Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy moge........

Czy mogę wypić 1 REDSA???

Polecane posty

Gość czy moge........

Mam pytanie jestem w 6 tygodniu ciąży czy mogę napić sie 1 redsa jabłkowego lub chociaż połowe???? Ogólnie przez cały czas nie piłam ale słyszałam że od czasu do czasu mozna??? Pytam się was, bo nie które z was dziewczyny przechodziły juz to, i chciałabym wiedzieć.

Gość czy moge........
dzięki śliczne za odpowiedź, bardzo mi pomoże. Dziś mam rocznice z moim narzeczonym i dlatego chciałam symbolicznie to uczcić, razem z naszą dzidzą choć wiem że może jej się to nie spodobać, a wódki nie nawidze i nigs=dy nie piłam, wina tez nie lubie to pomyśłałam o tym Redsie :)

az dziwne ze cie nei zjechały :O heh tutaj czasem o cos zapytac to zapalone obronczynie swietojebliwe mamusie itd zaraz napadają :O karmic tylko piersią najlepiej z rok albo i dwa :O jak sie zapytasz co zrobic by zakonczyc karmienei albo jak dziecko przyzwyczaic do butelki to zaraz napadają ze lepiej karm .. nawet jak nie masz pokjarmu to karm piersią ... butelka nigdy w zyciu .... ostatnio dziewczyne zjechaly bo chciala KARMI wypic a ma dziecko miesięczne i karmi piersią ... az smiac sie chcialo przeciez KARMI jest podawane nawet na pobudzenie laktacji:O i mozna jeszcze wymieniac i wymieniac....

a co do twojego pytania to mysle ze tak jak kolezanki wyzej mówily szklaneczke albo jednego malego w butelce mysle ze nci sie nei stanie:)

Gość AHA.............
Stanowczo nie. W ciąży zero alkoholu, nawet minimalna ilośc może się przyczynić do wystąpienia u dziecka syndromu FAS.

Gość czy moge........
co do picia podczas karmienia znam kolezanke która karmi dziecko które ma 10 miesiecy i pije wszystko i w jakich chce ilościach zaczynajac od piwa, kończąc na wódce, w czasie ciąży też nie uważała. Dziecko na szczęście urodziło się zdrowe ale ja nie będę szła jej śladami napewno :) A o piwie w czasie ciąży słyszałam raczej że można pić tylko od czasu do czasu, ale wolałam spytać się osób tutaj ponieważ same są już mamami :) i przechodziły to. Wolę poradzić się tu i zadawać najgłupsze pytania świata niż zrobić poważny błąd i żałować tego do końca zycia.

Gość AHA.............
Autorko, pomijam już wady widoczne zaraz po urodzeniu. Błagam, poczytajcie trochę. Nie wolno pić alkoholu w ciąży, nawet od czasu do czasu!

Gość dxjjkjkj
nie! bo reds zawiera 4, 7% alkoholu!

Czytałam ostatnio artykuł o syndromie FAS była tam opisana kobieta która na początku ciaży nie wiedząc jeszcze że w niej jest wypiła na własnym slubie zreszta kilka drinków , później w podróży poślubniej do Toskanii przez dwa tygodnie wypijała lampkę winą do kolacji i to w zasadzie tyle alkoholu bo później całą ciążę juz ani kropelki i urodziła córkę z ciężka postacią tego syndromu i właśnie dlatego nie wolno w ciąży pic nawet odrobiny , ale oczywiście decyzja należy do każdej z nas , trzeba tylko rozważyć co ważniejsze butelka piwa czy zdrowie dziecka :)

czy możesz? pewnie, że możesz, raczej nikt Ci nie zabroni natomiast pytanie czy powinnaś? jesteś w ciąży i moim zdaniem nie powinnaś:) ja w każdym razie na pewno nie tknęłabym alkoholu, gdybym była w ciąży dlatego odradzam Ci i już:)

Gość ooooooooo nieeeeeeeeee
bleeeeeeeee mamunistki... ja jak zaszłam w ciąże zapytałam wprost sowjej gin, czy jest cos czego mi w ciąży nie wolno albsolutnie jeść czy pić. Odpowiedziała NIE! Powiedziała ze z głową na karku mozna wszystko. Absolutne zakazy są dla kobiet, które jeśli im sie powie ze mogą wypić "troszke" wina w ciąży, rodzą dzieci z promilami we krwi... Ja uważam ze szklanka piwa czy kieliszek wina nie zaszkodzi. Będąc w ciąży pijałam CZASAMI wino lub piwo, oczywiście w ROZSĄDNYCH ilościach. Ale decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam.