Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jotka79

Licze na Was że odpowiecie

Polecane posty

Czy będąc w pierwszym miesiącu ciąży zagrożonej orgazm może zaszkodzić? Zaznaczam, że chodzi mi o onanizm palcami bez żadnej penetracji.

moze zaszkodzic. w ciąy zagroonej nie wolno uprawiac seksu, i chodzi tu zarówno o penetrację jak i o orgazm.

Gość nie odpowiem ci
bo nie wiem,ale tak na zdrowy rozum orgazm to tez skórcze...Więc moim zdaniem może zaszkodzić,jeśli ciąża jast zagrożona.

Ja jestem w ciąży zagrożonej i mam całkowity zakaz seksu z penetracją jak również orgazmu lekarz radzi mi nawet żeby unikać podniecenia które może prowadzić do orgazmu. Orgazm powoduje skurcze macicy. Nie wiem na ile twoja ciąza jest zagrożona ,ale ja przez pierwsze tygodnie musiałam leżeć cały czas ,biorę również leki na podtrzymanie. Przy ciąży prawidłowo rozwijającej się seks absolutnie nie jest szkodliwy wręcz wskazany.

Po pierwsze ponieważ moja ciaża jest po in vitro ,a po drugie już raz poroniłam więc lekarze kazali mi leżeć i brać leki na podtrzymanie ...a ja zrobie wszystko żeby tym razem ciążę utrzymać.

Podczas orgazmu wydziela się duża ilość oksytocyny - bez względu na to jak do tego orgazmu dochodzi!!!! Oksytocyna dziala skurczorodnie, wiec w ciąży zagrożonej absolutnie nie powinnas do takich sytuacji doprowadzac.