Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coś mnie trafi.....

Dlaczego mówicie o bezpłatnej opiece medycznej? Czy nie rozumiecie, że...

Polecane posty

Gość Beatka Sawicka
http://www.damian.com.pl/ sprawdzcie sobie ceny prywatnego szpitala i zobaczcie kogo z was bedzie na to stac kogos z pewnoscia tak

Gość korektorka
rhinoseptoplastyka (korekcja nosa i przegrody nosowej) metodą endoskopową: 7 500-9 500 zł hahha fajnie co??? ja musze ten zabieg sobie zrobic z powodu problemów z oddychaniem z powodu krzywej przegrody 9500+pobyt kilka dni w szpiatlu fajna wizja cudownej tuskowej przyszłosci

Gość Beatka co ty pieprzysz
czy ty nie rozumiesz różnicy? Czym innym jest prywatne zarządzanie szpitalem/przychodnią a czym innym opłaty za zabiegi. po to masz ubezpieczenie a jak go nie masz to dostaniesz usługi na poziomie takim jak teraz i tyle.

Gość sąsiad shalli anonimowo
no tak tylko że z obecnej składki żaden prywaciarz nie będzie chciał zarządzać szpitalem bo mu po prostu nie styknie na tym cały problem polega!

Gość prywatne ubezpieczenia
to jest to..... ja nie chcę utrzymywać NFZ.... ma wielkie siedziby i drogi zarząd..... chcę mieć prwo wybrac tańszego ubezpieczyciela, tak jak w przypadku OC, to on zapłąci za mój prywatny szpital..... nie pieprzcie, że będziemy płącić z własnych kieszeni.... dziś skłądka zdrowotna to jakieś 9% wynagrodzenia, gdzie są te pieniadze? w Irlandii (dziś pisze Trybuna) to 2%!!! i tam jest kasa na leczenie, a u nas brak limitu, bo kasę przerzerają często partyjni "urzędasi", członkowie zarządów itp... konkurencja wymiecie ich z rynku, ale pis boi się o swoich niezaradnych pupili, dlatego wszyscy musimu na nich bulić, a leczmy się i tak prywatnie :P

Korektorka jesteś ubezpieczona? Jeżeli tak, to w każdej sytuacji, w prywatnej, czy państwowej służbie zdrowia operują Cię za 'darmo"i jeżeli jest to ze wskazań lekarskich a nie dla widzimisię

Korektorka a nawet dla widzimisię, czyli dla poprawy urody też jak jesteś dodatkowo ubezpieczona

Gość korektorka
moj nos wyglada dobrze ale musze zoperowac przegrode bo mam kłopoty z oddychaniem i ciagłe stany zapalne zatok nie jest to moje widzimisie ale koniecznosc w koncu musze to zrobic by nie zyc na antybiotykach na zatoki przepisywanych co mi da moje długoletnie ubezpieczenia jak TUSK zarzadzi prywatyzacje szpitali??

Gość korektorka
mnostwo osob kazdego roku operuje sobie przegrode i to wcale nie z powodów estetycznych nie wiecie jakie sa powikłania przy takim schorzeniu to nie jest widzimisie ale wadliwa budowa nosa

Gość korektorka
czasem efekt przebytego urazu

to ci da, że zamiast czekać w długiej kolejce i bulić pół pensji do NFZ'u..... zrobisz operacje szybciej i z pensji weną ci na ubezpieczenie mniejszą kasą :D

Gość bedzie cud
jaka mniejsza kase? jak bedzie prywatne to cennik mowi ile za to płacisz nikt ci nic nie zafunduje rozumiesz co oznacza prywtna słuzba zdrowia????????????????????????

jak juz o bylo gdzies napisane: bedzie prywatyzacja, bedzie konkurencja ubezpieczycieli. ja tez chce miec wybor komu wplace moje pieniadze, chce wiedziec gdzie sa i ile mi sie dokladnie nalezy. obecnie panstwowo mozna sie leczyc na przeziebienie. ciekawe czy wiecie ile trzeba wydac tysiecy zlotych zeby dostac sie np do centrum onkologii w wawie...? ewetualnie trzeba byc kims waznym np Religa...

a jak masz stłuczkę, to płacisz czy idziesz do ubezpieczyciela?

Gość bedzie cud
ciekawe czy wiecie ile trzeba wydac tysiecy zlotych zeby dostac sie np do centrum onkologii w wawie...? ewetualnie trzeba byc kims waznym np Religa... ciekawe czy ty wiesz ze wiekszosc lekarzy popiera PO i łapowictwo!!!!!

Gość bedzie cud
jak mam stłuczke to pal ja licho ale tu nie chodzi o auto ale o zycie ludzi

Gość bedzie cud
jak bedzie prywatna onkologia w wawie to kolejek tam nie bedzie bo niewielu bedzie stac na to by zapłacic za drogie onkologiczne leczenie zakapowałas?

idziesz do UBEZPIECZYCIELA..... jesli chodzi o życie....myślisz, że dziś ci się wszystko należy, że rzucą się do ratownia ci życia? chyba się nigdy nie leczyłaś!!! procedura jest taka, badania i NA KONIEC KOLEJKI..... czy dozyjesz twój problem....tak dziś wygląda BEZPŁATNA OPIEKA ZDROWOTNA.

Gość bedzie cud
Bedziemy płacic za uzywanie.sprzetu medycznego dla dzieci zakupionego przez JURKA OWSIAKA I WOSP jak PO sprywatyzuje szpitale choc sami sie na to składalismy Fajowo bedzie co?

po pierwsze to pis zaczą prywatyzować szpitale, Religa tworzy koszyk świadczeń gwarantowanych (na stronie głównej ministerstwa, pisze jak byk) to raz, dwa, nie sądzę, żebyśmy płacili za sprzęt ufundowany przez owsiaka- głupia propaganda, po trzecie, nawet jakbyśmy mieli płącić- to chyba lepiej zapłacić, niż w ogóle nie mieć szansy na zabieg- bo szpital zostanie zmknety, co za pis jest standardem.

nadal nie kapujecie ze prywatyzacja i wolny rynek czyli UBEZPIECZAM SIE tam gdzie mam ochote i UBEZPIECZYCIEL placi za leczenie, to jedyne wyjscie w naszej sytuacji...? nie mowie zeby prywatyzowac i samemu placic za leczenie (bo wiemze nikogo nie byloby na to stac...) tylko zeby ludzi emieli wybor u kogo chca sie ubezpieczyc na ile i na jakie leczenie. a nie placic tym zlodziejom skoro lecze sie prywatnie. PS jestem za prywatyzacja szpitali CO NIE OZNACZA ZE JESTEM I BEDE GLOSOWAC NA PO.

Gość baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin