwie inne odmiany tej dardi ale w takim przypadku idelnie bedzie się nadawać w postaci właśnie maści

Gość Judyś
mi na taka sucha skore w malych miejscach pomogl krem aktywny eloderm. Lagodzi podraznienia i przestalam sie drapac.