Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pupuuu

czy po urodzeniu dziecka trudniej było wam znaleść PRACĘ?

Polecane posty

Gość pupuuu

JAK TO jest bo czego tu nie rozumiem ,,,,nie masz dziecka--Xle bo bedziesz je chciała miec masz dziecko jeszcze gorzej bo jestes mało dyspozycyjna i takie tam a zresztą mozesz chciec miec drugie czy was czesto pytaja na rozmowach o prace o stan posiadanych dzieci i czy je plaujecie miec!

Gość MNIE TO PYTAJA
o to na kazdje rozmowie

Gość wala traktorzystka
a nie jest zabronione zadawac takie pytanie ? dowiedzcie się, bo np. w Niemczech NIE WOLNO kobiecie zadawac pytań o dzieci ani małżeństwo

Gość pusiuuu
pominełam fakt ze jest niedozwolone pytac o to, ale coz trzeba odpowiedziec jesli starasz sie o prace na ktorej ci zalezy...zastanoow sie co zyskasz nie odpowiadajac lub obrazajac sie i wychodzac na piecie,,,,chyba nic

Gość pusiuuu
niemcy to nie polska i tu wszystko co zabronine jest dozwolone albo sie dostosujesz albo jest 100 innych chetnych osób na to stanowisko pracy

W więkoszści przypadków pytano mnie o dzieci. Nie zapytano za to w firmie, w której pracuję obecnie, a pracę tu znalazłam pół roku po urodzeniu pierwszego dziecka:)

Gość hjhhh
ee no piszcie jak to jest naprawde bo nie mam dzieckoa i chce wiedziec

Czy będziesz matką czy nie nie ma reguły :) Kiedy szukałam pracy jako młoda mężatka nikt mnie nie chciał przyjąc-powód BO ZARAZ PÓJDZIE NA MACIERZYŃSKIE!!!!! to jest niczym dyskryminacja!.Ale co zrobisz...nic.Kiedy urodziłam dziecko tez nie było kolorowo bo wszędzie mówili mi TERAZ TO BĘDZIE CHODZIĆ NA ZWOLNIENIA!!!! .Po roku chodzenia od firmy do firmy znalazłam prace.Szef nie zadał mi pytania dotyczącego tego czy jestem matką czy zamierzam znów nią być itd.Ja sama o tym wspomniałam i moim szefą nie przeszkadzało wręcz przeciwnie przyjmują bardzo chętnie matki które mają małe dzieci :) gdyż twierdzą że taka matka może naprawde bardzo wiele,że się stara bo przecież musi utrzymać rodzine itd.Dlatego życze innym by na rynku było coraz więcej pracodawców myślących zdrowo!

Gość pupuuu
az trudno uwierzyc tu nikt nie mysli o pracy w tym dziale.... bez komentarza

Gość fikumikuu
raczej trudno zakładajc ze taka matka ma małe dziecko i jest mniej dyspozycyjna od innych

Gość fff***
ktu jeszcze cos napisze czy wogole wy mys;icie o pracy ? chyba nie bo jakos nie widac