Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiaty kwiaty

KWIACIARNIA-czy to dobry biznes???

Polecane posty

Gość kwiaty kwiaty

jak myslicie?

Gość kwiaty kwiaty
czy to dobry pomysl na biznes?Odradzacie czy polecacie?Jakie macie doswiadczenia z ta branżą?

Gość kwiaty kwiaty
czy to dobry pomysl na biznes?Odradzacie czy polecacie?Jakie macie doswiadczenia z ta branżą?

Gość jesli ktoś
otwiera kwiaciarnie to może tam sprzedawac prawie wszystko-dobry alkohol, perfumy, maskotki, dobra ksiązke i miliony drobiazgów.Sama kiedyś marzyłam o otworzeniu kwiaciarni, a obok przejscie do malutkiego pomieszczenia gdzie mozna napic sie dobrej kawy albo lampkę wina.Wokół roztaczał by sie zapach kwiatów z sasiedniego pomieszczenia a w tle słychać by było cichutką i odprezajaca muzyke...marzenia :)

Gość jesli ktoś
niestety funduszy brak wiec tylko marze...

Gość jesli ktoś
i mysle ze to dobry biznes tylko trzeba znalezc dobra lokalizacje i widoczny lokal

Gość kwiaty kwiaty
Chyba cos w tym jest bo kwiaciarnie rzadko kiedy plajtują....Faktem jest ze kwiaciarnia zmuszona jest dorabiac innymi arykulami bo podobno ma sie duzo strat na zywych kwiatach...Ale chyba i tak wychodza na swoje skoro istanieją...

Gość kwiaty kwiaty
Ten Twoj pomysl naprawdę fajny, powinnas darzyc do jego realizacji:))A myslisz ze ile kasy trzeba w cos takiego zainwestowac?

Gość kwiaty kwiaty
Szukałam na internecie chłodni do kwiatów ale nic takiego nie moge znależć a wiem ze niektore kwiaciarnie mają takie lodówki w ktorych trzymaja kwiaty o wiele dluzej...

Gość kwiaty kwiaty
Bo bez takiej lodowki to pani kwiaciarka jest zmuszona siedziec w zimnie , musi sie niestety bardzo poswiecac w imie kwiatow:)Mam niedaleko siebie kwiaciarnie w ktorej w leci byla tak mocna ustawiona klima na chlodzenie ze wspolczulam tej pani serdecznie:))

Gość jesli ktoś
tak słyszałam że jest dużo strat na kwiatach zwłaszcza ciętych, ale jak sie robi co by sie lubi to i pomysłow jest duzo na zmniejszenie strat i czesto same do głowy wchodza

Gość kwiaty kwiaty
w lecie (tak miało być)

Gość jesli ktoś
przy takim chłodzie to na stare lata reumatyzm sie pojawia

Gość kwiaty kwiaty
tez tak wlasnie slyszalam takze kwiaciarnia sama w sobie odpada bo sie zwyczajnie nie opłaca..

Gość kwiaty kwiaty
No i oczywiscie mysle o kursach florystycznych bo bez nich nie ma co sie brac w ogole za ten biznes:)

Gość jesli ktoś
niestety głebiej tym tematem sie nie interesowałam bo gdy sie jest w jakims stopniu ograniczonym to nie mozna robic sobie nadziei zeby przykro nie było :o

Gość kwiaty kwiaty
Czasami jak kupie w jakiejs kwiaciarni bukiet to wiem ze juz nigdy do tej kwiaciarni nie wroce...takze w tej dziedzinie trzeba robic to dobrze zeby klient wrocil..

Gość kwiaty kwiaty
wiesz moze nie w tym momencie ale moze kiedys Ci sie to uda:)Ja tez narazie jestem na etapie badania tego temetu:)

Gość jesli ktoś
kurcze może i ja poszperam jak to funkcjonuje zrobie biznes plan i po bankach pochodze. Bardzo bym chciała zeby mi sie to kiedys udalo

Gość gość
Zależy... Od tego czy się na kwiatach znasz i czy znajdziesz dobrego dostawcę kwiatów, takiego jak np. Diant-Pol

Gość Paula213
Myślę że to dobry biznes ale konkurencja jest i to dość poważna. Wystarczy spojrzeć na to jak im się udało http://www.twojekwiaty.pl/do/page/kwiaciarnia-krakow Cieszą się bardzo dobrą opinią, mają bogatą ofertę i ciągle się rozwijają. Ciężko Ci będzie osiągnąć taki poziom zwłaszcza że już trochę są na naszym rynku. Ale próbować zawsze możesz.

Gość gość
taki biznes może być bardzo opłacalny, warto wcześniej zrobić kurs florystyczny np. w http://www.artico.com.pl/ to dużo pomaga w tym biznesie

Wszytko zależy od miejsca, jakości sprzedawanych kwiatów itd. Ja otwierałam kwiaciarnie już jakieś 7 lat temu i przyznam, że na początku było bardzo ciężko. Przez dobre 2 lata nie mogłam wyjść "na zero" Jak znajdziesz dobrego importera kwiatów ( tylko nie z Chin...) to powinnaś dać radę. Teraz ceny kwiatów trochę spadły więc może akurat. Może coś takiego? http://kwiatyzholandii.pl/podstrona_o-nas.html Możesz się jeszcze starać o dofinansowania od unii na rozpoczęcie biznesu. Będzie Ci dużo łatwiej, tylko pisanie wniosków do Unii to też nie jest taka prosta sprawa :P

Gość gość
Myślę, że średnio. Jeśli już, to zdecydowanie bardziej taki interes, zobaczcie - http://www.roseduchateau.com W sensie - kwiaty w dostawie, dostarczane przez kuriera. I to chyba najlepsza metoda...

Gość gość
Czemu nie? Wróciła moda na kwiaty, więc teraz akurat warto otwierać kwiaciarnię. Ja otworzyłam w dużym mieście i idzie całkiem fajnie. Mogę podzielić się namiarami na dobrego dostawcę roślin: https://www.flora-go.com/ Rośliny ładne, zdrowe, mają kwiaty doniczkowe i cięte, ceny sa bardzo w porządku i dostawy zawsze na czas. Ogółem współpraca dobrze się nam układa.