Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka7718

Luteina

Polecane posty

Gość malutka7718

Po dwóch negatywnych testach poszłam do gina. Brałąm luteinę przez tydzień. Minął kolejny tydzień a okresu nie ma. Czyli już 3 tyg po terminie jestem. W tym całym czasie współżyję bez zabezpieczenia. Czy jest możliwość bym w tym czasie zaszła w ciążę??

Ano jest możliwość, jeśli nie wiesz kiedy była owulacja.Luteina może ale nie musi blokować wystąpienia owulacji w trakcie jej zażywania. Wiele zależy od dawki i organizmu.Zrób test - poza tym u wielu dziewczyn miesiączka przychodzi dopiero po odstawieniu Luteiny. Konsultowałaś z ginekologiem tak długie (3 tyg) branie Luteiny?

Aj możliwe, że le zrozumiałam.Brałaś Luteinę przez tydzień - odstawiłaś - i już 3 tygodnie od tego czasu minęło? No cóż, wykonaj test z porannego moczu i udaj się do ginekologa.

Gość malutka7718
Może ktoś jeszcze coś wie na ten temat. Czy któraś w was zaszła w ciążę w podobnym czasie?

Gość sssaczek
a w ajkim celu bralaś luteinę?

Gość malidka
Ja mialam problemy z miesiaczka, bardzo skape i rzadkie. Przez wiele lat nie moglam zajsć w ciaże. Lekarz po badaniu stwierdził,ze z powodu tych zaburzeń, wygladu macicy i jajników oraz mojego wieku ( mam 37 lat) zajscie w ciaze u mnie to cud. Żeby sprowokować wieksze miesiaczki i zeby macica oczysciła sie z tkanki, która przez tyle lat zalegała nie wydalajac sie porzadnie lekarz kazał mi brac luteine. Brałam pół roku. I co - zaszłam w ciaze. Tak poprostu.

Gość malutka7718
Luteinę brałam na wywołanie miesiączki, od zawsze miałam regularne, 10 lat temu urodziłam dziecko i do tej pory zawsze wszystko było w nienagannym stanie z moją "@". Trzy tygodnie temu miałam dostać "@", nie dostałam, więc byłam pewna że to ciąża zważywszy że od zawsze było regularnie. Dwa testy i nic, potem poszłam do gina i on też wykluczył ciążę i przepisał mi luteinę na wywołanie. Brałam ją przez tydzień i już właśnie mija tydzień jak jej nie biorę a "@" nadal nie mam. Od czasu spodziewanje "@" do teraz cały czas współżyję bez zabezpieczenia. Czy w tym czasie mogę zajść w ciążę jeśli w niej nie byłam 2-3 tyg temu?

Gość a oto streszczenia
hehe, u mnie było dokładnie tak: luteina wywołała @, a potem-w nast. cyklu- już nie; staraliśmy się o dziecko i okazało się, że zaszłam w ciążę :) :)