Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coś mnie trafi.....

Dlaczego mówicie o bezpłatnej opiece medycznej? Czy nie rozumiecie, że...

Polecane posty

Gość coś mnie trafi.....

teraz też płacicie za służbę zdrowia i za ubezpieczenie, tyle, że na usg piersi czekacie 8 miesięcy, a na usg narządu rodnego 6,5 miesiąca?:O Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę z tego, że NIC nie jest za darmo, a cały budżet składa się z pieniędzy zabranych podatnikom. Czyli każdemu! A na forum co chwile ktoś pisze, czy chcecie płacić za szpitale, czy nie wolicie bezpłatnych usług medycznych itd. Nie ma bezpłatnej służby zdrowia!:O Jest państwowa, za którą też płacicie. Ale jak ktoś odprowadza co miesiąc 200zł na NFZ, a potem przyjdzie do lekarza, to ten lekarz ma go w dupie, bo nie dostaje tych pieniędzy do ręki. Własnie lekarze też nie rozumieją, ze nie robią nikomu łaski, bo ludzie płacą za ich pracę, tylko po drodze okrada ich NFZ.

Nie chce mi się czytać, ale jestem za pełną prywatyzacją służby zdrowia w Polsce. A idiotów, którzy nie wiedzą jakie żądzą tym zasady proszę o nie zabieranie głosu i nie ośmieszanie się :o

Gość ciemny lud tego nie zrozumie
Ciemny lud uważa, że obecnie ma bezpłatną opiekę medyczną, a sprywatyzowanie szpitali oznacza, że za leczenie będą musieli jeszcze płacić dodatkowo. I nic ich nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe.

Gość mnie biorą kazdego miesiaca
pieprzona skladke na ub. zdrowotne a lekarz ginekolog smie mi potem powiedziec, ze jak chce USG dopochwowe to mam przyjsc do niego prywatnie !!! 😠 za co ja place ??? za grzebanie mi w cipce starym metalowym wziernikiem i drewnianym patykiem z wata ???? za cytologie robiona raz w roku albo nawet raz na dwa lata gdzie jeszcze wyniki sie gubia po drodze ??? a on mi smie mowic ze jak chce pelne badania nowym soprzetem to mam mu placic za wizyte + za kazde badanie ???? swinstwo i bezczelnosc 😠

Gość niestety spot działą na emocje
:( i boję się znów o wynik wyborów....

Gość niestety spot działą na emocje
i powiedzcie, po co te wszystie fundacje, co zbierają na co się tylko da.... skoro mamy bezpłatną słuzbę zdrowia?

Gość blumkaaa
a co z tymi co ich nie stac?

Gość waldemar17
Tak, już widzę jak idziecie prywatnie przeszczepić sobie nerkę albo serce za 50.000 zł Idea prywatyzacji służby zdrowia jest dobra, ale tylko na poziomie lekarzy rodzinnych i prostych zabiegów.

Gość pieprzycie 3 po 3
hahhaha wolny rynek powiadacie bedzie was stac na zabiegi i małe operacje moze tak ale jak zajdzie potrzeba leczenia choroby drogimi lekami i długa teropia bardzo kosztowną np 150tys miesiecznie!!!np przez pól roku czy dłuzej to skad wezmiecie tak tak tyle własnie kosztuja niektóre leki kogo bedzie stac na to by wywalic w ciagu poł roki 600 000zł? Tuska z pewnoscia stac na to bedzie

blumka, prosiłem o nezabieranie głosu osób, które nie wiedzą na czym ta prywatyzacja polega :o Nikt nie zostanie bez opieki, chodzi o uwolnienie tego rynku, wprowadzenie liberalizacji. ŹŁe zarządzane szpitale upadną, w ich miejsce powstaną nowe, lepsze. Rynek nie znosi próżni 🖐️ Fundację? Buhehhehe NIgdy nie wspierałem żadnej i nie mam zamaru (Poza WOSP).

i jescze to jak czytam topic o grzybicy pochwy !!! no ludzie !! mamy XXI wiek, lekarstwo na AIDS i raka wynajduja a nie mozna dostac lekow na grzyba ??? to nie grypa, ktora mutuje, ilosc grzybow wystepujaca w org ludzkim jest ograniczona. Albo moja babcia, cale zycie placi skladki a cierpiac na reumatyzm dostaje leki ktore kosztuja fortune a nie robia kompletnie nic ! choc w USA chocby leki na reumatyzm (by rece nie bolaly i byly w miare chocby sprawne) byly juz dostepne na poczatku lat 90-tych 😠

a kogo TERAZ stac na leczenie ze skladek za 150 tys miesiecznie ????? dlaczego na chore dzieci leczone za granica trzeba wysylac esemesy skoro ta nasza NIE sprywatyzowana sluzna zdrowia jest taka zayebista ????

