Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ermania

czy łatwo dojdę do wagi sprzed ciąży? porady mam

Polecane posty

Gość Ermania

czesc dziewczyny! :-) mam pytanko odnośnie gubienia kg po ciąży. Obecnie jestem w koncówce 38 tygodnia,bede miała córeczkę, przytyłam już 18 kg:-) Czy łatwo jest zgubic te wszystkie kg które nabyłam w trakcie ciąży? jak to było z Wami dziewczyny? moze macie jakies sposoby na to? a jak to jest z brzuszkiem? czy po ciąży szybko wróci do formy? dziękuję z góry za podpowiedzi! 🖐️

Gość hjdfshjffd
Hej. ja w ciąży przytyłam 25 kg !! Zaraz po prorodzie zesło mi 10. Jak moja córeczka miała tydzień to zaczęłam się odchudzać (nie karmiłam piersią)- dieta 1000 kcal. a jak miała miesiąc to dodatkowo zaczęłam jeszcze jeździć na rowezre (bo dopiero po miesiącu byłam w stanie na niego usiaść- poród naturalny). po 3 miesiącach zgubiałam te 15 kg. Waga jakoś bardzo szybko mi spadała. No i jeszcze plusem były czeste spacery- to też było duzo ruchu :) 18 kg to nie jest źle ;)

Przed ciążą: 50kg W dniu porodu: 63 kg wiec w sumie +13 kg Tuż po porodzie: 55 kg Jakiś miesiąc po porodzie: 50 kg Pół roku po porodzie: 45 kg Rok po porodzie: 46,5 kg Walcze dalej zeby dobic do idealnych 50 kg ale jest ciężko. :( Karmilam piersią 10 miesiecy, wcale sie nie odchudzalam, wystarczyla sama opieka nad dzieckiem zeby schudnac. Teraz probuje przytyc.

A mnie brak silnej woli i wciąż 7 kg na plusie:(:(:( ale ja duuużo przytyłam - 23kg:( Wszystko zależy od CIebie - jeśli będizesz zmotywowana to na pewno wrócisz do Swojej ulubionej wagi - choć nie każdemu przychodzi to z łatwością - ja pomimo karmienia wcale tak szybko nie chudłam jak wiele osób pisze.

Gość Ermania
no ja aktualnie ważę 71 kg, przed ciążą wazyłam 53. Brzuszek mam mały, ale najwiecej przybylo mi wlasnie w biodrach i w pupie. Do tego zaczełam puchnąc.:( Mam nadzieje ze jakos w miare szybko dojde do siebie...

Doris26---> śliczna córcia:) Pierwsza ciąża: przed ciążą 61kg, w dniu porodu 75 kg, tydzień po porodzie 63 kg. Ponad rok po porodzie (odchudzałam się) 53 kg. Druga ciąża: wyjściowa 53-54 kg, jestem w 14 tyg., waga stoi. Obawaim się, że po drugiej ciazy juz nie będzie tak łatwo zgubić kg. Tak przynajmniej miała moja mama.

ja w ciazy przytylam 20 kg.nie cwiczylam tylko duzo spacerowalam z wozkiem,wszedzie na pieszo.jestem prawie dziewietnascie mies po porodzie i mam jeszcze 3 kg nadwagi.zadnych rozstepow,brzuch calkiem fajny(spodziewalam sie ze bedzie obwissly).podobno jak karmi sie dziecko piersia to waga mamy szybciutko spada,szybko sie chudnie jak dziecko zaczyna raczkowac,chodzic(trzeba za nim biegac) ,,polecam spacery!!!

dodam jeszcze ze powrot do swojej wagi trwa okolo roku.przeciez jakby nie bylo ,to tyjemy 9 miesiecy,a schudnac?wiadomo-gorzej :)

Gość mamkube
no czesc wiesz co ja nawet szybko zgubilam,a przytylam w ciazy 25kg.

Gość mamkube
i nie mialam zadnej specjalnej diety,samo od siebie,mi wystarczyla opieka nad dzieckiem

Gość mamkube
ups...zapomnialam pilam herbatke oczyszczajaca rzecz jasna,jak juz nie karmilam synka.

Gość mamkube
a jak chodzi o brzuszek,to niestety,mam ochydny,mam rozstepy i troszke duzy,aczkolwiek rodzina w szoku ze waze 55kg

Gość mamkube
ERMANIA a czy wiesz jaka jest przyczyna twojego puchniecia

Generalnie to się chyba \"normalnie\" tyje 12-15kg, ale zastanawiam się czy jak ktos przytył 25-30kg to czy może z ręka na sercu powiedziec - nie objadałam sie w czasie ciąży, nie jadałam słodyczy, nie jadłam wieczorami, odżywiałam sie zdrowo, zażywałam troche ruchu (jesli mogłam ze względów zdrowotnych)... Bo skąd te 30kg???? Nie chcę nikogo denerwować - tak sie pytam....

