Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fix_Mix

Imiona Laura i Weronika-jakie skojarzenia?

Polecane posty

Gość Laura i
Filon "Weronika postanawia umrzec"

Gość pierwsza JA
Laura ok, Weronika nie bardzo..

A ktore ladniejsze wg was? Bardziej sklaniam sie w strone Weroniki...ma dużo zdrobnień;) i Nika strasznie mi się podoba:)

Laura kojarzy mi się z tłuściutką, samolubną, rozwydrzoną i czasem okrutną dziewczynką. Nie wiem skąd to skojarzenie, może z jakiegoś filmu, bo osobiście żadnej Laury nie znam. :P Weronika ładniej :)

Podobaja mi się. Laura to jedna z bohaterek serii ksiązek dla młodzieży Malgorzaty Musierowicz. Seria nosi tytul Jeżycjada. Kiedy byłam młodsza uwielbiałam te książki. Laurze poświęcona jest glównie książka pt. \"Tygrys i Róża\" choć występuje także w innych częściach :) Właśnie na malą sprytną i niezwykle pewną siebie Laure rodzina i znajomi mówili Tygrys. I tak właśnie kojarzy mi sie imie Laura. Z mądrą zwinna i sprytna osóbką ktora nie odsłania łatwo swojego wnętrza. Weronika - Tak jak ktoś już napisal postać z książki \"Weronika postanawia umrzeć\". Ta książka mimo ze nie ujęła mnie jakoś szczególnie duzo znaczyła w moim życiu kiedyś tam. I bardzo dużo zmieniła. Ktoś kazał mi , wrecz zmusil mnie, żebym ją przeczytala i przemyślała. Tak zrobilam. Ten ktoś niestety mimo ze czytal ją kilkanaście razy nie dostrzegl przesłania i wszystko skończyło się źle. Dlatego miałam lekki uraz do imienia Weronika, ale odkąd poznalam pewną sympatyczną osobe o tym imieniu mój stosunek się zmienił. Odkąd i ja i Weronika zostalyśmy mamami nasze kontakty się urwaly ale nieraz rozmawiamy długooo przez telefon o naszych małych królewnach. Tym sposobem i imie Weronika ma u mnie duży plus :) Mimo wszystko wybrałabym chyba imie Laura :)

Gość hvhjgju
laura-liść laurowy :O weronika-siki świętej weroniki ale ta weronika to już ładniejsze..

Gość laura bardzo orginalnie
weronika strasznie oklepane...w ciagu ostatnich 3 lat ,matki czesto tak nazywaly dziewczynki(wiem bo jestem położną i mam z maluchami doczynienia:)

liśc laurowy- wieniec laurowy- symbol chwały i zwycięstwa- to chyba dobre skojarzenie :p

Laura - dla mnie jest to najładniejsze imię dla dziewczynki. Jeżeli będę miała kiedyś córeczkę to właśnie tak będzie miała na imię:)