Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myrra

Witaminy - razem czy osobno?

Polecane posty

Jak podajecie dzieciom witaminki? My mamy cebion, cebion multi, vigantol i wit. K. Do tej pory podawalam po każdym karmieniu kolejny rodzaj witamin. Myślicie, ze możnaby podac ja na raz? Tzn. nie wymieszane ale po kolei?

Gość D D D D D D
vigantol to witamina D w cebionie multi tez znajduje sie witamina D dodatkowo zywnosc dla dzieci jest wzbogacana min w wit D takze uwazaj zebys jej nie przedawkowala

Ja nie podaję witamin w ogóle. Mała pije sporo kaszki z Bobovity, a tam witamin full.

No tak, tylko mój maly ma dopiero 2 miesiące i karmię go piersią. Zastanawiam sie nad tymi witaminami... z jednaj strony po co tyle, z drugiej nie chcę sama odstawiać. Moze skonsultowac to z innym pediatrą?

Gość D D D D D D
wydaje mi sie ze powinnas zapytac sie jeszcze innego lekarza tak dla pewnosci bo przedawkowanie witamin moze wyrzadzic dziecku krzywde mojej kolezance tez pediatra kazala podawac wit D tylko chyba zlecila zbyt duza dawka bo dziecko wyladowalo w szpitalu i stwierdzono u niego przedawkowanie tej witaminy :O

myrra ja podaje tylko vigantol czyli d3 i cebion. Jeda pani doktor w poradni tez mi naprzepisywała dla niej jeszcze 5 innych miedzy innymi cebion multi ale moja pediatra mówi ze co za duzo to nie zdrowo i tyle jej wystarczy szczegolnie ze ciemiączka slicznie sie zrasta i nie ma potrzeby ładowania takiej ilosci d3. Jedna kropelka dziennie wystarcy i 3 kropelki cebionu. Na poczatku dawalam 2 d3 i 2 cebionu.