Gość no neistety kochana ale
na kilogramy to my nie mamy specjalnego wpływu, bo mnóstwo jest przypadków, gdy kobiety odżywiały się racjonalnie a tyły po 30 kilo i to są fakty

Gość ankaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
W ciązy przytyłam 25 kg! kiedy przyszłam ze szpitala do domu ważyłam 11 kg mniej.Reszte kg zgubiłam w ciągu roku.Nie głodziłam się,nie uprawiałam sportu gdyż rana po cc bardzo źle się goiła a przy dziecku to i tak się człowiek nalata :) .Za to wyrzuciłam z diety tłuste potrawy,raz w tygodniu pozwoliłam sobie na coś słodkiego.Codziennie dostarczałam organizmowi 1200.Chudłam powoli,ale na stale

puchnienie----duzo wody w organizmie,ja 2 dni po porodzie nie moglam wlozyc adidasow na stope taka gruba byla a co dopiero jakis normalny but.a ludki mialam rowne z udami TAKIE OPUCHIETE,ale uzylam zel altacet i zeszlo.

Gość no neistety kochana ale
nie pytaj mnie, bo ja tego nie wiem i nawet lekarz Ci nie powie no chyba, że wiesz dlaczego na przykład moja mama opycha się jedzeniem, ma już swoje lata, a wciąż niezmiennie waży 57 kg przy 172 cm wzrostu, a inne choć jedzą jak ptaszek ważą o wiele, wiele więcej? często też przyrost wagi związany jest też ze zbyt niską wagą wyjściową ciężarnej i jest ot normalne, że szczypiorek powinien przytyć więcej niż te 13-15 kg niż osoba o wadze właściwej albo i nadwadze

Gość mamkube
ja jak szlam do porodu wazylam 85,obecnie waze 55kg,ale ja mialam tez zatrucie ciazowe wiec,tez to mi dobilo wage,ale nie powiem,ze malo jadlam,bo lubialam zjesc,moj maz byl na kazde ,moje skinienie palcem

Gość Ermania
dziewczyny, u mnie wiekszosc tych kg, jak powiedzial lekarz---wzięly sie wlasnie od nagromadzonej wody w organizmie:( byl nawet miesiąc kiedy stanelam wage i w przeciągu 3 tyg od wizyty do wizyty przytyłam 4 kg. Masakra! a słodyczami sie nie objadam, raz kiedys zgrzesze i zjem sobie kawałek czekolady czy cos innego ale to chyba normalne i nie jest powodem do histerii :-) przytyłam 18 kg i ta liczba troche daje mi po oczach, przyznaję. Ostatnio mierzyłam sobie obwód brzuszka, z ciekawosci, mam 92 cm, nie wiem czy to duzo czy mało. Zawsze miałam tendencje do tego ze tyłam od bioder w dół, nigdy inaczej. No wiec teraz tez mi przybyło w bioderkach i w pupie, rozstępów narazie odpukac nie ma ani sladu. Tylko jak patrze na te swoje opuchniete kostki to płakac mi sie chce normalnie, fatalnie to wygląda:( lekarz powiedzial zebym mniej spozywała płynów, staram sie jak moge ale jak na zlosc mogłabym dziennie wypic zgrzewke wody mineralnej tak mnie suszy, staram sie jednak pic tak do litra dzienie, moze ciutkę więcej. Mysle tez o tym jak moj brzuch bedzie wyglądał po ciąży. Przed zajsciem miałam taki fajny "kaloryferek" od regularnych cwiczen a teraz......no cóz....zobaczymy;-)

ermania:) ja jestem w 15tc i tez mysle ile przytyje i czy zzucę? Przed ciazą regularnie cwiczyłam i biegałam a teraz od poł roku nic. narazie nie przytyłam ani 1 kg ,mdłosci i wymity spowodowały ze nawet schudłam,apetytu raczej i zachcianek nie mam a i słodyczy nie jem wogole bo tak sobie przed ciążą obiecałam:) Tez mysle kiedy zaczne tyc i ile/????? Ale napewno po porodzie zaczynam sport:) zalezy mi aby powróvic do formy:)

Mam wrażenie, że ciąża to jest chyba najbardziej niewiadoma i indywidualna sprawa w życiu kobiety jaka wogóle istnieje. Ok, można obliczyć dzień porodu, ale w sumie jest ogromna ilość spraw, które kobiety w ciąży od siebie różnią. Poczynając od ilości przybieranych kg, a kończąc na samym natężeniu bólu w czasie porodu. Jedna tyje, druga wcale, jedna się objada, a druga walczy z mdlościami, jedna czuje się znakomicie przez całe 9 miesięcy, a inna już w drugim miesiącu musi iść na zwolnienie lekarskie. Jedna chodzi na spacery, a inna musi leżeć i czekać.... Kurcze - mamy XXI wiek, a w tym temacie wciąż tak niewiele można przewidzieć. W sumie to może i fajne, ale i straszne ;-)

kochane to jest sprawa indiwidualna i napewno dojdziecie do formy trzeba cwiczyć i jesć owoce i warzywa basen i linia jest a poza tym położna mi powiedziała 9 miesięcy sie tyje i 9 miesięcy chudnie

witam też tak samo jak wy zastanawiam się jak to będzie z tym chudnięciem teraz zaczął się 25 tydzień przytyłam narazie 8 kilo mam nadzieje ,że nie będzie więcej jak 15 kilo ale to się okaże w pierwszej ciązy przytyłam 25 kilo miałam roztępy teraz smaruje się oliwką i narazie spokój pozdrawiam przyszłe mamy i te które już są