Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuuuuuuuuuu_17

JEST TU KTOŚ KTO DOBRZE ZNA NIEMIECKI??

Polecane posty

Gość prosze o pomoc bo nie umiem
ja tez mam pytanie do gotowej na wszystko!!!! Jak jest: Prosze o uniewaznienie pisma z dnia 28.10-2007 dotyczacego rezygnacji z mieszkania.....

i jak sie konkretnie takie pismo nazywa! Uniewaznienie rezygnacji?????????????

Kann mir jemand helfen????????????? Bitte!!!!!

Desperate.... gdzie jestes? Buuuuuuuuuuuuuu Musze jutro wyslac takie pismo do spoldzielni mieszkaniowej:-( Jak nie to mieszkanie przepadnie:-(

dzieki, a jak mam napisac na poczatku, jak sie takie pismo nazywa????

Dzieki, byc moze uratowalas mi zycie:-9

no ja mam akurat austryjacji ale tez niemiecki:-) a 2 tyg temu wyslalam rezygnacje z mieszkania a teraz chce odwolac:-(

Gość buuuuuuuuuuuuuu_17

Gość buuuuuuuuuuuuuu_17
nowe zadanie dostalam:/ mam napisac 10 zdan o tym jaki powinien być prawdziwy przyjaciel..... musi to byc pisane ciagiem nie w zadaniach konkretnych tylko tekst ma zawierac 10 zdan w sumie:*:* jak znajdzeisz chwilke czasu to dziekuje:)

hej nie mam niemieckiej klawiatury wiec zamiast o z kropkami pisze oe, zamiast a z krop pisze ae itd!!!!!!! sorry za moj polski ale mowie w tylu jezykach ze z mojim ojczystym cienko(prawie go nie uzywam tylko tu na kafe :P). Es ist so schoen, wenn man einen wahren Freund hat. Jemanden, dem man alle Geheimnisse anvertrauen kann. Wie ein altes Sprichwort sagt: einen wahren Freund erkennt man daran, dass er einen nicht im Stich laesst, wenn Probleme auftauchen. Freunde sollten hilfsbereit und verstandnissvoll sein. Einander troesten in schwierigen Situationen. Mit Freunden geht man gerne aus, ins Kino oder Schwimmen. Man Scherzt miteinander und erlebt viele lustige Abenteuer gemeinsam. Eine wahre Freundschaft ist sehr stark. Es kann viele Probleme ueberwinden. Dobrze jest miec przyjaciela...Komus komu mozna powiezyc sekrety. Jak mowi stare przyslowie: prawdziwy przyjaciel zostaje/pomaga w trudnej chwili. Przyjaciele powinni byc pomocni i miec zrozumienie. nawzajem siebie wspierac jak sie pojawi cos trudnego. Z przyjaciolmi chetnie wychodzi sie do kina czy na basen. Zartuje sie czesto i przezywa duzo zabawnych przygod.. Prawdziwa przyjazn jest mocna. Potrafi przetrwac wiele.

Gość buuuuuuuuuuuu_17
dziekuje ci ponownie kochana:*:*

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuu_17
Dziubek wlasnie sie dowiedzialam ze na to zadanie mamy przetlumaczyc konkretne zdania (nie bylo mnie na leckji wiec nie wiem)... no ale to takie zdania: 1. przyjaciel jest kims bardzo waznym 2. to osoba szczera, mozna na nia liczyc 3. nigdy nie zostawi nas samych w potrzebie 4. spedza z nami kazdy czas 5. przyjaciel nie jest falszywy 6. kiedy jest z nami, czujemi sie szczesliwi, potrzebni 7. wspiera w kazdej sytuacji 8. z przyjacielem zycie jest poprostu latwiejsze kurcze no przepraszam ze tak cie mecze i ze jestem taka niepoinformowana

ok to ci przetlumacze, ale ty sie wez troche za nauke bo jak ja ci pisze gotowe to sie nie nauczysz. nastepnym razem sprobuj troche po niemiecku napisac a ja ci sprawdze i poprawie...ok? :) 1. Ein Freund ist sehr wichtig. 2. Es ist eine herzliche Person auf die man zaehlen kann. 3. In Not, lasst er uns nie alleine. 4. Die ganze Zeit verbringt er mit uns. 5. Ein Freund ist nicht falsch. 6. Wir sind glucklich und fuhlen, dass man uns braucht, wenn er da ist. 7. Er unterstuetzt uns in jeder Situation. 8. Das Leben ist viel einfacher mit einem Freund auf der Seite.

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu_17
kochana mialam kompa w naprawie i teraz dopiero pisze zeby ci podziekowac:* muuuua:*:*:* i tak. za to zadanie dostalam 4:D wiec jest gites:D bylo ponoc pare błędów ale pani laskawa nie chciala mnie uświadomic w kazdym razie supcio:* dziekuje

Gość MONIKaalled
widze ze dobrze napisalas zadanie. wiec i ja zwracam sie z prosba.. potrzebuje 15 zdan o tym jaka rodzina byla dawniej a jaka jest teraz. bedziesz w stanie mi to zrobic?