Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniulka

pierwszy raz u ginekologa

Polecane posty

Gość maniulka

dziewczyny chce iść po raz pierwszy do ginekologa i zupełnie nie wiem jak mam się do tego przygotować i8 czego moge się spodziewać pomóżcie mi

Gość kulfion
poszukaj tu sobie takich tematów w wyszukiarce, było ich chyba ze sto

jak się przygotować? przypomnij sobie wszystkie ważne daty jak ostatnia miesiączka, pierwsza miesiącza, fakty : czy miesiączki są regularnie, czy jesteś dziewicą, jak tak to czy używasz tamponów, po co przyszłaś (rutynowa kontrola, ból, antykoncepcja, zakażenie).powiedz że jesteś pierwszy raz i się denerwujesz. możesz sobie daty, i ewentualne pytania zapisać to pomaga jak się ma kompletną lukę w pamięci.

Gość maniulka
dziekuje bardzo za rady ale okropnie się denerwuje jestem jeszcze dziewicą i mam 17 lat chciala bym iść sama ale nie wiem czy to jest możliwe jeśli wiecie coś no ten temat to piszcie czekam

myślę że możesz iśćsama. ja też byłam przed ukończeniem 18 -tki nie dużo ale zawsze :) nie denerwuj sięto nic strasznego :)

Gość maniulka
jestem ze swoim chłopakiem już 3 lata i sądze że ten pierwszy raz bez niczego to najbardziej głupi pomysł jaki słyszałam. chciałabym aby to była niezapomniana chwila dlatego chce się udać do ginekologa.

Gość rozwielitka
no na pewno daruj sobie prezerwatywę, bo jest mocno prawdopodobne, że peknie przy przebijaniu blony

Gość malidikaa
musisz sie przygotować że lekarz może zbadać cie na dwa sposoby-małym wziernikiem przez pochwe lub przez odbyt(wloży ci palce)-ale nie martw sie nie jest to takie straszne,odwagi!! daj znać jak było