Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżciee proszę

DO KOBIET - Antybiotyk a stany zapalne pochwy - JAK ZAPOBIEGAĆ????

Polecane posty

Gość pomóżciee proszę

Słyszałam, że antybiotyki sprzyjają powstawaniu stanów zapalnych i grzybicy. Czy któraś z Was Kobiety wie może co zrobić, żeby zmniejszyć ten wpływ? Jak temu zapobiec? Nie chcę się użerać ze stanem zapalnym... :O I jeszcze jedno: czy antybiotyki wpływają na działanie tabletek antykoncepcyjnych?

Wiele antybiotyków wpływa na skuteczność tabletek anty. Dobrze jest się zabezpieczać podczas stosowania antybiotyku + 7 dni po zakończeniu.

Gość pomóżciee proszę
no ok, ale to już jest po, a mi chodzi o to jak można zapobiegać stanom zapalnym... jakieś dodatkowe witaminy? Czy coś?

Nie zapobiegniesz, bo antybiotyk wybija całą florę bakteryjną. Uzupełnienie jej w trakcie kuracji jest bezsensowne, bo i tak zostanie od razu wybita. Jedynie przewód pokarmowy można chronić kapsułkami podczas kuracji.

Gość pomóżciee proszę
ok, dzięki :) szkoda że nie można :/ ale spróbuję tak jak pisałaś ten lactovaginal po :) Dzięki 🖐️

wszytsko mozna i sie da. Jak ja musiałam brac zntybiotyk na nereczki to pan doktor urolog od razu mi przepisał Macmirror 500. To są globulki dopochwowe z nystatyna i czymś jeszcze co hamuje rozwój grzybów. Po antybiotykowej kuracji wszystko było ok a mam tendencje do grzybicy. Zapytaj lekarza moze i Tobe pomoże. Globulki są na recepte, a lactovagina owszem bez recepty ale nie hamuje rozwoju grzybów tylko utrzymuje ilosc \"dobrych\" bakterii. pozdrawiam