Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KJP

dziwne zachowania psa

Polecane posty

Gość KJP

Witam. Mam problem z moim zwierzakiem- od kilku tygodni nasz pies ma jakby" napady lęku" tzn wszystko jest dobrze, leży sobie, je lub się bawi i nagle cały sie kuli, chowa ogon pod siebie, rozgląda sie przerażony po scianach i suficie i szybko ucieka pod łóżko. Przy tym cały czas spoglada do tyłu, jakby na ogon /łapy. W czasie gdy jest pod łóżkiem nie da sie go stamtąd niczym wywabić- ani smakołykami, ani wołaniem na spacer.Takie epizody zdarzają prawie codziennie, zwłaszcza wieczorem. czy ktoś z Was widział coś takiego? weterynarze nie wiedzą co to może być, ale padaczke raczej wykluczają.

Gość soIansz
jak był gwałcony przez męskich członków rodziny to się nie dziw :o

Gość Lolitka26
Zgadzam się z przedmówcą. Choć wydaje się to niewirygodne, pies może wyczuwać cos w domu i dlatego tak się boi. Moja sunia kilka lat temu zwariowała jednego wieczora.Zwykle spokojna i leniwa tym razem szczekała cały wieczór pod drzwiami i piszczała jednocześnie, ewidentnie bała się. Nic nie pomagało, zeby ją uspokoić. Sprawdziliśmy czy ktoś obcy się kręci, ale wszędzie była cisza i spokój. Następnego dnia rano dowiedzieliśmy się, że poprzedniego wieczora zmarła ciocia zza ściany.

Gość boi się siły nieczystej

Gość Lolitka26
może wyspowiadajcie się i poproscie księdza o poświęcenie mieszkania? I okazujcie więcej uwagi i miłości psu.

A ja bym stawiała na mniej metafizyczne przyczyny ;). Pies może mieć jakieś podrażnienia, problemy z gruczołami, może mieć początek problemów neurologicznych, może jakiś stan zapalny, insekt - coś, co manifestuje się nagłym nieprzyjemnym doznaniem w tej części ciała. Zwierzak kojarzy kierunek, ale, nie zdając sobie sprawy ze źródła doznania, \"ucieka\" od tego.