Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niemiecki

Niemiecki!! kto przetlumaczy zdania i zwroty ??

Polecane posty

1,Auf dem Martinszug haben wir uns lange vorbereitet, z.B. wir haben Laternen gebastelt. 2. Alle in meiner Familie bekommen Geschenke zu Weihnachten. 3. ich habe sehr schöne Erinnerungen an das St,-Martinsfest. 4.Wir essen immer gemeinsam Abendbrot und gehen zur Kirche. 5. Bei mir zu Hause stellt man die Krippe auf. 6. Ich habe sehr gerne an dem Martinszug teilgenommen. 7.Ich freue mich heute noch über Geschenke von Nikolaus. -die Krippe aufstellen -Eier suchen -von Haus zu Haus gehen und Martinslieder singen -Schuhe oder Teller vor die Tür stellen -Geschenke unter dem Weihnachtsbaum finden -Laternen basteln -Weihnachtsmarkt besuchen -Geschenke bekommen -den Weihnachtsbaum schmücken -Eier im Garten verstecken -im Martinszug durch die Straβen gehen

Gość stand by meee
1. Na pochód z okazji dnia świętego Marcina przygotowywaliśmy się bardzo długo, np. wykonywaliśmy latarenki. 2. Wszyscy w mojej rodzinie otrzymują prezenty z okazji Bożego Narrodzenia. 3. Mam bardzo piękne wspomnienia ze święta św. Marcina. 4. Zawsze wspólnie jemy kolację i idziemy do kościoła. 5. U mnie w domu ustawia się szopkę. 6. Bardzo chętnie wziąłem udział w pochodzie w dniu świętego Marcina. 7. Jeszcze dzisiaj cieszę się z prezentów od mikołaja - ustawiać szopkę - szukać jajek - chodzić od domu do domu i śpiewać piosenki o św. Marcinie - ustawiać przed drzwiami buty lub talerze - znalexć prezenty pod choinką - wykonywać latarenki - pójść na targ bożonarodzeniowy - otrzymywać prezenty - ubierać choinkę - chować jajka w ogrodzie - iść przez ulicę w pochodzie z okazji dnia św. Marcina proszę:)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
poczekaj chwilke;)