Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie rece opadaja

czy porady prawne sa za darmo????

Polecane posty

co chwile przychodza i sie pytaja, czy za darmo, a ja sie pytam, czy idac do sklepu to pani nam w sklepie za darmo da chleb albo mleko?????????????? No szok!!!!!!!!!!

Gość Becia mordo ty moja
w urzedach bywa że sa zatrudniani prawnicy którzy doradzaja mieszkańcom w rozmaitych sprawach za free - miasto im placi za ta uprzejmośc więc może ludzie sie mylą z tego powodu :)

no tak, u mnie w miescie tez jest tak, w urzedzie raz w tyg jest radca prawny i caly dzien przyjmuje, a urzad mu placi. Ale najbardziej rozwalaja mnie ludzie, ktorzy maja naprawde powazne sprawy, a na koniec wielka zdziwka, ze jak to????????? A w urzedzie to za darmo radza:P To doskonale wiedza, ze w urzedzie za darmo, akurat to, ze tu gdzie pracuje sa same prywatne kancelarie kazdy doskonal wie, tylko glupa wala i tyle:P

ludziska cierpią na 2 przypadłości w takich wypadkach: brak orientacji co gdzie i jak oraz na bezczelność

ja cennika nie moge zrobic, bo to nie moja kancelaria:) Na razie robie raczej za sekretarke niz pelnoprawnego prawnika, ale juz niedlugo:P

ehhh, czasami sie trafia niezle oszolomy:) Przyszedl niedawno koles, umowil sie z moim szefem na drugi dzien, bo trzeba bylo sprawdzic kilka rzeczy, no i mial dac X zaliczki. Oczywiscie na drugi dzien przyszedl, zadowolony, wysluchal co mu mamy do powiedzenia i juz mial isc, a ja do niego, ze umawialismy sie na zaliczke. A on ze cos tam, ze nie ma, ze doniesie...No to my mu na to, ze jak do jutra nie da, to nie wszczynamy sprawy. No i sie nie pojawil:D Ale to, ze pol nocy slęczalam nad przepisami i szukalam roznych orzeczen to juz niewazne...Normalnie chyba trzeba z gory jakas kase brac, bo inaczej to z torbam,i pojdziemy....Ale co zrobic, jak sie chce naprawde pomoc ludziom...ale za free to ja nie wyzyje...

ech - a jak to jest? kasy nie miał rozumiem ale f-ry mu wystawić też nie możecie? tylko gotówkowe rozliczenia? wyobraź sobie minę kolesia na tekst: "nic nie szkodzi ja zaraz f-rę wystawię, płatną w ciągu 14 dni (dajmy na to)" :D

akurat ostatnio sie zastanawialismy, zeby zaczac faktury wystawiac. W sumie to i tak mamy duzo roboty, obsluga spolek i innych podmiotow gosp., wiec nawet czasami nie mamy czasu zajac sie indywidualnymi klientami. A jak juz jest mozliwosc, to takie elementy sie trafiaja:O