Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patssss

ciąza a płyn z penisa

Polecane posty

Gość patssss

Witam! Mam takie pytanie wczoraj kochałam sie z moim facetem nie biore zadnych tabletek,nie zabezpieczyliśmy !czy przez płyn wydobywający sie z penisa przed erekcja mogłam moze zjasc w ciąże po wprowadzeniu go do pochwy?

no nie wiem czy przed erekcją facet by ci wprowadził penisa do pochwy :P chyba przed wytryskiem, ejakulacją, ale na pewno nie takiego wisielczyka :P no dobra co do pytania. w tym płynie mogą być plemniki, więc teoretycznie może dojść do zapłodnienia.

jasne, tak też może dojść do zapłodnienia. myślisz, że dlaczego stosunek przerywany to taka zawodna metoda?

Gość agata 14
dziewczyny pomóżcie. jestem dziewicą a mój chłopak włożył mi palca prawdopodobnie mógł on mieć kontakt ze sperma. czy istnieje prawdopodobieństwo ze mogę być w ciąży? pytam ponieważ okres spóżnia mi się 6dni

Gość j.p
Wątpie.. skoro jesteś dziewicą,tzn, ze nie masz przebitej błony dziewiczej, a do zapłodnienia może dojść, gdy plemniki dostaną sie bardzo daleko..

Gość wfistka
to jest ciezkie pytanie, gdyz blona dziewcza moze peknac, np przy ciezkich cwiczeniech gimnastycznych

Gość wfistka
czyli jest mozliwosc zapłodnienia

Gość wiolkaxxd
Ech dziewczyno. Bierzesz się za seks, a nie posiadasz podstawowej wiedzy na temat antykoncepcji. Przed wytryskiem, w czasie erekcji z cewki moczowo-płuciowej wydziela się przeźroczysty płyn ejakulacyny - preejakulat. Zawiera on niewielką ilość plemników. Większość z nich są plemnikami o upośledzonej ruchliwości. Jak wiadomo, DO ZAPŁODNIENIA WYSTARCZY TYLKO JEDEN. W wikipedii wpisując hasło " preejakulat " możesz dowiedzieć się, że na podstawie przeprowadzonych badań udowodniono, że zapłodnienie przez plemniki znajdujące się preejakulacie jest niemożliwe. Ja jednak bym temu do końca nie wierzyła. Zawsze trzymam się teorii, że KAŻDY seks bez zabezpieczenia może prowadzić do ciąży. Wyciągnijcie wnioski i używajcie prezerwatyw. _______ Mam 16 lat, zbesztacie mnie, że mam iść do książek, a nie zajmować się seksem ? Ot, już lecę.

Gość upupupupupupup
up

preejakulant to nawilżacz...on nie zapładnia.Moze zapłodnić tzw.Kropelkowanie często mylone z preejakulantem.Następuje ono kilka chwil przed wytryskiem... dlatego jak wyjmie o kilka sekund za pózno to moze byc kłopot.Podkreslam MOZE bo jakby do zapłodnienia był potrzebny jeden plemnik to po co by była ta reszta? otóz one też są potrzebne, sęk w tym że podczas kropelkowania uwalnia sie kilka tys.plemników...aha, no i nie kazdy facet kropelkuje. Ale ja stawiam ze nie jesteś w ciaży.Zreszta przekonasz sie.