Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to za lakarz

GINEKOLOG...nie zrobił mi badań...

Polecane posty

Gość co to za lakarz

Poszlam do ginekologa ponieważ nękała mnie infekcja.Po badaniu wzirnikowym lekarz stwierdził,że to zapalenie pochwy.Jak on to moze stwierdzić jesli nie pobrał wymazu?Przeciez to może być rzęsistek,ktorego tak czesto miałam albo grzybica.

Gość co to za lakarz
czy ja musze mowic lakarzowi co powinien zrobic??Czy on sam tego nie moze zaproponowac?Co to ma byc??Nie chce zeby po paru miesiacach okazalo się ze znowu mam nawrót..

Gość jezyk karmelik
a mialas ogolona fokę???

tylko cytologia albo badanie czystości pochwy może w 100 % okreslić jakie masz bakterie na oko to można tylko domniemywać :O

Jeśli lekarz nie zaproponował to powinnaś o badanie poprosić. Wkurzasz się na lekarza a sama milcząco się zgadzasz na to, co robi.Więc tak - zrobił źle. I tak - musisz poprosić o badanie, lekarz to nie bar, w którym płacisz i masz. Lekarz może nie widzieć sensu - a jeśli Ty sens widzisz, to czemu nie reagujesz?

Gość co to za lakarz
Dokladnie.Dlatego jestem tak zbulwesowana.W sumie nie przyszlo mi do glowy zeby lekarzowi powiedziec zeby zrobil mi takie badanie bo sadzilam ,że lekarz wie co powinno sie zrobic.No ale chyba zle zrobilam:/

Gość izóchna
jeżyk a ty golisz swego pytona jak idziesz do lekarza z kiłą?

Gość co to za lakarz
a do tego wszytskiego zapiasal mi leki za ktore zaplacilam 60 zl:(Wkurzona jestem bo jesli bylbyby to leki ktore zupelnie w 100 procentach mi pomoga bo lekarz nie pomyslil sie to ok , ale skoro nie zrobil badania i tylko przypuszcza ze to zapalenie pochwy to juz troche nie fair.

Gość co to za lakarz
znaczy sie ze tez powinnam mowic nastepnym razem lekarzowi ze chce troche tansze leki??wszytsko widze trzeba im mówić.

Gość co to za lakarz
Musztarda nie sadze zeby po takim badaniu mial 100 procent pewnosci.Jesli by tak bylo nie robili by badań ktore sluza wlasnie do tego zeby okreslic co wywluje infekcje.

Gość co to za lakarz
po raz pierwszy w zyciu lekarz przepisal mi tak drogie leki do w sumie chyba w miare banalnego zapalenia, bo to w koncu zaplalenie pochwy a nie grzybica...dlatego nie przyszlo mi tez do glowy zeby jej spytac jaki koszt jest lekow.

Heh, chyba jednak bar :DLekarz przepisuje leki, które uważa, że ma przepisać. Jeśli nie masz pieniędzy to mu powiedz, bo nie wszyscy mają takie podejscie, że chcą obojętnie_co byle tańsze. To lekarz jest od diagnozowania i od leczenia a jeśli masz aż tyle zastrzeżeń to skończ medycynę i lecz się sama.Korona Ci z głowy nie spadnie, gdy poprosisz o tańszy lek - to w końcu w TWOIM interesie.

Nie musiałaś leku wykupić, mogłaś do lekarza wrócić i poprosić o wypisanie odpowiednika. No chyba, że wolisz sobie popsioczyć na forum jaki to lekarz lipny jest, to ok :)

Gość co to za lakarz
nie o to chodzi ze wole sobie ponarzekac, bo tak naprawdę wolalabym byc zadowolona ze swojego laekarza.No skoro poprosilam go o tabletki antykoncepcyjne tansze od tych ktore zazywalam wczesniej to chyba powinien wziasc tez to pod uwage gdy wypisywal mi leki na zapalenie.Proponowala mi tabletki anty za 38 zlotych, ja powiedzilam ze za drogie wiec przepisala Cilest za 18 zlotych.Nie pytalam jej o cene lekow na zaplaenie bo wczesniej zawsze placilam ok 20 zlotych i nie sadzilam ze moze byc taka roznica.

