Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia19

okres

Polecane posty

Gość agusia19

czesc dziewczyny. mam pytanie. wlasnie skonczylam brac 4opakowanie i juz mija 4dzien a nie mam okresu:-( w ciagu tego opakowania kochalam sie ze swoim partnerem 3 razy do konca i mam obawy. przy 3opakowaniu okres dostalam w 4dniu ale 1 i 2 opakowanie mialam normalnie jedynie w pierwszym mialam krwawienie caly czas. ale dzis sie martwie ze 4dzien a nie mam okresu. mam obiawy miesiaczki-tradzik, bole przucha mialam ...ale tez czesciej oddaje mocz a wyczytalam na str ze czeste oddawanie moczu oznacza cize...czy to moze byc tak? prosze o pomoc bo juz wybucham z niepokoju...

Gość agusia19
ale jesli juz 4 dizien kurde...boje sie strasznie...

ja dostawałam raz 4 dnia, raz 5 raz 6 a raz dostałam 7 :D nie bedziesz co miesiac dostawała w tym samym dniu - także spoko maroko ;)

Gość a ja dorga teorio
przez cały okres brania tabsów anty czyli przez 1,5 roku miałam krwawienie jak w zegarku - zaczynało się w sobotę rano, a kończyło w niedzielę wieczorem:D

a ja dorga teorio ---> no to miałaś fajnie ale rzadko sie zdarza, żeby miec co miesiąc w tym samym dniu ;) takie przesunięcia są normalna rzeczą ;) pozatym coś krótkawe mialas to krwawienie jak na moje oko :O nie pytałas o to gina ?

Agusia19 ---> może sie również zdarzyć tak, ze krwawienie wogóle sie nie pojawi - to też się zdarza zresztą poczytaj ulotkę ;)

Gość a ja dorga teorio
wszystko było w jak najlepszym porządku:) zanim zaczęłam brać tabsy pytałam koleżanek jak to jest i właśnei zdecydowana większość twierdizła, ze krwawienie u nich pojawia się wręcz o tej samej godzinie zawsze dlatego tak mnei to ucieszyło, bo miałam zawsze nieregularne cykle (26-35 dni) a dlaczego twierdzisz, że za krotkie?

a ja dorga teorio ---> no nie wiem tak mi się wydaje, ze krwawienie menstruacyjne i to z odstawienia powinno trwać minimum 3 dni - tak gdzieś czytałam kiedyś no ale lekarzem nie jestem więc sie nie kłócę ;) a teraz ile trwa jak nie bierzesz ?

Gość a ja droga teorio
ale przecież krwawienie między jednym a drugim cyklem brania tabletek to nie menstruacja normalnie mam 6-7 dni więc dla mnie tabsy anty były wybawieniem:)

wiem, że to nie menstruacja dlatego napisałam, ze : \"krwawienie menstruacyjne i to z odstawienia\" bo wydaje mi się że i to i to powinno być minimum 3 dniowe ;) ale jeszcze raz mówię, nie znam sie więc sie nie kłócę tylko od soboty do niedzieli mnie zdziwiło ;) pozatym jestem na topiku antykoncepcja pomóżcie gdzie jest ok 20 kobitek biorących tabsy lub takich które brały kiedyś i żadna z nich tak krótkiego @ nie miała ;)

Gość a ja droga teorio
nie, to krwawienie nie musi trwać ileś tam konkretnych dni, bo to nie miesiączka:) jedna moja kumpela miała nawet tylko 1 dzień, ale ona normalnie miesiączkę miała zawsze 3 dni

Gość agusia19
no moze macie racje..tylko jak mialam pierwsze 2 opakowania i jak nie kochalam sie z parnerem mialam regularnie krwawienie w 7dnioewj przerwie mies temu jak wrocil to mialam w 4dniu a teraz znowu 4dzien i nie mam okresu. a boje sie ze 3razy sie kochalam i poszlam na calosc i tego sie boje.niby po to sa tabletki i chronianawet w tej 7dniowej przerwie. ale jednak kazdy dzien to wiekszy stres. :-(

Gość i tak właśnie jest
jeśli przyjmujesz tabletki regularnie według wskazówek na ulotce to również jesteś chroniona podczas 7-dniowej przerwy, nic się nei martw na zapas jeśli jednak krwawienie nie pojawi się 2 razy pod rząd należy udać się do gina

Gość agusia19
racja. wiesz dostalam jak zawsze tradzik i mialam jakies tam bole brzucha i czasami czulam jakbym juz dostala. ale nic. czytalam wszytkie wiadomosci na forum i sa rozne przypadki itp i jak czytam ze regularnie dziewczyny sie kochaja do konca i przez jakis dluzszy okres i sa spokojne to jest to przekunujace ale martwi mnie caly czas ze nie mam krwawienia i caly czas sie boje i tlumacze ze to nie ciaza przeciez wkoncu po to sa tabletki. z tego co pamietam to tylko raz albo gora 2razy wzielam tabletke pozniej o pol godz. a tak to regularnie. wiec nie rozumiem dlaczego go nie mam:-( wy tez tak macie ? czy ktos nie mial krwawienia przez te 7mies a wczesniej kochal sie bez zabezpieczenia do konca i nie jest wciazy? jej...co za stres:-(