Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecreu

Czy kupić dziecku komórkę?

Polecane posty

Gość ecreu

Czy kupiłybyście 9-letniemu dziecku telefon komórkowy? Waham się. Z jednej strony szybki kontakt, z drugiej narażenie na kradzież, nieprzyjemności w klasie. Co myślicie? Nie wyrósłby z niego materialista? A jeśli kupić, to jaki?

Gość taratinka
Ja bym kupiła. Moja córa ma 10 lat i niedawno dostała na urodziny KG130. To tani telefon, więc jak zniszczy, to nic się nie stanie. Chcieliśmy, żeby miała kolorowy ekran i najprostrzy aparat foto. Zdecydowaliśmy się kupić, bo po pierwsze sporo dzieci w jej klasie już miało, więc nie było obaw, że się będzie wyróżniać. A tak czujemy się pewniej mając z nią stały kontakt. I dzwoni tylko czasem do nas, swoich kolegów, czasem do sióstr i tyle.

Gość kefiko
a ja mojej curci nie takiej znów malutkiej;) 17 lat:) kupiłam prade...bo tak meczyła mnie o mp3 i miała tez stara kmorke,wiec stwierdziąłm niech bedzie wszystko w jednym:)wiem ze moze telefo ni ejst najtanszy ale za to mysle ze je długo posłuzy bo wyglada naprawde pozadnie, no i zawsze moge do curuni zadzwonic:)

Gość Ratujcie
9 lat to chyba lekka przesada.....

Gość zazazasasasa
kefiko gdzie kupilas te pradę?

to zalezy czy jest jej potrzebna. jesli jest potrzebna bo np musisz codziennie sie z nia skontaktowac to jasne ze kup ale jesli to ma byc tylko zabawka do wysyłania smsów do kolezanke to ja bym nie kupiła. Mój kuzyn ma 7 lat i ma komórke ale tylko dlatego ze rodzice MUSZA z nim miec kontakt. żeby mu nie ukradli to dostal jakis najstarszy model jaki istnieje (stary tel swojej mamy) i do tego karte startowa za 5 zl z kiosku. Mysle ze takie rozwiązanie jest dobre. No chyba ze ktoś chce się popisac ze jego dziecko ma najpiekniejszy telefon na ściwecie bo telefon to wyznacznik pozycji materialnej rodziców. Są różni lydzie.

Gość nie kupilabym napewno
:O

Gość taka jest prawddaa
Dzieci teraz na I Komunię dostają telefony komórkowe. Syn mojej siostry zebrał 2 komórki i obu używa. Karty kupił sobie z kieszonkowego.

Gość Reszzzka
Swojej 11-sto letniej córce kupiłam niedawno komórkę, taką najtańszą w promocji za 1 zł (KU800). Ma abonament, którego nie może przekroczyć, bo wtedy oddaje ze swoich pieniędzy. W szkole ma mieć wyłączony dźwięk i nie dzwonić bez potrzeby. Po szkole już może do koleżanek itd. Myślę, że to ważne teraz, jak jest tyle gadżetów itd, żeby dziecko nauczyło się wcześnie rozumnie z tego korzystać.

A ja bym nie kupowała. Moim zdaniem telefony komórkowe w podstawówce to lekka przesada. Zawsze możemy kupić dziecku kartę telefoniczną, a nie telefon - dzieciaczki będą się nim bawiły na lekcjach i popisywały przed rówieśnikami. Warto poczekać ze 2 - 3 lata z takim prezentem.

Gość mój syn ma 9 lat
(teraz skończy) i ma kom. Do szkoły nie nosi. Ma stary model, na abonament, bo tak nam się bardziej kalkulowało. Jest rozsądny więc nie obawiam się,że przegnie,a ja mam komfort,że zawsze wiem gdzie jest i kiedy wróci, albo jak muszę zostawic go w domu samego (nie mamy stacjonarnego, a karta telefoniczna by się nie sprawdziła, u nas nawet na poczcie nie ma telefonu:P)