Gość co to za lakarz
A wracac sie z receptami to troche obciach,jednak wiem na przyszlosc ze trzeba pilnowac swojego lekarza.

jasne, zdecydowanie mniejszy obciach to jechać po lekarzu jak po kobyle - niż wrócić i grzecznie poprosić o receptę z tańszym lekiem.Brr

Gość co to za lakarz
tak musze pojezdzic po lekarzu bo mnie wkurza.Wkurza mnie ze nie licza sie z dobrem pacjenta tylko robia tak zeby sie i oplacalo.To ze nie zrobiula dokladnego badania jest dal niej na korzysc bo z pewnoscia bede musiala sie u niej niebawem pojawic,to ze przepisala jakies drogie leki to zapewne dlatego bo ma uklad z jakas firma i pewnie za to poleci sobie na wakacje na Bahama.Tak wkurza mnie to i to bardzo!

Gość co to za lakarz
Nie wiedzilam ze musze lekarzowi przy kazdej recepcie wspominac ze chce tanie leki.Wydawalo mi sie ze jak powiedzilam raz ze tabletki anty chce tanie to chyba logiczne ze nie chce tez fortuny wydawac na leki.

A lekarz ma tylko jedną Ciebie, jedyną pacjentkę i powinien wszystko pamiętać... Ochłoń i nie miej pretensji do całego świata.

A następnym razem każ mu/jej zrobić adnotację na Twojej karcie: \"pacjentce zapisywać najtańsze leki bez względu na skuteczność przy danym schorzeniu\".

Gość alfaltd
doświadczony ginekolog pospolitą infekcję rozpozna patrząc na wydzielinę. tym bardziej rzęsistka czy grzyba. więc specjalne badania nie są potrzebne, chyba, ze zaczynają sie nawracające infekcje a leki nie pomagają. wtedy warto sprawdzić co to siedzi. poza tym tanich leków jest naprawdę mało, ale jeżeli Tobie było za drogo to nawet farmaceuta mógł XCi polecie jakiś odpowiednik tańszy (ale to nie zawsze jest mozliwe)

Gość co to za lakarz
Musztarda ale ja powiedzilam o zmianie tabletek na tansze przy tym badaniu w ktorym stwierdzila infekcje pochwy.Nie tak ze powiedzilam to pol roku temu i spodziewalam sie ze bedzie pamietac.Czyli uwazacie ze przesadzam?Dla mnie takie postepowanie jest wkurzajace i czuje sie teraz zlekcewazona.

Gość co to za lakarz
Płacę za wizytę więc lekarz powinien wziasc uwagi pacjentki przy przepisywaniu lekow.A tak szczerze to uwazam ze kazdy lekarz powinien przy kazdym wypisywaniu recepty pytac pacjenta o to czy przepisac leki tansze czy drozsze....nie uwazacie ze tak by bylo fair??

Gość co to za lakarz
Nie kazdy pamieta o tym zeby przypomniec o tym lekarzowi, a niektorym jest zwyczajnie glupio, a przeciez dobrze wiadomo ze lekarze dostaja bonusy gdy przpisuja pacjentom jakies tam leki z jakiejs tam firmy.

Nie wszystkie leki są tak samo skuteczne.Nie rozumiesz podstawowej rzeczy - dla lekarza NIE MUSI być logiczne, że skoro tabletki chcesz tańsze (bo będziesz wydawać na nie co miesiąc) - to i jednorazowo wykupiony lek też musi być tańszy.Chyba nie rozumiesz różnicy między leczeniem a wykłą usługą.

Jak ci nie pasuje to zmień lekarza. Przyszłemu współczuję pacjentki, która płaci a wizytę i wymaga jasnowidzenia.

Gość co to za lakarz
No coz dzieki za zrozumienie:/ Myslalam ze moje wymagania nie sa wygorowane i to czego oczekuje od lekarza zwyaczjnie mi sie nalezy, ale widze ze lekarzowi trzeba mowic dokladnie wszytsko.Nawet to jakie badania ma zrobic.

Należy Ci się opieka medyczna a nie czytanie w myślach, nadal nie rozumiesz?

Są oczekiwania i oczekiwania.Miałaś wcześniej nawroty \"tego samego\" u tego samego lekarza? bo to byłaby podstawa do pobrania wymazu. Jeśli nie - to nie.Należałoby powiedzieć, e masz nawroty.Lekarz też człowiek - wymagasz zrozumienia a sama go nie okazujesz. Dziwne podejście.I tyle, co mam do \"napisania\".

Gość izóchna
musztarda a ty co taka mądra??? czego się czepiłaś???, że dziewczyna czuje się pobieżnie zbadana? no skoro są takie jej odczucia to ma prawo to napisać...a ty co? adwokat lekarzy? czy co?