Gość szpitale powinny być prywatne
mój tata, robił sobie zastawkę, to lekarze powiedzieli albo po 1000zł w łapę (7 osobowy zaspół) albo na koniec kilku letniej kolejki, a czy pan dozyje to nie nasz problem.....i co? to jest bezpłatna słuzba zrowia? to ja już bym wolałą z góry wiedzieć że mam tą kasę przygotować, a nie tak z zaskoczenia, niby myslisz, że masz bezpłatnie, a tu klops :( na drogie zabiegi, są prywatne ubezpieczenia i to jest rozwiązanie.

zmotoryzowna- no i jeszcze lepiej !!!! RAZ na 3 lata tak ??? a cytologia powinna byc robiona RAZ na POL roku, pwoedz mi ile kosztuje te badanie prywatnie ?? przkracza 200zł ? gdzie ida moje pieniadze z tych skladek powiedz mi ?

Gość Beatka Sawicka
Pokazcie mi panstwo w którym nie ma publicznej panstwowej słuzby zdrowia czekam

Gość Beatko w USA jest
:) w kraju gdzie TRZEBA wykupic polise by miec za co sie leczyc sa wciaz lekarze na tyle moralni ze lecza za darmo w imie milosci" do blizniego ;)

Gość Boleslaw wpisz sobie w google
;)

Tylko bez pieprzenia mi tu! 😠 Tak jak w większości spraw skomplikowanych (a służba zdrowia do takich należy), nie występują tu proste rozwiązania. W ogromnej większości państw zachodnich (bo o Somalii raczej nie mówimy, prawda?) istnieje mieszany system państwowo-prywatny. Na poziomie podstawowym najczęściej znakomicie sprawdza się idea tanich ubezpieczeń zdrowotnych i modelu prywatnego. Im bardziej zawiłe przypadki - tym większy udział państwa w całej hecy. Wprowadza się np: ubezpieczenia obowiązkowe czyli de facto podatki dla ubezpieczycieli i współpracujących z nimi szpitali, które są prywatne ale działają pod bardzo ścisłym nadzorem państwa. Co więcej - w każdym z tych krajów, nawet w supermocarstwie USA i w perfekcyjnej Islandii, słychać powszechne narzekania na służbę zdrowia. Nie mówmy więc, że istnieją idealne rozwiązania bo ich na razie nie wynaleziono. Faktem jest, że mądra i nie puszczona \"na żywioł\" prywatyzacja, z pewnością poprawiłaby sytuację w Polsce pod tym względem.

Gość Beatka Sawicka
W usa jest tylko prywatna słuzba zdrowa ?? nie jest alternatywa i panstwowa słuzba zdrowia tez Nie zartujcie i porównujcie naszych realiów do USA czy wyscia na łby poupadali Wiezrycie w cuda ???? jesli PO dojdzie do sterów tej alternatywy nie bezdie dla ubogich ale oni sie nie licza wazne by nam --elicie- zyło sie lepiej

Gość Beatka Sawicka
mądra i nie puszczona "na żywioł" prywatyzacja, z pewnością poprawiłaby sytuację w Polsce pod tym względem. Ale w polsce to nie mozliwe PO jest zbyt skorumpowane by to weszło w zycie bez przewałow Platformy

Gość prywatna sluzba zdrowia
JEST mozliwa i to pokazuja chocby stany zjrdnoczone. Pis potrafi grac na wrednych uczuciach polaczkow jak w przypadku podatku liniowego..... Bo bogaci beda placic mniej ! i to wystarczy by uduoic to co udalo sie w Irlandii czy slowacji dzieki wlasnie temu podatkowi :O

Gość jasne lepiej żeby był pis
i ani łapówki nie dasz bo cię CBA zgarnie, ani prywatnie się nie wleczysz, bo się nie da.... nic tylko zdychać w 5-cio letniej kolejce, suuuper

Gość Beatka Sawicka
Polsce daleko do stanów ludzie stancie na ziemi zamiast fruwac w obłokach widze ze juz wszsyscy uwierzyli w donka cudy W USA jest prywatna i panstwoaw słuzba zdrowia w anglii i innych krajach tez w Polsce tez juz dzis sa prywatne szpitatale i kliniki I kto sie tam leczy??? TYLKO BOGACZE bo przecietnego Polaka na to stac nie bedzie nigdy A co zrobia ludzie bezrobotni ?? czym oni zapłaca za leczenia w czasie braku dochodów??

Gość Beatka co ty pieprzysz
przecież nikt nie mówi o tylko prywatnej slużbie zdrowia

Prywatna służba zdrowia jest możliwa, ale wolałbym ją raczej w wydaniu europejskim a nie jankeskim. Wiesz co jest wielkim hitem tego lata w USA? Prowizoryczne plomby do zębów, które można kupić w supermarketach Market Wall. Bo większości mieszkańców tego mocarstwa zwyczajnie nie stać na dentystę :-o Natomiast z relacji znajomego, który mieszka w Finlandii, tam idzie to dość sprawnie. Jak mają ci zszyc łuk brwiowy albo wyleczyć z anginy to odbywa się to w ramach modelu prywatnego. Ale jak jakiemuś dziecku trzeba wykonać skomplikowaną operację serca, wtedy państwo niejako \"dokłada\" się ze swoim udziałem, bardzo znacznym.